Камертон «Нижче» – це спроба розуміння жінки

Кожна сторінка – то подорож внутрішніми глибинами пізнання. Кожне слово – відголосок пошуку власного я в буденній схемі людського існування. «Нижче» – це не роман, навіть не роман-подорож, не психологічний роман. «Нижче» – це  спроба літературного дотику до прихованого внутрішнього життя.

Для авторки текст постає спробою розуміння жіночої сутності. Лабораторія дослідження, на перший погляд, замкнутої ієрархічної структури й людини як елементу в ній. Зміна портових декорацій, подорожі незвіданими океанськими глибинами, круїзи, люди, емоції створюють калейдоскоп нових відкриттів. Тоді як корабель, на який благополучно втікає героїня, стає метафоричним образом, адже ця «величезна біла гнітюче-блискуча машина» – це власне  її приховане сприйняття себе й «Нижче», де на борту круїзного лайнера залишається вхід для екіпажу, стає можливістю визначення, кому вона дозволить заглянути в підводні течії  її життя.

Ваше знайомство з нею, унікальною антигероїнею, відбудеться на борту круїзного лайнера. Вам уперше згадають про below і above. А  згодом ви зрозумієте, що перед  вами типова постмодерністка в дії, хаос у собі  цілісно організований у художній текст.

Тут не буде надміру філософських  відступів, психологічних описів чи безглуздих  моральних повчань,  але з  кожною сторінкою ви подорожуватимете не лише незвіданими портовими містечками, познайомитесь із новими дивакуватими пасажирами,  а  й відкриватимете нові підводні рифи Поліниного життя. І це буде так майстерно зроблено, що ви б радше сказали, що побачили фільм під назвою «True story of her life» або щось на зразок цього.

Історія відчаю і зневіри, смутку від нерозділеного кохання, історія про пошуки власної «унікальної  начинки», історія, яка після прочитання звучатиме шумом океанських хвиль і дещо навіть нехай не правдивим,  але таким необхідним фіналом.

Семенишин Олена


Читати: Море хвилюється раз. Чи є життя на круїзному лайнері?

Читати: Ship Life. Сім місяців добровільного рабства. Уривок із книжки


Придбати книжку в Yakaboo

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

2 843 thoughts on “Камертон «Нижче» – це спроба розуміння жінки

    Залишити відповідь