Книжкова відпустка починається: десять липневих новинок

Зміст[ сховати ]

Коли на відпочинок постійно бракує часу, а ви вже не в ресурсі, то хороша книжка може стати непоганим варіантом для мінівідпустки. Тут у нас і нове від Ніла Ґеймана, і невтомний Джеймс Бонд, і корисний нонфікшн.

The Sandman. Пісочний чоловік. Том 8. Кінець світів

Ніл Ґейман

Що робити, коли потрапили у шторм? Найкраще шукати прихистку у теплому місці, подалі від раптової червневої заметілі. Пощастить, якщо трапиться гостинний шинок, де можна не тільки зігрітись, а й почастуватись та історії послухати.

Саме так стається з головними героями цього тому «Сендмена». До речі, самого Морфея тут зовсім небагато, та він з’являється в кожній оповідці, щоб змінити хід історії.

Він ніби не поруч, але зовсім близько: спостерігає за відвідувачами трактиру «Кінець світів» і бачить їхні сни.  

 

Шпигун, який мене кохав

Ієн Флемінг 

Завжди впевнений у собі та власній привабливості Джеймс Бонд довів спокусу до мистецтва. Зараз він перебуває в Америці, розшукуючи тих, хто залишився від СПЕКТРа, бо зі СМЕРШем 007 вже розібрався. Тож тепер він сподівається на відпустку.

Вже навіть уявляє її, поки їде з Канади до американської столиці. Та от халепа, пробив колесо – і то не будь-де, а серед індіанської резервації, де чужинців не люблять. Але, знаєте, Джеймс він же не в тім’я битий, тож виплутається, а по дорозі встигне спокусити ще кількох красунь. 

А Софія з маркетингу вже пішла. Данський поведінковий дизайн

Мортен Мюнстер

Поведінковий дизайн править світом. Не вірите, а от данський дослідник Мортен Мюнстер може переконати вас у протилежному. Він вельми частий гість у скандинавських медіа, адже завжди має чим зацікавити читачів та глядачів.

Знаєте, що принесло Бараку Обамі перемогу? Знаєте, як інновації впроваджують в таких титанах, як Google та Amazon? У вкрай схожий спосіб, адже поведінковий дизайн працює для всіх. Тож що ви знайдете у цій книжці? Досвід 40 років досліджень поведінкового дизайну, викладений у доступній формі, приправленій гумором. А це справжня знахідка для всіх, хто працює у колективах, які прагнуть розвиватись, і для тих, хто ними керує.

 

Клуб Мефісто

Тесс Ґеррітсен 

Продовження популярної серії про детективку Ріццолі та судмедекспертку Айлс.

Джейн переживає цілу низку потрясінь: батьки розходяться, а Мора розповідає, що мала роман зі священником. Але це не все, адже тепер вона працює над серією вбивств, які схожі на жертвоприношення. Сліди ведуть до секретного фонду «Мефісто», де вірять в те, що ці убивства – демонські, і що демон цей ховається під людською личиною. Дивно це, а може, «Мефісто» спеціально пускають копів хибним слідом.

Знайди слона: за лаштунки повсякденного життя розуму

Кевін Сімлер, Робін Гансон

Ігри розуму – у що він грає з нами? Бо люди настільки звикли підганяти навіть свої думки та почуття під соціальні норми, що втратили здатність слухати себе. Ще ж назвуть егоїстом, а бути егоїстом – табу-табу. Але все це рано чи пізно проривається назовні. Ці приховані мотиви керують нашим життям, впливаючи на щоденні взаємодії. Не завжди, звісно, вони шкодять, але різне буває. Як побачити те, що приховане?

Як керувати ними та не дозволяти псути собі життя? Адже «слона в голові» цілком можна приборкати, якщо для початку знати, як він виглядає та де його шукати. 

Веселка тяжіння

Томас Пінчон

Якщо вам хочеться багатошарового роману, ікону американської літератури, на яку рівнялись і яку так і не розуміли, то ось перед вами цеглина на 848 сторінок, яка подарує незабутні враження. Читати «Веселку тяжіння» непросто, адже спочатку вона ніяк не підпускає до себе, але потім вже не відірватись.

Запасіться стікерами, щоб потім знайти саме ті цитати. Бо це читання, хоч і не промайне так швидко, як та ракета «Фау-2», що отримала чимало уваги від Пінчона, але точно підірве підвалини ваших читацьких смаків. 

Сон відьми

Флорінда Доннер-Ґрау 

Бути відьмою – не той досвід, який можна отримати, але як же цікаво про таке прочитати. Книжка Флорінди Доннер-Ґрау про духовні пошуки та дивовижний світ цілителів та ясновидців, які знають світ поза видимим спектром.

Який шлях пройшла ця відьма? Вельми вибоїстий, хоч і з надійною наставницею поруч. Як встежити за обертанням «колеса Долі» – і який воно має вплив на кожного з нас.

Як працюють цілительки і як цьому навчитись. Особисті переживання переплітаються з екзотичними ритуалами (можливо, ви про такі і не чули).

На цю книжку особливо варто звернути увагу шанувальникам творчості та поглядів Карлоса Кастанеди. 

 

Пікнік біля навислої скелі

Джоан Ліндсі 

Вікторіанський роман в Австралії. Навіть назва штату пасує. Тут, у Вікторії, нікому не живеться легко. Придивимось ближче до юних леді з коледжу Епл’ярд, які вже втомились від навчання і виглядають святковий пікнік – чудову нагоду відчути себе вільними та поласувати чимось незвичайним.

Та й прогулянка на пригоді це так спокусливо. Але щось йде не так… Приготуйтесь до містичного детективу, який не відпускатиме до останньої сторінки, а ще подарує години занурення в австралійську природу.  

Дієва економіка для важких часів

Естер Дюфло, Абхіджіт Банерджі 

Здається, що в нас і не було інших часів, окрім важких? Що ж… мабуть, легше і не стане. Але економіка майбутнього має бути більш людяною.

Вона має трохи зменшити апетити і не гнатись за зростанням заради зростання, а й звертати увагу на екологію та кліматичні зміни. Вона має бути про розумне споживання та подолання бідності через доступність освіти для всіх.

Ця книжка написана лауреатами Нобелівської премії, які добре знають, від чого залежить майбутнє економіки і як на неї впливають різноманітні фактори. Видання допоможе розібратись з різноманітними економічними категоріями та ефективніше використовувати власні ресурси.

Прочитай, якщо хочеш стати зіркою Instagram

Генрі Керол

Чомусь комусь вдається набрати тисячі (і навіть мільйони!) підписників в інста, а комусь ніяк… Тож як прокачати свій акаунт – зробити його цікавим і популярним? Як привести на свою сторінку усіх бажаних підписників, а не тільки дорогу родину? У цій книжці, яка схожа на яскравий фотоальбом, є низка порад від тих, кому вдалось. Тут і про те, як і які робити фото, як оформлювати текст до них, як будувати стрічку, які інструменти використовувати для просування. Є тут і про корисні програмки, які допоможуть стати інстазіркою. Тож високих вам охоплень та мільйонів лайків! 

Цікаві книжки, які допоможуть прокачати Інстаграм

Авторка: Юлія Дутка