Міжнародна Букерівська премія оголосила переможця 2018 року

Лауреатом цієї престижної премії стала польська письменниця з українським корінням
Ольга Токарчук за свій роман «Польоти»

Книга «Бігуни» польської письменниці Ольги Токарчук принесла їй приз у 50 тис. фунтів стерлінгів в рамках вручення престижної британської літературної премії за найкращі твори, перекладені англійською. Гроші письменниця розділила порівну разом із перекладачкою її книги Дженніфер Крофт. Додатково вони отримали ще одну тисячу фунтів за обрання до короткого списку премії.

Переможця оголосили на церемонії вручення в Музеї Вікторії та Альберта в Лондоні. Усього було номіновано 108 робіт, долю яких вирішувала комісія з п’яти представників.

У книзі «Бігуни» розповідь складається з окремих фрагментів, різних життєвих епізодів, які відбуваються у часовому проміжку від ХVII століття і до сьогодення та які об’єднані тематикою подорожей та дослідження людської анатомії. Видання Financial Times назвало книгу «філософською притчею, що пасує для нашого неспокійного часу».

22_5_05

Ольга Токарчук — неодноразовий переможець почесних премій та автор бестселерів, чиї твори наразі набувають популярності в англомовному середовищі. Ольга навчалася на психолога в Варшавському університеті, і зацікавленість працями швейцарського психоаналітика Карла Ґустава Юнґа відобразилася на її творчій діяльності. Перша книга письменниці — збірка віршів — була опублікована у 1989 році. Наразі Ольга також є автором восьми романів та двох збірок оповідань. Окрім письменницької діяльності, вона також є спів-організатором літературного фестивалю у Польщі.

Дженніфер Крофт — перекладачка з польської, іспанської та української. Освіту здобувала в університеті Айови (США). Працює редактором видання Buenos Aires Review.


Читати: Довгий список та фіналісти Букерівської премії 2018

Читати: Куди веде свій плуг польська письменниця Ольга Токарчук?


Придбати книги Ольги Токарчук в Yakaboo

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

17 thoughts on “Міжнародна Букерівська премія оголосила переможця 2018 року

    Залишити відповідь