“Космічні” книжки до Всесвітнього дня авіації і космонавтики!

Космос та далекі світи з давніх-давен притягують увагу людства, породжують амбіційні прагнення та закладають зерна найсміливіших мрій! Ми невпинно освоюємо космос та намагаємося приборкати його. І резонно хочемо більше про нього знати! Тож до Всесвітнього дня авіації та космонавтики ми підготували добірку найвідоміших бестселерів та мастрідів про Всесвіт! Обираємо, читаємо і частіше підіймаємо очі на зорі – там так гарно та загадково! 

Верхи на шатлі 
Майк Маллейн

Хотіли б покататися на шатлі? Відчути як воно – відірватись від землі, перестати відчувати на собі земне тяжіння, спробувати їжу космонавтів з тюбиків, пройти шалений курс підготовки та загалом дізнатися більше про внутрішню «кухню» астронавтів? І хочеться, і колеться? Ну тоді тримайте мемуари полковника ВПС США Майка Маллейна, який тричі літав в експедиціях на шатлах! Весело, жваво, часом непристойно, критично – життя астронавта як воно є. Відчуйте на собі! Але не в шатлі, а вдома в улюбленому кріслі для читання!

Океани поза межами Землі 
Кевін Пітер Генд

Зазирнувши під льодяну кірку дальніх планет Сонячної системи, можна виявити цілі океани! І там може міститися у 50 разів більше рідкої води, ніж в усіх океанах Землі! Неймовірно? Так! Ці та інші надзвичайні теорії та факти про будову Всесвіту ви знайдете в даній захопливій науковій розповіді, яку з повним знанням справи повістує Кевін Пітер Генд – астробіолог і планетолог Лабораторії Реактивного Руху. Як же вам буде цікаво – аж самим трохи заздрісно! 

Усі ці світи ваші 
Джон Вілліс

Чи існує життя поза межами Землі? Автор цієї роботи канадський астроном і популяризатор науки Джон Вілліс досконально досліджує це питання. В основі його аналізу класичні роботи з астробіології, а також відкриття телескопу «Кеплер» та марсоходу «К’юріосіті». І який висновок? У безкінечному Всесвіті абсолютно все. І життя в ньому не стільки можливе, скільки неминуче!

Місія — космос
Леонід Каденюк 

Леонід Каденюк – це, безумовно, національне надбання України. Перший та єдиний космонавт часів незалежності у своїй книзі не лише описав, як готувався до космічної експедиції та, власне, що робив під час неї, а ще й пройшовся своїм же професійним шляхом в Повітряних силах та космічній царині. Каденюк – постать історичного масштабу, і цю роботу мають прочитати всі українці – малі та дорослі. Раптом, серед читачів знайдеться сміливий мрійник, якому як раз і не вистачає натхнення? 

Про Всесвіт коротко
Стівен Гокінґ 

Чи треба представляти Стівена Гокінґа? Певно, що ні. Фізик-теоретик та людина-легенда, яка за масштабами своєї геніальності може позмагатися хіба що із Альбертом Ейнштейном. Якщо і розгадувати загадки Всесвіту, то тільки, озброївшись його книжкою! Тож якщо вас не лякають такі поняття як супергравітація і суперсиметрія, квантова теорія, простір і час, мембрани і струни та одинадцять їхніх вимірів… І, звичайно, чорні діри – ласкаво просимо до клубу фанатів Гокінґа! 

Блакитна цятка. Космічне майбутнє людства
Карл Саган 

Незбагненно – чого змогло досягти людство за час свого існування! Як багато ми тепер знаємо… Але ж там, нагорі, поміж зірок – цілий океан бентежних загадок, які ховаються поміж зірками. Не чекайте, а скоріше відправляйтесь у дивовижну подорож у «Вояджері» і «Аполлоні» до меж Сонячної системи та невідомих туманностей й сузір’їв! Досліджуйте планети та їхні супутники, дізнавайтесь про роботизовані місії та експедиції… «Блакитна цятка» – це і є квиток у цю мандрівку! Сідаєте на борт? 

Астрофізика для тих, хто цінує час 
Ніл Деграсс Тайсон

Як влаштований Всесвіт? Та яке місце займаємо в ньому ми? Щоб отримати відповіді на ці питання, треба пройти хоча б короткий курс з теорії Великого вибуху, чорних дір, квантової механіки та пошуків життя у Всесвіті. Немає часу? Тоді читайте «Астрофізику для тих, хто цінує час» – назва говорить сама за себе! Просто і лаконічно про складне та заплутане! 

Війна чорної діри
Леонард Сасскінд 

Чорна діра – найзагадковіший об’єкт у Всесвіті. Це ідеальна пастка – якщо щось туди потрапляє, то вже безповоротно зникає. Леонард Сасскінд – фізик-теоретик та один із творців теорії струн намагається осягнути дивовижність та неймовірність чорних дір. Автор досліджує і теорії Стівена Гокінґа. І, звичайно, робить спробу зазирнути по той бік найбільшої таємниці у Всесвіті! А хто не хоче? 

100 фактів про космос 
Алекс Фріт, Джером Мартін, Еліс Джеймс

Космос настільки захопливий, що і менші читачі теж не лишаються до нього байдужими! Тож малим розумникам пропонуємо прочитати «100 фактів про космос»! Це не просто книжка, це змістовна та весела подорож, в якій дітлахи дізнаються таке, чого їм навіть в школі не розкажуть… Чи насмітила після себе на місяці команда «Аполона-11»? Як колонізувати Марс? Простими словами та дотепними ілюстраціями про гравітацію, Сонячну систему, історію вивчення космосу… Книжку рекомендовано для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Але й батьки там знайдуть, що почитати!

Чому? Чого? Навіщо? Досліджуємо космос 
Андреа Ерне

Книжка-гра, книжка-забавка, книжка-пригода! Цікаві відповіді на питання, які цікавлять найменших любителів космосу: що таке Всесвіт, як стати астронавтом, що таке шатл, як умиваються десь на орбіті… Малий читун відкриває віконечко (а їх тут просто космос на кожній сторінці!) і дізнається новий цікавий факт! Обов’язково радуємо дітлахів цікавинкою та читаємо всією сім’єю!