Кулінарний лікнеп від знаменитих одеситів

Колись, в 90-х величезною популярністю користувалися кулінарні передачі Андрія Макаревича і Бориса Бурди. Макаревич привертав увагу іменитими гостями, а Бурда енциклопедичними знаннями. Країні потрібен був новий герой і ось для мене цим героєм стала кулінарна програма «Готовим вместе» («Готуємо разом»). Провідними стали чарівні одесити – шоумен Андрій Доманський і один з найкращих кухарів України Андрій Дромов.

Вперше «Готуємо разом» вийшла в ефір у 2015 році. Однойменна книжка заснована на кулінарній програмі «Готуємо разом».


У книжці 112 рецептів з овочів, м’яса, риби, молочних продуктів, круп та інших інгредієнтів. Містить рецепти страв, які запросто могли б подаватися в ресторанах, і які ми, звичайні люди середнього достатку, цілком можемо приготувати для себе, рідних і близьких в домашніх умовах з найбільш звичних продуктів :). Всі випробувано на собі. Рецепти точні, продумані, фото відповідають дійсності. З такою книгою навіть «чайник» навчиться смачно готувати вдома і красиво подавати сніданки / обіди / вечері. Мій чоловік вже оцінив зміни в нашому кухонному кліматі.


Особисто мені найбільше полюбилися з цієї книги рисове морозиво, запечені кабачки з куркою каррі, киш з грибами, домашній плавлений сир, чізкейк, равіолі з малиною і м’ятою. Що вже там говорити, навіть гречку я тепер готую інакше!


Наприклад, рецепт домашнього плавленого сиру. Для приготування потрібно взяти 0.5 кг домашнього сиру, яйце, сіль, соду і вершкове масло. Все перебити блендером і відправити на 30 хвилин на водяну баню. Помішуємо, поки не зникнуть грудки. Тим часом, на сковорідці смажимо печериці й дрібно ріжемо кріп або будь-яку іншу зелень за смаком. Коли все буде готово, відправляємо гриби в сирну масу і перемішуємо. Подаємо на тості (брускетті) зі шматочком помідора і гілочкою кропу.


Плюси книги:

  • Рецепти з доступних продуктів (ніяких кокосів, фуа-гра або стегнових кісток південноафриканської лані)
  • Час приготування – максимум одну годину (я б не витримала тригодинних марафонів 🙂
  • Гарне оформлення книги і якісна поліграфія роблять книгу неповторним подарунком дружині, сестрі, тещі, свекрухи, мами і іншим жінкам. Хоча не буду лукавити – багатьом чоловікам ця книга також припаде до смаку.

Мінуси:
– В декількох рецептах не вказано, який консистенції має бути тісто;
– Мало, мало рецептів, хочу ще! 🙂


Схожі книги: «Ссобойки» Юлії Висоцької, «Сніданки» Руслан Сенічкін

Я з нетерпінням чекаю другий том «Готуємо разом», адже там буде еше більше приголомшливо смачних і легких рецептів страв для всієї родини.


Олена Голік

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

9 thoughts on “Кулінарний лікнеп від знаменитих одеситів

    Залишити відповідь