Що читати фінансовим інвесторам, аналітикам та трейдерам: 7 книг від Євгена Пенцака

У співпраці з Києво-могилянською бізнес-школою Yakaboo розповідає про книги, які змінили ставлення успішних українських підприємців до бізнесу і життя загалом. Минулого разу ми публікували 9 книг від Сергія Ноздрачова. У цьому випуску — 7 книг від Євгена Пенцака.


Досьє
Євген Пенцак — експерт із фінансового, інвестиційного та ризик-менеджменту, керівник програми Master of Banking & Finance в Києво-Могилянській бізнес-школі, доктор філософії Лозанського університету в Швейцарії.

  1. Террі Бернхем «Подлые рынки и мозг ящера»

У книзі розглядаються найпростіші підходи до інвестування у різні класи активів, їх характерні драйвери, важливі індикатори зростання та можливого падіння. Показано взаємозв’язок між макроекономічною динамікою та динамікою розвитку різних сегментів ринку, простою мовою описано причинно-наслідкові зв’язки, що описують поведінку процентних ставок, курсів валют, цін на сировину, зокрема нафту, вартість нерухомості, ціни на акції тощо.

У книзі також робиться акцент на важливості контролю своїх емоцій в процесі інвестування — пояснюється, як уникати небезпечних психологічних пасток.


  1. Джек Швагер «Новые маги рынка»

16_13_07

Книга написана на основі розмов з відомими трейдерами, які діляться своїм досвідом прийняття інвестиційних рішень, розповідаючи про різноманітні інвестиційні ідеї, стилі інвестування, джерела інформації, що використовуються при розробці власних інвестиційних стратегій.

Книга написана живою простою мовою, надихає і примушує читача поринути в світ фінансових інвестицій і фінансової інженерії.


  1. Рольф Добеллі «Территория заблуждений. Какие ошибки совершают умные люди»

Надзвичайно цікава книга про те, які психологічні помилки ми робимо в процесі інвестування. Книга дає майже повний перелік психологічних пасток, в які попадають інвестори, і поради, як їх уникнути в процесі інвестування.

Книга написана не мовою психологів, а мовою звичайних людей, що приймають інвестиційні рішення. Цю книгу можна рекомендувати для прочитання всім без винятку, а не тільки людям, що відважилися торгувати на фінансових ринках.

16_14_07


  1. Вільям Шарп, Гордон Александер, Джеффрі Бейлі «Инвестиции»

16_15_07

Для прийняття усвідомлених інвестиційних рішень потрібно познайомитись з фундаментальними ідеями та законами світу фінансів. Запропонована книга знайомить читача практично з усім різноманіттям фінансових ідей, інструментів, фінансовими моделями та принципами інвестування.

Книгу важко «проковтнути» за один раз, а тому доцільно використовувати як інвестиційний довідник.


  1. Джон Галл «Опционы, фьючерсы и другие производные финансовые инструменты»

16_16_07

Для професійного інвестування необхідно використовувати усі можливості, які створюють для інвестора фінансові ринки. Зокрема, найбільш інноваційним та привабливим для інвесторів є ринок похідних цінних паперів.

Ця книга дозволить інвестору крок за кроком розібратись з усіма тонкощами використання похідних цінних паперів у підвищенні ефективності портфельного інвестування. Книга не є легкою для читання, її потрібно читати послідовно і вдумливо.


  1. Скотт Паттерсон «Кванты»

Книга знайомить читача зі світом нових алгоритмічних ідей інвестування, про які дуже часто не здогадуються професійні фінансисти, що будують свої стратегії на фундаментальних ідеях.

З розвитком технологій торгові стратегії стають все більш вишуканими, високочастотними, а тому крім ідеї, стратегії, інструментів її реалізації важливим компонентом успіху стає швидкість.

16_17_07


  1. Майкл Льюїс «Flash Boys»

16_18_07

Ця книга знайомить читача з сучасною інфраструктурою фінансових ринків, де немає дрібниць, де все спрямовано на досягнення успіху. Якщо щось можна використати проти приватного інвестора, то воно буде використано. Жодна дрібниця, жоден біт інформації не може бути проігнорований у сучасному інвестиційному середовищі.

Книга буде надзвичайно корисна для практикуючих інвесторів і трейдерів, які повинні враховувати не тільки інвестиційну модель, але й інфраструктуру, через яку відповідна стратегія буде реалізовуватись.


[irp posts=”28746″ name=”Що читати, щоб бути успішним в бізнесі: 9 книг від Сергія Ноздрачова”]
Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

8 thoughts on “Що читати фінансовим інвесторам, аналітикам та трейдерам: 7 книг від Євгена Пенцака

    Залишити відповідь