Олена Зеленська підтримала флешмоб Yakaboo #ya_читаю та назвала «Фелікс Австрія» однією з улюблених книжок

Дружині президента близька місія Yakaboo: зробити Україну країною, яка читає найбільше у Європі. Олена Зеленська любить, коли ліричні та драматичні події в житті героїв відбуваються на тлі історичних подій та рекомендувала одну зі своїх улюблених книг – «Фелікс Австрія».

Читання для дружини президента – невід’ємна частина життя і тому вона долучилася до всеукраїнського флешмобу та передала естафету віцепрем`єр-міністру Михайлу Федорову, міністру закордонних справ Дмитру Кулебі та народній депутатці Марині Бардіній.

Олені Зеленській імпонує «Фелікс Австрія» по декільком причинам:

«Дуже люблю, коли ліричні, драматичні події в житті персонажів відбуваються на тлі історичних подій і в реальних географічних просторах. Івано-Франківськ в останній період існування Австро-Угорської імперії, яким він описаний у романі, розкрився для мене зовсім по-іншому і в сучасності. Глибока жіноча психологія. Любов, яка за мить перетворюється на ненависть, а потім – знову миттєво – на ще сильнішу любов! Це незбагненно й захопливо!», – написала Олена у Фейсбуці.

У романі Андрухович Зеленська також відмітила детальні описи побуту й особливо – смачні розповіді про кухню, різновиди, способи приготування страв!

«Браво, Софіє Андрухович! Вона майстерно огортає читача насиченим відчуттям присутності. І ти вже мрієш скуштувати, побачити, відчути. Яскраво! Вражаюче!» – захоплюється перша леді.

Нагадаємо, восени перша леді поділилася з блогом Yakaboo переліком улюблених книжок

А на полиці Олену Зеленську чекають ще дві книги:  

  1. «В ізоляції. Дописи про Донбас» Станіслава Асєєва. Зізнаюся, для мене ця книга нелегка. Але я точно знаю, що історія лауреата Шевченківської премії варта уваги всіх українців.
  2. «Ніч на Венері: 113 письменниць, які сяють у темряві» Ганни Улюри. 113 історій майстринь слова, кожна з яких зробила в літературі щось першою або краще за інших.

 

Олена Зеленська підтримала флешмоб Yakaboo #ya_читаю та назвала «Фелікс Австрія» однією з улюблених книжок 0

Долучайся до флешмобу #ya_читаю!

Yakaboo планує зробити Україну найбільш читаючою країною Європи та розпочала всеукраїнський флешмоб #ya_читаю, який об'єднує всіх амбасадорів Книги. Якщо читання – це частина твого життя, то поділися нею зі світом! Адже саме твій голос може надихнути когось розпочати його читацький шлях. Чим більше голосів лунатиме одночасно, тим більше нових прихильників читання з'являтиметься в Україні.

Приміряй на себе знак суперсили #ya_читаю та розкажи, що ти чи зараз читаєш у соцмережах.
 
  1. Зроби пост у Facebook чи Instagram з хештегом #Ya_читаю та розкажи у ньому про книжку, яку ти читаєш саме зараз. Це може бути текст, фото, відео чи live stream. А щоб розповідь була яскравішою – можна скористатися стильними стікерами та каверами – більше у наших соціальних мережах.
  2. Тегни свого/свою друга/подругу, вчителя/вчительку, учня/ученицю, улюбленого/улюблену автора/авторку або просто людину, яка тобі цікава, та запитай “А що читаєш зараз ти?”.

     

  3. Взяти участь у флешмобі можна індивідуально, парою, компанією, офісом чи класом. Тегай компанії та організації, виші та школи.

Фото з Фейсбуку Олени Зеленської