10 ідеальних книжок-супутників на безлюдному острові

Одна з більш вичурних версій запитання до книголюбів щодо їх найулюбленішої книги звучить як «А яку книжку ви би взяли з собою на безлюдний острів?». Це питання завжди водить у ступор навіть найзавзятіших читак. Хоча якщо поглянути на відповіді, які все ж таки приходять у голову, можна помітити, що деякі книжки згадуються доволі часто. Видання Bustle підготувало 10 найкращих з них.


04_07_06

Джеймс Джойс «Улисс»


Це книга, що з кожним новим прочитанням відкривається з нових сторін та змушує читача замислюватися над все складнішами речами. Видання The Guardian назвало її найважчим для прочитання романом, який нелегко осилити до кінця. На безлюдному острові він точно зможе заповнити дозвілля читача.


04_08_05

Даніель Дефо «Робінзон Крузо»


Історія про Робінзона Крузо — цілком очевидний вибір для тих, хто прагне проводити всі вечори у цілковитій самоті. Це відразу викличе симпатію до головного героя та підготує самого читача до життя в умовах безлюдних хащів.


04_09_05

Данте Аліг’єрі «Божественна комедія»


Мабуть, більшість обирають цю книгу через те, що в ній описано, як через муки та страждання Пекла подорожній все ж приходить до Раю. Це даруватиме на безлюдному острові хоч якусь надію на спасіння від випадково пропливаючого повз корабля.


04_10_05

Біблія


Біблія та інші релігійні тексти також часто згадуються читачами. Можливо, усамітненість вбачається ними як ідеальний шанс порозмірковувати над сенсом життя та власною ідентичністю. До того ж, за розшифровкою старовинних релігійних текстів час проминатиме доволі швидко…


04_11_05

Девід Фостер Уоллес Infinite Jest


Книжка на 1079 сторінок гарантує, що читати її на острові ви будете не один день. Вона має філософський підтекст, заплутаний сюжет та іронічні коментарі, які викривають приховану сутність нашої повсякденності.


04_12_05

Діана Геблдон «Чужестранка»


Романтика, історичний контекст, подорожі в часі, пригоди, фантастика — ця книжка поєднує в собі багато цікавих речей. Вона змусить читача захотіти втекти з безлюдного острову прямісінько у свій вигаданий світ, небезпечний та пристрасний водночас.


04_13_05
Повна збірка творів Вільяма Шекспіра


Оскільки повне зібрання творів автора таки буває представленим в одному томі, то за одну книжку це цілком рахується. Класичні сюжети та вишуканий стиль — повірте, коли поруч немає з ким поговорити, саме таких нюансів найбільше не вистачає.


04_14_05

Джейн Остін «Гордість і упередженість»


Один із найбільш відомих у всьому світі романів пропонує читачеві задоволення від насиченої стилістичними фігурами мови твору та проникливого опису таких простих життєвих бід і радощів. Оскільки багато кому ця книга принесла світлі моменти та назавжди запала в душу, вони би воліли, щоб саме вона стала їхнім супутником у найтяжчі моменти.


04_15_05

Еліс Уокер The Color Purple


Книга вчить, як подолати всі перешкоди, стати мужнім та надихає на нові звершення в житті. Надвичайно емоційна та надихаюча, вона розповідає про таку різну — і водночас таку схожу — долю двох сестер, які все ж зберігають вірність та відданість одна одній.


04_16_05

Одна з книг про Гаррі Поттера


Майже кожен фанат Гаррі Поттера відразу ж обере одну з книг про чарівника. Чомусь найчастіше називають саме книжку «Гаррі Поттер і в’язень Азкабану», однак причина такого рішення залишається загадковою. Можливо, саме в ній відбувається найбільше чудес?


Читати: Третя книжка серії «Золота Полиця». #ЧитаємоРазом: «Робінзон Крузо» Данiель Дефо

Читати: Вітер зі Сходу. 12 книжок з орієнтальним настроєм

 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

175 thoughts on “10 ідеальних книжок-супутників на безлюдному острові

    Залишити відповідь