Потап написав дитячу книгу: відкрийте для себе відомого співака з несподіваного боку

Як добре бути батьками — є можливість знову читати дитячі книжки. Тим паче, що зараз вони ще гарніші, яскравіші, ніж в часи нашого дитинства, їх хочеться гортати, розглядати малюнки та, звичайно ж, ділитися враженнями, і не тільки із дітками, а й з батьками-книголюбами.


Казка для сина


Книжка «Пан Їжак» — хороший приклад сучасних українських видань. Коли побачила цього стильного їжака з обкладинки, довго думала, кого ж він мені нагадує. Тримаючи книгу в руках, зрозуміла, що схожий він на автора. Хто ж це? Відповідаю — сам Олексій Потапенко, тобто Потап.

Писав він цю історію для свого сина, тому в кожному слові відчувається, як би банально це не звучало, батьківська любов, а між рядків читається бажання навчити всього, що знає сам автор.


Пан Їжак розповість вам все про себе та своїх предків


Хочете дізнатись все про їжаків? Якщо так, то ця книга стане вам у пригоді. В книжці ви знайдете все про їжаків, починаючи з глибокої історії. Тут зібрані цікаві, ненав’язливі, максимально адаптовані для дітей факти про особливості їжачків.

Завдяки книжці ви дізнаєтесь, що вони їдять, як живуть, як народжуються та дорослішають.

Окремої похвали заслуговують ілюстрації. Їжаки, хоча й казкові, але максимально схожі на справжніх.


Слова, як музика


Чудово, коли автор книги ще й пише музику і є відомим співаком, тоді й слова мелодійні.

Потап – майстер вигадувати цікаві нові словечка, але тут ви їх не знайдете. Всі слова — із загального вжитку, милозвучні та мелодійні, тому читається книжка дуже легко. Особливістю є те, що книжка побудована на прямій мові — про себе та собі подібних розповідає сам пан Їжак.

Книжка не просто візуально гарна, вона вдало продумана, та цікава. А ще завдяки цій книзі я побачила Потапа з нового ракурсу. Виявилось, що він вміє писати не тільки слова пісень, які нав’язливо крутяться в голові по декілька днів підряд, а й є майстром створення чудових дитячих історій. Багацько нового про їжаків я знайшла й для себе. Те, що вони не носять на голках ніяких фруктів і грибів, я знала, але факт про зимову сплячку для мене був свого роду маленьким відкриттям.


Кому читати


Книжка ідеально підходить для подарунку дітям, особливо фанатам творчості Потапа. Рекомендована для дітей від чотирьох років, але якщо відверто, то в чотири їм ще трохи важко сприймати скільки інформації. Приміром, розповідь про народження їжачків і про те, чи не колять вони маму при пологах, моя цензура поки що не пропустила як чтиво для сина на ніч.

Тепер мені хочеться почитати сину інші книжки цієї серії, цікаво буде дізнатися, що пише про дельфінів Олександр Педан («Пан Дельфін») та що знає про вовків Юрій Горбунов («Пан Вовк»).


Світлана Олексійчук
Любителька книг. Читаю прозу. Обожнюю, коли випадає нагода провести час за чашкою кави в компанії гарної книги. Серед фаворитів – мотиваційна література, сучасна проза та дитяча книга, бо маю сина, стараюсь привити любов до читання. В інстаграм пишу про книги – instagram.com/svitlana_asi

289 thoughts on “Потап написав дитячу книгу: відкрийте для себе відомого співака з несподіваного боку

    Залишити відповідь