Не варто ворушити старі скелети, вони можуть бути дуже небезпечними

Фото: pink.ua

Ім’я Рут Веа стало нам відоме нещодавно, але її трилер «У лісі-лісі темному» дуже швидко набув популярності. Бо хіба можливо пройти повз книгу повну загадкових подій, що відбуваються серед темного лісу у дивному будинку? Спочатку саме цей будинок і привертає увагу. Ми звикли, що більшість страшних історій відбуваються в старих, інколи занедбаних будинках. А цей новий, світлий і привабливий. Але це тільки на перший погляд…

 

Про Рут Веа


Рут Веа народилась в Сассексі. Після закінчення Манчестерського університету вона їде до Парижу, потім повертається до Лондона. Працювала офіціанткою, прес-секретаркою, продавала книги та викладала англійську.

Фото: офіційний сайт авторки
Фото: офіційний сайт авторки

«У лісі-лісі темному» – дебютний роман авторки. Але саме завдяки йому вона стала відомою. Відразу після публікації книга потрапила у списки бестселерів кількох видань, National Public Radio визнало її кращою книгою 2015 року.

Зараз новий роман Рут Веа «The Woman in Cabin 10» тримається в топі бестселерів New York Times.

 

Ніколи не повертайтесь в минуле, інакше трапиться біда


Лі живе своїм розміреним, спокійним життям. Вона мешкає у крихітній квартирі, бігає щоранку, пише детективи. Її не можна назвати щасливою, але це не заважає їй певною мірою насолоджуватись життям.

Одного дня вона отримує повідомлення від зовсім незнайомої людини із запрошенням на дівич-вечір її колись найкращої подруги, з якою вона не бачилась десять років. Лі не розуміє, навіщо вона потрібна на тій вечірці, але погоджується. Якби ж то вона знала, що принесе їй це запрошення.

Разом з іншою подругою вона вирушає за вказаною адресою. Серед лісу вони знаходять чудернацький будинок, майже повністю зроблений зі скла. Гарний, але моторошний. Бо всі гості ніби перебувають під пильним оком когось невидимого і можливо не дуже доброго.

А через кілька днів Лі прокидається в лікарні, з жахливими ранами. Спочатку вона не пам’ятає, що з нею трапилось, але поступово згадує. Тепер її життя перетворюється на жах.


«У лісі-лісі темному» – захоплююча і напружена історія, сповнена таємниць з минулого, старих скелетів і складних стосунків. Що ж насправді відбулось в тому скляному будинку? Що далі буде з життям героїв? І що з ними трапилось в минулому? Вам точно не буде нудно. Це той випадок, коли хочеться, щоб книга не закінчувалась, але ти читаєш і читаєш, бо тобі страшенно цікаво, що буде далі.

 

Потрібно бути дуже обережними з людьми, навіть коли це ваші друзі


Відомо, що наше минуле часто не відпускає нас, і цим самим може руйнувати наше життя. Ми живемо з відчуттям, що все позаду, але одного дня хтось вирішує розворушити старі таємниці. І тоді все летить шкереберть. Саме так трапляється і з героями книги. Минуле має залишатись в минулому.

Часто ми думаємо, що люди можуть змінюватись. Авторка вважає, що такого не буває. Люди не змінюються. Вони просто вчаться приховувати своє справжнє обличчя. І, коли ніхто не очікує, вони здатні на найбожевільніші вчинки.


У лісі-лісі темному” – не тільки напружена і моторошна історія. Кожен персонаж в книзі дуже цікавий, а заплутані стосунки між ними всіма заслуговують додаткової уваги.


Книга буде цікавою тим, хто любить детективи і трилери, вона не відпускатиме вас до останньої сторінки. Також вона сподобається тим, хто цікавиться людськими стосунками, оскільки це є важливою складовою сюжету.

 

Пряма мова


Я завжди починаю ранок однаково. Можливо, через самітне життя, що дає можливість проростати твоїм звичкам. Жодного стороннього втручання, жодних сусідів по кімнаті, котрі випивають залишки молока, жодних котів із клубками їхньої шерсті на килимі. Ти знаєш, що річ, залишена вчора у шафці, вранці опиниться знову у шафці. Ти контролюєш усе.


Я розплющила очі, світло будинку так яскраво відбивалося від снігу, що різало мені сітківку. Таке різке та зухвале, як золотий маяк, що сповіщає про себе на тисячі темних кілометрів. Проте… Маяк зазвичай слугує для попередження кораблів, щоб ті трималися подалі. А це місце більше нагадувало ліхтарик чи маячок, що манить до себе нічних метеликів.

 

Схожі книги: Пола Гоукінз «Дівчина у потягу», Гілліан Флінн “Gone Girl”.


Ольга Галай

Ольга Галай
Викладач німецької мови. Мрійниця і фантазерка. Не люблю сидіти на місці, тому постійно шукаю нові захоплення – рукоділля, посткросинг, подорожі, кулінарія. Незмінними залишаються тільки книги. Це можуть бути детективи, трилери, казки, романтичні історії, класика, автобіографії. А до них ідеально підходять кава та плед. І кішка, якщо вона в настрої.

15 thoughts on “Не варто ворушити старі скелети, вони можуть бути дуже небезпечними

    Залишити відповідь