Гарячі новинки для довгих вихідних

Під зав’язку червня випадають ще одні довгі вихідні. В таку спеку книжка стане прекрасною компаньйонкою, особливо, якщо це один з культових романів-новинок, як початок легендарної «Експансії» Джеймса С.А. Корі чи екологічний лонгрід від найвідомішого ісландського письменника Андрі Снайра Маґнасона.

Ідеальна незнайомка

Меган Міранда

Детектив-новинка з соковитою квітковою обкладинкою  щойно з друку. Лія Стівенс геть заплуталась. Їй, колишній журналістці, потрібно змінити середовище, адже вдома завжди буде помітною.

Тож разом з подругою Еммі вирушає до Пенсильванії.

Це мало б бути тихе місце, але, схоже, вона просто невдало сховалась. Біля річки знаходять жінку, яка схожа на Лію, як рідна. Але Лія її не знає. Еммі мала б допомогти, вона вміє знаходити відповіді. От тільки в поліції Лії кажуть, що Еммі не існує.

 

Довкола часу і води

Андрі Снайр Маґнасон 

Андрі Снайр Маґнасон відомий не тільки завдяки своїй літературній творчості, він ще й громадський діяч і навіть балотувався в президенти.

«Довкола часу і води» – експериментальний нонфікшн, у якому автор показує екологічні проблеми через призму власної родини. Глибоко особиста історія тісно переплітається з трагедією усього людства. Головна його мета пояснити, що повільна катастрофа, якою, власне, і є екологічні проблеми Землі, через свою розтягнутість в часі не стають меншими.

Кожен може зробити щось для того, щоб полегшити ситуацію. Кожен має відчувати власну відповідальність за майбутнє планети. 

Експансія. Книга 1. І прокинеться Левіафан

Джеймс С.А. Корі

Фантастика, космоопера, бойовик, горор, нуар – все це про серію «Експансія», яку відкриває ця книжка. Вирушаємо у космос з Джеймсом Голденом. Зараз він виконує рутинну доставку, але покинутий корабель, який трапляється команді на шляху, ховає у собі таємницю, а ще може заново розпалити притихле протистояння. Детектив Джо Міллер має знайти спадкоємицю великих грошей.

Вона була на тому кораблі. Несподівані союзники Голден та Міллер намагаються з’ясувати, що сталось на «Скопулі» та знайти дівчину, а а ще не розбудити Левіафана… 

Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте

Дайва Ульбійнайте

Біографія харизматичної президентки невеликої країни, яка не боялась сказати і не боялась діяти. Її називають Сталевою Магнолією. Усміхнена, впевнена, рішуча. Даля Грибаускайте відбула на посаді два терміни і за ці десять років стала однією із найвпізнаваніших політичних постатей Європи. Відома приязним ставленням до України. Їй не бракувало мужності виступати проти свавілля Росії, вказувати керівництву США на помилки і при цьому розбудовувати успішну прозахідну країну, яка давно скинула з себе пута і славу пострадянської республіки.

Випадкові наречені

Крістіна Лорен

 

Легке відпусткове чтиво: гарно виглядатиме в кадрі з келихом прохолодного лимонаду. Олів та Емілія – разом з самого народження, але, мабуть, важко знайти більш різних близнючок.

Олів не оминає жодне нещастя. І ось її весілля! А потім має бути приголомшливий медовий місяць на Гаваях! От тільки всі гості весілля, а з ними й молодята, через гостину опиняються у лікарні. Отруєння. Пощастило тільки Олів і дружбі нареченого Ітану, якого дівчина терпіти не може. Але ж буде геть погано, якщо така класна і вже оплачена відпустка, згорить? Тож у мандрівку вирушають Олів й Ітан. Чи зможе райська природа змусити їх забути про ворожнечу та насолодитись Гаваями?

Прокачайся клітковиною. Рослинна програма оздоровлення й схуднення

Вілл Бульсевич

Влітку хочеться більше рослинної їжі: соковитих фруктів, пахучих овочів. Особливо у спеку. Приємніше з’їсти свіжого огірочка та листя салату, ніж важкий біфштекс.

Саме час звернути увагу на цю книжку, яка розповідає про користь їжі, багатої на клітковину. Клітковина не тільки нормалізує роботу шлунку та кишечника, а й позитивно впливає на метаболізм, баланс гормонів в організмі та дозволяє досягти оптимальної ваги, бажаної стрункості. 

Як бути здоровим, скоригувавши харчування, розповість ця книжка.

Квартира в Парижі

Ґійом Мюссо

Ще одна книжка, яка прекрасно впишеться в канікули. Особливо сподобається тим, хто любить і загадкові, і романтичні історії. Медлін і Ґаспар прагнули усамітнення, але опинились в одному житлі. Зовсім випадково. Офіцерка поліції і драматург дізнаються більше про оселю, яка звела їх разом. Колись там жив талановитий митець, який помер невдовзі після того, як втратив сина. Художник вважав, що його син загинув не випадково. 

Тікаючи від власного болючого минулого, двоє незнайомців поринають у життя попереднього власника. Шматочок за шматочком вони складають пазл.

Твій щасливий одяг. Як психологія моди допоможе покращити стиль і життя

Донн Керен

Маєте щасливу футболку? Чи, може, пару взуття, яке взуваєте на важливі події? Донн Керен психологиня, яка переконана, що гардероб допомагає кувати власне щастя.

Адже не тільки зустрічають за одежиною, одяг впливає на настрій, самопочуття, додає впевненості та дозволяє донести повідомлення. Так, одяг на все це здатен.

Але ця книжка не тільки про перевтілення, які магічно міняють життя героям телешоу, а про щоденну психологію стилю, яка вже кількома штрихами заряджає на нові звершення. Крім того, видання допоможе більш осмислено формувати гардероб, а отже непогано економити без спонтанних покупок.

 

Телеграф-авеню

Майкл Шебон 

Атмосферна крамниця платівок опиняється під загрозою, зовсім поряд будуватимуть торговельний центр. Він може цілком знищити й так маленький бізнес. Власники магазину Арчі та Нет – добрі друзі, але зараз і в їхньої дружби не найкращі часи.

  Їхні дружини Ґвен й Авіва теж стикаються з кризами. Та на цьому колізії у двох родинах не припиняється, все закручується ще сильніше. Як вони вийдуть з усіх цих перипетій? Події сюжету розгортаються майже 50 років тому, в атмосфері джазу, відкритості та серед культових персонажів.

 

Авторка: Юлія Дутка