Back to School: англомовні книжки, які допоможуть увійти в осінній робочий ритм

Матеріал підготовано за підтримки:

В Першому Кембриджському центрі триває набір на осінній курс англійської мови: для дорослих, підлітків, молодших підлітків та дітей.

Скоро осінь, період, який найбільше асоціюється з продуктивністю, новими кар’єрними початками та входження в робочий ритм після розслабленого літа. Пропонуємо до вашої уваги книжки, які сприятимуть не лише вашій особистій ефективності, збільшенню амбіцій та саморозвитку, а й підтягнуть знання ділової англійської. Уперед до нових осінніх здобутків!

З осені починається пора, коли ранкові прокидання можуть стати дещо важчими, особливо коли надворі періщить невблаганний дощ. Але ранок можна наповнити унікальними “ритуалами”, корисними та приємними звичками, які наблизять вас, разом з тим, до успіху. Ця книга — результат опитування 63 відомих і успішних у своїй справі наших сучасників, які діляться своїми порадами щодо того, як краще використати ранковий час. Тут є секрети на будь-який випадок: для батьків, для письменників, для тих, чий робочий день починається дуже рано, для людей, які завжди в дорозі чи не мають стабільного графіка і життєвого розкладу тощо. А в ролі експертів виступають олімпійські призери, співзасновник Twitter, журналісти, письменники (ви можете знати Марі Кондо, яка написала книгу «Викинь мотлох із життя», чи автора книжки «На гачку» Ніра Еяля) та інші, не менш взірцеві особистості. Читається книжка легко, ніби ви радитеся з товаришами, як навчитися вранці прокидатися без проблем — і як готуватися до ранкових справ ще звечора.

Перфекціонізм — здавалося б, корисна риса, однак саме він може спричинити емоційне і фізичне вигорання. Аби цього не сталося, прислухайтеся до порад корейського священника, проповідника дзен-буддизму Геніма Суніма. «Любов до неідеальних речей» — нова книга Геніма, який вже встиг стати відомим завдяки праці «Все побачиш, коли пригальмуєш» та активній діяльності в соцмережах. 

Книжка вчить самоприйняття: задля душевного спокою ми повинні навчитися будувати стосунки із собою, розуміти себе, виражати до себе повагу і співчуття. Постійні самозвинувачення не принесуть нічого хорошого. Автор є засновником Школи розбитих сердець (School for Broken Hearts) — неприбуткової організації, що надає психологічну підтримку людям, переживаючим нелегкий період у житті; тож він точно зможе допомогти читачеві зарадити своїй невпевненості і нераціональним прагненням зробити з себе втілення справжнього ідеалу.

Не дуже любите спілкуватися, а по роботі все ж доводиться, і ви не знаєте, як відновлювати втрачену на це енергію? Чи, можливо, у вашому колективі самі екстраверти, тоді як ви скромно сидите в куточку, любите розмірений спосіб життя і роботи та терпіти не можете командні збори? Що ж, Сьюзен Кейн запевняє: ви такі не одні, близько половини населення є яскраво вираженими інтровертами, просто ми не завжди можемо це помітити в інших, та й навіть в собі. Кейн розповідає про основну відмінність між людьми з різними психотипами на хімічному і біологічному рівні; запевняє, що інтровертності не треба соромитися чи боятися, вона також має свої плюси, і до того ж, можна навчитися ситуативно грати екстравертну роль.

Авторка — сама є інтровертом. «Я більш охоче слухаю, аніж говорю, читаю — аніж виходжу в люди, розмовляю в затишних невеличких компаніях, аніж у великих групах» — так описує себе письменниця на сайті власної ініціативи з поширення інформації про інтровертів Quiet Revolution. І ця книга — справді маленька революція в тому, як ми розуміємо себе та суспільство навколо.

Джош Кауфман — майже універсальний дослідник. Він вивчає все, що пов’язане з бізнесом, підприємництвом, продуктивністю, мисленнєвими процесами, креативністю, прикладною психологією — і хоче, щоб ви теж змогли швидко чомусь навчитися. Кауфман впевнений: в перших 20 годинах вашого заняття новою справою вам потрібно особливо постаратися, і тоді від нульового рівня ви стрімко перейдете відразу до доволі непоганого вміння. Це можливо, якщо ви правильно структуруєте наявну інформацію, сформуєте поступовий підхід до навчання і станете більш ефективними, визначивши що саме в предметі вашого інтересу вам необхідно першим ділом вивчити. Перевірені на практиці принципи легко зможуть допомогти і вам, навіть якщо у вас і піде на це трошки більше 20 годин, а все ж необхідні знання закріпляться швидше, ніж очікувалося. Йога? Гра на укулеле? Програмування? Немає нічого, що ви не могли б освоїти навіть за вихідні або приділяючи по кілька годин увечері.

Впорядкований будинок — впорядковане життя. Саме так вважає Марі Кондо, японська консультантка з прибирання і письменниця. Вона допомагаєє позбутися непотрібних речей, правильно розставити все на місця і пояснює, чому інколи злість на тих, з ким ви живете під одним дахом виникає саме через неприбрану оселю, безліч речей, які на вас “тиснуть” та хаотичний життєвий простір. 

Ця книга Марі Кондо стала світовим бестселером, і принесла неабияку славу — тепер в неї навіть є власне телешоу, де вона розповідає про прибирання, а також пише ще дві книги, дитячу книжку про охайність та дорослу про порядок на робочому місці.

Для робочого натхнення варто почитати книгу жінки, яка у 2016 році була визнана однією з найзаможніших self-made women, але вона не завжди була успішною. У підлітковому віці Софії діагностували депресію та синдром дефіциту уваги. Кинувши школу, вона почала влаштовуватися на різні малоприбуткові роботи, а потім взагалі вела “вуличний” спосіб життя, переїжджаючи з місця на місце та займаючись крадіжками. У 22 роки вона вирішила продавати вінтажні речі — і згодом це все перетворилося в масивну онлайн-спільноту, а бренд одягу Nasty Gal став одним із найбільш швидкозростаючих дистриб’юторів.

Чи є у вас відчуття, що ви постійно скуповуєте нові технологічні надбання, оновлюєте телефон, зважуєтеся на нові додаткові кухонні приладдя, опановуєте складні гаджети, — але от чомусь речі, покликані нам допомагати, навпаки заважають? У сучасному світі людей контролюють сповіщення на їхньому смартфоні, тому ще варто посперечатися, що епоха повстання машин іще не настала. Професор комп’ютерних наук в Університеті Джорджтауна Кел Ньюпорт впевнений, що варто позбутися інформаційного шуму, — і тоді ми станемо менш тривожними і більш продуктивними. Він зібрав тонну наукових досліджень, статей у відомих англомовних виданнях, реальний досвід та логічні обґрунтування для своєрідного інфо-детоксу, тому читати його книгу цікаво, навіть якщо ви й не збираєтеся відкладати свій улюблений смартфон в довгий ящик столу під час робочого дня. А для тих, хто вчить англійську, це прекрасний тренер з науково-публіцистичного стилю. 

Автора жартома називають Марі Кондо (дивись книжку вище у цьому переліку) у цифровому світі. Так, за специфікою книги майже схожі, тільки Марі опікується фізичним простором, а Кел — віртуальним. І саме за ним майбутнє…

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

10 thoughts on “Back to School: англомовні книжки, які допоможуть увійти в осінній робочий ритм

    Залишити відповідь