Що читати в подорожі: підказка до #YakabooBingoSummer 2018

Що взяти з собою в потяг, літак, на пляж чи у гори? Книга — це така ж необхідна річ у подорожі, як крем від сонця чи зручне взуття. Yakaboo зібрав 12 книг, які ідеально читаються в поїздці. Якщо ви берете участь в YakabooBingoSummer, то це завдання номер 18.


1.«Якщо подорожній одної зимової ночі» Італо Кальвіно


30_22_07Де, як не у відпустці, з’являється бажання поринути у літературний квест? Саме таку активність пропонує читачу Італо Кальвіно у своїй книзі «Якщо подорожній одної зимової ночі». Просто уявіть, головні герої – це Читач і Читачка. Вже цікаво, чи не так? Сюжетно книга складається із десяти художніх полотен, які є першими главами романів різних авторів. Це як маленькі частини великого пазлу, які покажуть картинку лише наприкінці розповіді.

Автор пропонує читачеві гру, незвичайну, але дуже захоплюючу. Відкласти книгу неможливо. Все починається із детективу, потім переходить у трилер, потім у нотатки щоденника… Кожна глава – новий етап розвитку, нові емоції, новий катарсис. Читати таку книгу – справжнє задоволення.


2.«Чужі скарби» Ірина Власенко


30_23_07Обкладинка цієї книги української письменниці Ірини Власенко вже сама промовляє, що готова їхати з вами у подорож. А під цією обкладинкою ховається надзвичайна історія. Головна героїня Анна несподівано для себе відшукує на старому горищі справжній скарб. І не десь, а у справжньому французькому замку! І не заржавілу коробку, повну мідяків, а бляшанку, у якій ховаються діаманти. Чи не подарунок долі така знахідка? Несподіваний грошовий приз може багато змінити у житті Анни, допоможе забути жахи сирітського життя.

Та життя дає — і воно ж забирає. Кожен скарб має свою трагічну долю, яку передає у спадок новому власнику…


3.«Мандрівний замок Хаула» Діана Уінн Джонс


30_24_07У відпустці можна читати не лише суворі та серйозні книги для дорослих. Навпаки, варто потішити себе казковою історією про чарівні замки та зачарованих принцес. Книга Діани Уінн Джонс розповідає про дівчинку Софі, яку зла відьма перетворює на стареньку бабусю. Аби зруйнувати лихі чари, Софі доведеться подолати численні перешкоди і розгадати численні загадки. Вона потрапляє у таємничий замок Хаула і змушена укласти угоду із вогняним демоном. До чого все це призведе – дізнаєтеся зі сторінок книги «Мандрівний замок Хаула».

P.S. У відпустці цю книгу може читати вся родина, бо цікаво буде і малим, і дорослим.


4.«За мить до падіння» Ноа Гоулі


30_25_07Книгу американського сценариста Ноа Гоулі краще брати у ту подорож, де не буде потреби користуватися літаком, адже у центрі сюжету авіакатастрофа. Проте ця подія лише зв’язує героїв між собою і створює канву для подальшого формування сюжету. Цей детективний трилер майже неможливо відкласти до останньої сторінки.

Книга захоплює у вир подій, де кожна деталь знаходиться на своєму місці. Головний герой – художник, який малює катастрофи, і доля обійшлася із ним вельми суворо. Аби дізнатися подробиці, рекомендую взяти із собою у подорож цю книгу.


5.«Кон-Тики» Тур Геєрдал


30_26_07Відомий дослідник і антрополог минулого сторіччя Тур Геєрдал зробив не одне цікаве відкриття. Його головною темою для досліджень було переселення народів. На той час думка про те, що переселенці дісталися берегів Америки на бальсових плотах, викликала у науковому товаристві посмішки та ставала причиною глузування. Тур вирішив довести можливість такого сценарію, побудував пліт, зібрав команду та вирушив у експедицію.

Ця книга буде ідеальним акомпанементом до морської відпустки. Відкриття нових кордонів і морський бриз допоможуть відчути себе трішки дослідником, яким і був Тур Геєрдал.


6.«Сузір’я дів» Дара Корній


30_27_07Здавалося, що про жіночу долю написали багато книжок і вже нема чого додати. Дара Корній у своїй книзі «Сузір’я дів» спростувала цей факт. Історія про представницю шляхетного роду Комаровських із перших рядків краде серце читача. Головна героїня Василина, як і кожна жінка, має свою зорю у Сузір’ї Дів. Напевно, саме ця зоря і оберігає молоду дівчину. А можливо, оберіг на щастя – це подарунок бабусі Терези?

«Сузір’я дів» — це історія про хитросплетіння жіночих доль, які пов’язані давнім родинним прокляттям. Корені історії сягають ще XVIII сторіччя і зачаровують сучасного читача. З такою книгою приємно подорожувати.


7.«Джерело» Ден Браун


30_28_07Цю книгу Дена Брауна чекали мільйони читачів по всьому світу. Майстер детективу давно здобув славу автора бестселерів, і цього разу він так само виправдовує очікування. Історія знову повертає нас до улюбленого героя Роберта Ленгдона. Колишній учень Ленгдона, а тепер мільярдер і винахідник Кірш, довго намагався знайти відповіді на питання про походження людства. І йому це вдається! Проте напередодні оприлюднення теорії Кірша знаходять вбитим. Його праця захищена 47-значним паролем. Це новий виклик для Роберта Ленгдона.

Amazon називає цю книгу найкращим твором Дена Брауна на сьогоднішній день. Справедливо чи ні? Прочитайте і дізнаєтеся.


8.«Антон та інші нещастя» Ґюдрун Скреттінґ


30_29_07Норвезька письменниця Ґюдрун Скреттінґ стала популярною після виходу цієї книги – не тільки у рідній країні, але й у світі. Чарівний хлопчик Антон покорив серця читачів. Йому 12 і він вважає, що його життя велика халепа. Він шукає наречену для свого батька, але нічого не виходить, бо продавці дачних туалетів не надто користуються популярністю у жінок. Разом із своєю подругою Іне хлопець пройде крізь багато пригод, які змусять вас голосно реготати.


9.«І зайде сонце» Нора Робертс


30_30_07Роман «І зайде сонце» розповідає про жінку Бодін, яка, здається, має життя мрії: коханий чоловік, велика родина, стабільний великий бізнес. Проте щастя руйнується після того, як у життя жінки повертається людина з минулого, а у готелі родини Бодін стається низка вбивств. Аби врятувати своє щастя і віднайти гармонію, жінці доведеться важко попрацювати.

Нора Робертс – відома американська письменниця. Вона видає по 4-6 романів на рік. Романтичні і не дуже детективи можуть стати гарним доповненням до будь-якої подорожі.


10.«Одесские рассказы» Ісаак Бабель


30_31_07Ах, перлина у моря. Ну хто розкаже про неї краще за місцевого жителя? Іссак Бабель, автор книги «Одесские рассказы», запевняє, що не вигадав жодної історії. Він писав лише про те, що знав сам, тому герої книги такі живі та емоційно цілісні.

Книга переносить читача у район Молдованки, де царює банда Бені. Він – сучасний Робін Гуд, якого бояться багатії та поліцейські. Кожного дня він планує для своєї банди нові й нові справи, декораціями для яких стають мальовничі вулички Одеси.


11.«Замах на мистецтво» Григорій Козлов


30_32_07Чи знаєте ви, чому Мона Ліза стала настільки відомою у світі? Або кому було вигідно перетворити Вінсента Ван Гога на безумця? Або як під час Радянського Союзу вивозилися та підроблялися предмети мистецтва? Саме на ці та інші питання відповість Григорій Козлов у книзі «Замах на мистецтво».

Ця книга дозволить цікаво і з користю провести відпустку. Яскраві ілюстрації та цікавий сюжет лише сприятимуть зануренню у вир мистецьких загадок. На мистецтво впливає дуже багато факторів – від політичних до фінансових, і Григорій Козлов навчить, як краще розбиратися у цих питаннях.


12.«Я завжди писатиму у відповідь» Кейтлін Аліфіренка та Мартін Ґанда


30_33_07Чи може один єдиний лист, написаний у правильний час, змінити життя? Так. Саме лист від дівчинки Кейтлін із Америки повністю змінив життя родини Мартіна у Зімбабве. Друзі за листуванням стали один одному рідними. Через скрутну економічну ситуацію у країні Мартіну доводилось працювати на ринку після школи, аби заробити грошей на марки для надсилання відповіді. Бо хлопець пообіцяв, що він завжди писатиме у відповідь.

Ця книга повертає віру у добро і краще майбутнє. Наполеглива праця і трішки везіння – і життя може докорінно змінитися. Таку історію варто прочитати усім, хто бажає зміцнити свою віру у людство.


[irp posts=”29862″ name=”Екзотична книжка: підказка до #YakabooBingoSummer”]

Полина Афанасьева
По образованию – международник-переводчик, но в профессиональной жизни связана вплотную с текстами. С самого раннего детства уверена, что книга – лучший подарок. Когда кто-то видит отдых в компьютерных играх или кулинарии, я отдыхаю с книгой. В свободное от работы и чтения время люблю путешествовать, открывая новые уголки родной страны и всего мира. Про все книги и путешествия делюсь в своём микроблоге в Instagram.
https://www.instagram.com/belle_library/

12 thoughts on “Що читати в подорожі: підказка до #YakabooBingoSummer 2018

    Залишити відповідь