Фантастичний підручник

Кожен поттероман, перегорнувши останню сторінку саги про Гаррі, мріє про можливість ще раз зазирнути до улюбленого світу, хоча б через шпаринку. Чарівниця Джоан Роулінг знає таємне заклинання, що перетворює мрію в дійсність — і от уже у ваших руках справжній підручник школи чарів Хогвортсу, який ще й належав самому Гаррі! Якщо ж додати до цього той факт, що от-от вийде фільм, натхненний цією книгою, познайомитися з чарівними створіннями заздалегідь буде ще більш цікаво.


Чарівниця Джо


Представляти Джоан Роулінг зайвий раз не потрібно: авторка саги про „хлопчика, що вижив“ відома в усьому світі. Коли історія про маленького сироту, що не знає про свої чарівні здібності, ще тільки розпочиналася, Роулінг сама жила на допомогу по безробіттю — і за 5 років перетворилася на мультимільйонерку. Сьогодні з кожної її проданої книги відраховуються кошти на підтримку благодійності, тож без сумнівів, Джоан Роулінг знає, як чаклувати.

Фото: playbuzz.com / Джоан Роулінг із акторами фільму "Фантастичні звірі та де їх шукати"
Фото: playbuzz.com / Джоан Роулінг із акторами фільму “Фантастичні звірі та де їх шукати”

Гостьовий квиток до Хогвортсу


На перший погляд у „Фантастичних звірях та де їх шукати“ зовсім немає нічого особливого. Всього 128 сторінок, трішки історічної довідки, трішки теорії, вступне слово від автора, як і всякому підручнику, та перелік магічних істот, ще й в алфавітному порядку… І все. Здавалося, що ж тут може бути привабливим. Проте якщо ви поттероман, історична довідка перетворюється на захопливу розповідь про такий близький світ магії, а сама енциклопедія переносить у давно улюблену історію. Адже багатьох створінь ми вже зустрічали на сторінках книг про Гаррі (деяких з них навіть намагався виростити Хагрід ;)), про інших — тільки чули, а окремі взагалі виявляються приємним сюпризом, як от дракон український залізопуз 🙂

Додайте до цього нотатки Гаррі та його друзів (переважно, звісно, Рона), фантастичний український переклад і дуже якісне видання, яке навіть просто приємно тримати в руках — і от, чари працюють, ви вже по той бік платформи 9 3/4.

Тож якщо ви сумуєте за чарівним світом магії, „Фантастичні звірі та де їх шукати“ — відмінний шанс ще раз до нього повернутися. А що зовсім скоро виходить фільм, натхненний цією книгою, то познайомитися з магічними істотами заздалегідь буде тільки цікавіше (можливо, навіть когось упізнаєте на екрані ;)).

Аудиторія


В першу чергу, звісно, книга призначена для любителів поттеріани. Втім, вона також чудово підійде і для першого знайомства з цим світом: коротенька, проста, але з обіцянкою надзвичайних пригод!

Схожі книги


Уся серія про пригоди Гаррі Поттера, а також додаткові книги: „Квідич крізь віки“, „Казки Барда Бідла“. А для любителів магічних енциклопедій цікавою буде також „Книга вигаданих істот“ Хорхе Луї Борхеса.

Катерина Гавриш

Купити книжку в Yakaboo.ua

Катя Гавриш
Редактор і книжковий маніяк. Отримала диплом видавця, але життя вперто тягне мене в IT, тому нині техписьменник. Вірю, що читання книг — найпростіший шлях до безсмертя. Обожнюю подорожі на мотоциклі за відчуття свободи. І ще котів, бо вони точно прибульці з інших планет чи вимірів і щось знають. Мрію відвідати Єхо і Плаский світ — як не вві сні, то хоча б у наступному житті.
http://facebook.com/kate.gavrysh

23 thoughts on “Фантастичний підручник

    Залишити відповідь