Новий Буковскі, програма Форуму та передзамовлення на Жадана: 5 новин тижня зі світу книжок

Блог Yakaboo підводить книжкові підсумки тижня, щоб ви нічого не пропустили


one99

news1Опублікована програма Форуму видавців


Днями врешті опублікували докладну програму Форуму видавців. Із зіркових гостей форуму — Фредерік Беґбедер, Януш Вишневський, Пітер Воттс, Кшиштоф Зануссі, Генрі Марш, Адам Міхнік і багато інших. Форум проходитиме з 18 до 23 вересня. Докладніше програму можна почитати ТУТ.


two99

news2

«Люта справа» проанонсувала книгу Буковскі, яка вже отримала престижну премію


До Форуму у «Лютій справі» вийде збірка поезій Буковскі. Про це повідомили на офіційній сторінці видавництва у Facebook. «Для нас це найдушевніший і найдорожчий в усіх розуміннях і вимірах проект. Йому більше п’яти років, і його можна вважати однією з наших найперших видавничих амбіцій. Сам факт друку книги вже є нашим величезним успіхом, незалежно від популярності чи продажів. Довготривале отримання прав, вічне листування, перенесення виходу книги, фальшстарти, і на заміну цим негараздам — уже декілька нетривіальних перемог», — пише видавництво.

Як ми нещодавно повідомляли, за дизайн цієї книги українська рекламна агенція отримала престижну премію Red Dot Design Award.


three99

news3

У «Видавництві Старого Лева» проанонсували книгу про дитинство українських письменників


«Лялька. Оповідання про дитинство» — збірка короткої прози сучасних українських письменників. Ці твори — яскраві та щемкі, ніжні, а часом й болісні. Вони про світ дитинності, коли все бачиться й сприймається так по-особливому. 13 різних історій про час і стан, коли лялька — найліпша приятелька, дерева — високі-високі, а звичайні речі перетворюються на казкові.

Автори у збірки зіркові: Галина Крук, Дзвінка Матiяш, Лариса Денисенко, Оксана Луцишина, Маріанна Кіяновська, Людмила Таран, Ірина Савка, Вікторія Амеліна, Дорж Бату, Галина Вдовиченко, Іван Андрусяк, Олена Гусейнова, Богдана Матіяш.


four99

news4У передпродажу з’явилась нова збірка поезій Жадана


Вона називається «Антена». Вартість у збірки немаленька — але по-перше, це Жадан. По-друге, в книзі круті ілюстрації, тверда обкладинка та якісний друк. Словом, воно того варте. Книгу можна буде отримати на початку вересня, але замовити можете вже зараз.

Сергій вже проанонсував тур містами України з презентацією цієї збірки.


five99news5

Вийшла друком збірка малої прози Кортасара у перекладі Юрка Покальчука


Вона щойно з типографії, але вже можна передзамовити — і тоді отримаєте книжку вже наступного тижня.

До цього видання, присвяченого пам’яті першого перекладача Хуліо Кортасара українською Юрка Покальчука (1941–2008), ввійшли п’ять перекладених ним і вперше випущених 1983 року видавництвом «Дніпро» оповідань у новій редакції Сергія Борщевського. Спеціально для цієї книги Сергій Борщевський переклав три оповідання зі збірника «Усі вогні – вогонь», які відсутні у виданні 1983 року.


 

Тетяна Гонченко
Маю в житті чотири пристрасті: журналістика, подорожі, література і котики. Тож багато пишу, багато їжджу по світу, багато читаю і маю двох котиків. Зрештою, ці сфери тісно пов’язані: хороший журналістський текст – це теж література. А книги – це ще один спосіб подорожувати. Котики ж прекрасні самі по собі. Веду телеграм-канал про книжки: http://t.me/npzbvnkngchtn
https://www.facebook.com/atanoissapa

826 thoughts on “Новий Буковскі, програма Форуму та передзамовлення на Жадана: 5 новин тижня зі світу книжок

    Залишити відповідь