З’явився додаток, що визначає, які книги Стівена Кінга вам варто прочитати. Реакція самого письменника доволі непередбачувана

Видавництво Scribner видало додаток для електронних голосових помічників,
що за допомогою штучного інтелекту автоматично визначає,
яку з книжок легендарного творця трилерів варто прочитати.

Scribner уже давно видає книги Стівена Кінга, і тепер розробило додаток, що містить 56 робіт автора у форматі аудіокнижок, які можна обрати шляхом проходження короткого опитування. Система запропонує 5 чи 6 робіт письменника, які, на її думку, підходять користувачу.

Голосом актора Джеремі Бобба задаються розлогі і, на перший погляд, зовсім не пов’язані питання по типу «Уявіть собі апокаліптичний світ. Щоб вижити, ви маєте належати до однієї з трьох груп. Варіанти такі: чаклуни, підкорювачі ілюзій; менталісти, які плетуть павутиння з захопливих мозкових ігор; чи науковці, що створюють проривні технології. Хто вам ближче: чаклуни, менталісти чи науковці?».

За словами творців додатку, вони хотіли би розширити аудиторію поціновувачів творчості Кінга та порадувати давніх прихильників.

Кінг був здивований таким нововведенням. В електронному листі до редакції одного видання він відповів, що знає про цю ініціативу, однак технології давно вже перевершили його здатність до сприйняття. Коли видавництво повідомило йому про свою ідею, він відповів доволі лаконічно: «Ок, звучить нормально, мені все одно, розважайтеся».

Якщо ви є щасливим власником Google Assistant чи Amazon Alexa, то можете випробувати новинку вже зараз.


Читати: #ЧитаємоРазом: «Про письменство. Мемуари про ремесло» Стівен Кінг

Читати: #ЧитаємоРазом: «Серця в Атлантиді» Стівен Кінг

 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

14 thoughts on “З’явився додаток, що визначає, які книги Стівена Кінга вам варто прочитати. Реакція самого письменника доволі непередбачувана

    Залишити відповідь