Камерон Діаз навчить, як полюбити своє дивовижне тіло

Окрім кількох словників на моїй полиці, «Книга про тіло» серед найважчих томиків. Тому ідеально читати її, розклавшись на дивані і вперши у непласке пузце.


Не вважаю себе фанаткою мотиваційних книг, адже коли чогось дуже хочеш, то просто береш і робиш: інших варіантів немає. Якщо не робиш, то так воно тобі треба. А «Книга про тіло» на початку була геть імпульсивною покупкою. Ви колись купували книги, які ваші друзі дуже хотіли почитати? Не в подарунок, а щоб «дати почитати»? Згодна, звучить дивно, але я не пошкодувала.

Лейтмотив книги: ви – душа, а тіло – ваш найцінніший скарб, якому судилось пройти з вами весь життєвий шлях. Тому, безумовно, у ваших інтересах, щоб це найцінніше майно було у доброму здоров’ї і чудовій формі.


Подружка Маски і янголя Чарлі


Зараз Камерон Діаз 45. І у «Книзі про тіло» вона не раз згадує про те, що дбати про себе почала десь під 30… А до того – автокафе з бурітосами та картоплею фрі, пропускання сніданків і шалений брак води в раціоні. Вона мучилась прищами, але завжди була худорлявою, тому не долучалась до жіночого олімпійського спорту «з понеділка на дієті».

А знаєте, що відкрило їй очі – підготовка до фільму «Янголи Чарлі» (один з моїх улюблених у підлітковому віці, поряд з «Ван Гелсінгом» та «Людьми Х»), де Камерон, Дрю Беррімор та Люсі Лью виконують супергеройські трюки. То ж міс Діаз опановувала кунг-фу, вчилась розтягувати непіддатливі м’язи, пітніла і страждала.

Вона досі з трепетом згадує той блаженний біль, який так змінив її ставлення до власного тіла. А ще перетворився у розуміння того, що не можна харчуватись сміттям. І книга, написана у колаборації письменницею Сандрою Барк саме про це.


Органіка для душі і тіла


«Їжа має бути ліками, а ліки — їжею» — Камерон Діаз згадує слова якогось з давньогрецьких мислителів і закликає харчуватись свіжими органічними продуктами, щоб отримувати енергію, а не переповнений шлунок та зайву вагу. Я аж шоколадку відклала і натомість витягла з холодильника болгарський перець.

Та актриса не зупиняється на простому препаруванні раціону, вона розглядає макро — та мікроелементи, яких вимагає організм, а ще розкриває очі на те, чому мозок часом так наполегливо просить солодкого. І чому з ласощами неможливо зупинитись. А ще про лате, божественне лате з пінкою, яке потім дарує вельми неприємні відчуття.

Хочу перевірити ще одну рекомендацію від Камерон: відмовитись на деякий час від сирів, бо, знаєте, в організмі дорослого бракує ферментів, щоб цілком перетравлювати ці смачнючі штуки. От і з’являється дискомфорт, здуття і непласке пузце.


Скакалка, гантелі чи басейн — вибирай


Рух — ще один важливий компонент здоров’я тіла. І тут Камерон Діаз робить ремарку: «Якщо ви їсте п’ять разів на день, то мусите хоча б раз спітніти». Тому що піт — ще один спосіб позбутись всілякої погані, яка інакше накопичуватиметься в організмі і вестиме там непомітну підривну діяльність. Мабуть, я сьогодні таки виберусь у спортзал.

Голлівудська красуня завжди вибирає рух: пройдеться чи пробіжиться, якщо час дозволяє. Ніколи не сидить на місці. І радить офісним щурикам вставати, ходити, розмовляючи телефоном, влаштовувати розминки на робочому місці. І пити воду — не забувайте про воду!

Видів спорту стільки, що навіть найлінивіший лінивець може знайти щось для себе. Я люблю ходити пішки і тягати гантелі, моя подруга танцює тричі на тиждень, а колеги їздять на роботу на великах. І всі ми — більш-менш здорові люди.


У вас все вийде!


Бо ж виходить, чи не так? Ми вже вміємо правильно харчуватись, рухаємось за кожної нагоди, залишається лише навчитись відчувати тіло. Слухатись його підказок і виробляти корисні звички. А ще любити – полюбити своє дивовижне тіло. «Здоровий спосіб життя — це не випадковість, не подарунок і не талісман», це той момент, коли починається справжнє життя.

І тут не обійтись без дисципліни. Чомусь нам вистачає сили волі, щоб щоранку прокидатись і прямувати до університету чи на роботу, але лінощі перемагають у прагненні бути здоровими тут і зараз. Не треба так.

Хтось назве цю книгу компіляцією вже відомого. Але це дуже якісна річ. І, як на мене, найкраща її цитата, якої не буде в інших виданнях цього спрямування: «Ви варті докладених зусиль. Ви варті витраченої енергії». До цього можна лише додати: ви варті свого здоров’я. І варті того довголіття, про яке друга книга Камерон.


І ложка дьогтю


У відгуках часто хвалять оформлення «Книги про тіло», я ж передаю палкий привіт тим, хто вирішив, що глянцевий папір, який тільки те й робить, що відбиває світло лампи мені в очі, придатний для читання. Очі — це теж частина мого дивовижного тіла, яка дарує купу приємним книговідчуттів. Не шкодьте їм!


Купити книжку в Yakaboo

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

2 401 thoughts on “Камерон Діаз навчить, як полюбити своє дивовижне тіло

    Залишити відповідь