Кого читають найвідоміші письменники?

Читачі завжди прохають своїх улюблених авторів надати їм список рекомендованої літератури, адже це чудова нагода дізнатися більше про цих людей та почитати щось, що гарантовано може тобі сподобатися, якщо тобі припали до душі їхні книжки. Списки улюблених творів у відомих авторів — це перелік усього, що вони використовували для натхнення і що наштовхнуло їх на власні свіжі думки.

Одна з дописувачів ресурсу Literary Hub вирішила розглянути 68 списків рекомендованої літератури від визначних письменників — як класиків, так і сучасних діячів, — щоб обрати, які ж книги серед літераторів є одними з найулюбленіших. Результати вражають, адже важко було би здогадатися, що є автор, книги якого рекомендують почитати відразу і Стівен Кінг, і Френсіс Скотт Фіцджеральд, і Філіп Рот.  Пропонуємо і вам поглянути на дещо з того, що читають самі письменники.


Гюстав Флобер «Пані Боварі»


16_20_07

Із серії класики «Золота полиця»

«Пані Боварі» є абсолютним лідером серед улюблених творів письменників — згадка про неї є у переліках рекомендованої літератури 9 письменників із 68. Книгу рекомендують:


Марсель Пруст «У пошуках утраченого часу»


Семитомник Пруста, безперечно, є одним із найбільш надихаючих романів, після якого кожен читач прагне почати описувати тонкі нюанси психології людської поведінки.

Книгу рекомендують:


Джордж Еліот «Мидлмарч»


Середньовічна Англія, таємниці провінційного містечка та заплутані перипетії людських стосунків — ось лише короткий опис шедевру майстра пізньовікторіанської літератури Джордж Еліот.

Книгу рекомендують:


Ґабріель Ґарсія Маркес «Сто років самотності»


Книга в жанрі магічного реалізму, що оповідає про сімейство Буендіа, здатна надовго зачарувати читачів. Чи зможете і ви осилити повністю цей роман і розгадати усі метафори?

Книгу рекомендують:


Джеймс Джойс «Улисс»


Це один із найбільш незвичайних і важких для сприйняття романів, написаний у форматі «потоку свідомості» від ірландського письменника-модерніста, який витратив на її написання близько 20 тис. годин.

Книгу рекомендують:


Тоні Моррісон «Пісня Соломона»


Ця суперечлива книга про соціальні проблеми якнайкраще викриває усю несправедливість сучасного світу у міфопоетичному руслі. Він доводить, що Тоні Моррісон цілковито заслуговує на Нобелівську премію з літератури, яку вона отримала у 1993 році.

Книгу рекомендують:


Вірджинія Вулф «До маяка»


Сімейне життя показано в романі Вірджинії Вулф у найтонших його деталях. Відносини батьків і дітей, проблеми подружніх стосунків, творчої реалізації та ролі підсвідомих прагнень — ось ще далеко не повна проблематика цього твору.

Книгу рекомендують:

Майкл КаннінгемЕлісон Бекдел
 Мері Гейтскіл Мегі Нельсон


 Лев Толстой «Война и мир»


Класика світової прози, яку рекомендують почитати настільки різнопланові автори, що впевнюєшся — в цій книзі кожен знайде щось мудре і для себе.

Книгу рекомендують:


Тоні Моррісон «Кохана»


Найвідоміший роман Тоні Моррісон, за який вона одержала Пулітцерівську (1988), а згодом і Нобелівську (1993) премію, сповнений суперечностей і сюжетних поворотів.

Книгу рекомендують:

Маргарет ЕтвудЕдвідж Дентікат
Лілі Кінг


Джозеф Конрад «Серце пітьми»


Джозеф Конрад — при народженні Юзеф Теодор Конрад Коженьовський — є одним із класиків англійської літератури. Цей поляк, уродженець України зміг сати одним із найвидітніших англомовних прозаїків, на якого і досі рівняються західні автори.

Книгу рекомендують:


 Кнут Гамсун «Голод»


Частково автобіографічний та у певних моментах аж занадто реалістичний роман Кнута Гамсуна розповідає про те, якою важкою є боротьба людини з життєвими обставинами, з голодом і злиденністю, з хворобами та жорстокістю оточуючих.

Книгу рекомендують:


 Ернест Гемінґвей «Прощавай, зброє»


Письменник з великої літери, шукач пригод і навіть — певною мірою — філософ Гем, до творів якого ми всі звикли з дитинства, написав і справді безсмертні книги, що вражають нас взірцем людської безстрашності, мужності і готовності боротися з власною долею.

Книгу рекомендують:


[irp posts=”28391″ name=”Книжкові рекомендації від автора «Гри престолів»”]

[irp posts=”28130″ name=”Автори однієї книги: Шедеври, що затьмарили решту творчого спадку письменників”]

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

12 thoughts on “Кого читають найвідоміші письменники?

    Залишити відповідь