Читай і розквітай: 10 книжкових новинок

Ми підготували для вас чергову добірку книжок щойно з друку, щоби цікаво та з користю провести вихідні. Вмощуйтесь зручніше та будемо вибирати разом серед творів Ганни Городецької, Андрія Куркова та Сергія Жадана.

«Інша Марія»

Ганна Городецька

Містична історія, яка познайомить з побутом київських відьом. Молоду Марію вабить величний Софіївський собор, адже там чимало старожитностей неймовірної сили. Дівчина, тепер вже волонтерка в музеї, і разом з нею туди приходить якась чортівня.

А десь далеко від міської метушні в самотній хатині баби Марії знаходить притулок студентка, якій старенька хоче передати силу, щоб знайти спокій. Можливо, ця студентка – її спасіння, адже між двома Маріями існує невидимий зв’язок.  

Дебютний містичний роман молодої письменниці Ганни Городецької цікавий ще й тому, що вона працює у заповіднику «Софія Київська» впевнена, що «Київ і відьми нерозлучні».

Не кажіть, що в нас нічого немає

Мадлен Тьєн 

Сімейна сага зі східним колоритом. Мабуть, вам ще не доводилось читати щось подібне про Китай. Герої – інтелігенти, яким випало жити в час змін. Спочатку кровопролитна війна з Японією, потім режим Мао Цзедуна, який пройшовся по інтелігенції вогнем та мечем.

Різанина на площі Тяньаньмень, вчинена хунвейбінами, згадки про яку неможливо знайти в жодних китайських джерелах, – найвищий градус цієї історії, яка змусить хвилювати, співпереживати та гарячково силкуватись

Температурний режим компанії 36,6

Петро Синєгуб

Вашу компанію лихоманить чи всі на морозі? Час провести терапію для встановлення здорового температурного режиму для ефективної роботи та прибутковості. Поради, перевірені втратами та здобутками керівника-практика, який започаткував власний бізнес в 19 років.

Книжка зацікавить насамперед власників бізнесів та управлінців високого рівня, які прагнуть об’єднати команду, мінімізувати конфлікти (і ліквідувати внутрішній саботаж!) та стрес.

Корпоративна культура – не тільки у дрібничках, а й у загальній прошивці для ефективної взаємодії між кожною ланкою. 

Світ гри Cyberpunk 2077

Куёльтовий Cyberpunk 2077 – грали? Граєте? Хочете дізнатись більше? Пориньте у світ гри з цим неймовірним мальописом, який показує, як можуть розвиватись події через 50 років. Як воно буде? Жорстоко, захопливо, непросто. Антиутопія, де панує криміналітет і корупція, а соціальна нерівність разюча, як ніколи.

Нічого не нагадує?  Гра затягує, комікс не відпускає. До речі, тексту тут справді багато. Штати перестануть бути законодавцями світового ладу, та корпорації, як раніше матимуть багато ваги.  

 

Смерть місис Вестевей

Рут Веа

Якщо вам вже доводилося читати детективи Рут Веа, то ви вже чекали на новий переклад. Але й для першого знайомства він чудово підходить. Письменниця вміє тримати напругу до кінця та немовби згущувати атмосферу містикою та темними таємницями. Головна героїня  Гел отримує повідомлення про спадок від жінки про яку не знала.

Але разом зі спадком вона отримує в навантаження й купу родинних таємниць та скелетів у шафах.

Казки про пилососика Гошу. Школа котоповітроплавання

Андрій Курков

Казки Андрія Куркова – добрі історії, в яких не бракує дива, ще й мило ілюстровані. У першій частині читачі знайомляться з юним пилососиком Гошою, який ще надто малий, щоб прибирати, та це не заважає йому разом з дідком Пиловичком щоночі натхненно пропилювати помешкання, щоб потім було, що прибирати. А «Школа котоповітроплавання» – аж ніяк не фантастична історія про летючих котів, які зі злітної смуги піднімаються у повітря та витають над лісом, селами і насолоджуються свободою польоту. 

 

Ніч із профілем жінки

Володимир Даниленко

Дія містичного детективу відбувається в селі Туровці під Житомиром в часи СРСР. До людей, мораль яких викликає багато запитань приходить нічний привід.

Таємничу незнайомку кличуть Діва Марія, її ніхто не знає в обличчя, бо не міг бачити при денному світлі.  Цю зустріч не забути, її не вдасться просто пережити, бо відлуння залишиться назавжди, особливо, коли знову спаде ніч.  

Логічно, що після зустрічі з нічною істотою, люди наввипередки побігли до церкви, що не могло не потурбувати КДБ.

 

Американський мрійник. Моє життя у фешн-індустрії

Томі Гілфіґер

Ім’я з футболок та м’яких светрів. Томі Гілфіґер – дизайнер, одяг якого вабить гіпстерів та консервативних модників. Йому завжди подобалось творити, відчувати текстури тканин, шкіри, фурнітури… З чого починався його успіх? Як хлопець з провінції зумів завоювати стільки прихильників – і до чого тут маркетинг?

Унікальний стиль, зручність, спорт-шик, мода, яка стає ближчою. Обережно, після читання вам захочеться зодягнутись в Tommy Hilfiger з голови до ніг.

Наразі непогано

Ян Новак і Яромір 99

Чеський мальопис – незвичайна птиця на українських теренах. Створений автором Яном Новаком та художником Яроміром 99 графічний роман розповідає про епізод з Холодної війни, який вражає тим, що таке взагалі могло статись. 

П’ятеро чоловіків проти двадцяти тисяч народних поліцейських, зі зброї тільки пістолети. Та все ж їм вдалось прослизнути з Чехословаччини через комуністичну НДР до Західного Берліну. Брати Машини та троє побратимів проти цілого поліцейського війська. Фантастика! Автори тримають в напрузі як крутий бойовик.


Вишиваний. Король України

Сергій Жадан

 

Василь Вишиваний або ж Вільгельм Габсбурґ – неймовірна політична фігура, постать, про яку варто знати якомога більше. Ерцгерцог якнайблагороднішого походження, адже рід його тягнеться ще від князів Рюриків, прийшов до українства свідомо, полюбивши його всім серцем. Все почалось з колоритної Гуцульщини.

Хто знає, як би все склалось, якби цей дипломат став на чолі української монархії. Історія, розказана Сергієм Жаданом, не просто надихає ретельніше вивчати історію, а любити Україну не менше за Вишиваного.

Авторка: Юлія Дутка