Куди піти на фестивалі BookSpace в Дніпрі

Yakaboo вперше візьме участь у книжковому фестивалі BookSpace в Дніпрі, який пройде 21-23 червня. Пропонуємо вам цікаві події, які хочемо відвідати самі і на які варто звернути увагу.

21 червня 2019

міф та божевілля

Сцена над водою

15:00

Презентація роману американського письменника Даніеля Григорчука «Міф та божевілля», присвяченого подіям Революції гідності

Перекладач книжки, директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло розповість про книжку «Міф та божевілля», в якій документальна хроніка Революції Гідності поєднана з магічним реалізмом та міфологією.

Учасники: Ігор Пошивайло

«Бути жінкою» – захопливі пригоди українських супергероїнь. Сеанс настільної гри

«Бути жінкою» – це настільна антидискримінаційна гра, розроблена за підтримки Українського Жіночого Фонду. Вона наочно демонструє випадки гендерної дискримінації в Україні.

Модератор: Ольга Іванова

бути жінкою

Майстерня

16:30

туконі

Дитяча сцена

17:00

Відома ілюстраторка, авторка книжок-картинок про світ чарівних туконі Оксана Була розкриє історію формату дитячих книжок-картинок, розкаже про його можливості для дітей та батьків, а також поділиться своїм досвідом створення таких книжок.

Учасники: Оксана Була

Європа після Брекзиту: якого Євросоюзу дочекається Україна?

Письменник Юрій Андрухович, Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба та журналіст, автор книги «Війна у 140 знаках» обговорять наслідки виходу Великої Британії з ЄС, євроскептицизм, єврооптимізм та прогнози для України.

Учасники: Юрій Андрухович, Дмитро Кулеба, Девід Патрикаракос

Модератор: Лариса Денисенко

eu

Велика сцена

17:00

comedy-tragedy-masks-1715466_960_720

Павільйон з картинками

18:00

Література на перехресті: проект, перформанс, комікс, екранізація

Література може мати незчисленну кількість інкарнацій та інтерпретацій. Культуролог, письменник і літературознавець Олександр Михед розповість про те, як зробити міждисциплінарний проект, де знайти куратора і де водяться перформери, чому може навчити робота над екранізацією за своїм твором і над сценарієм коміксу адаптації класики. І чому так багато українських міждисциплінарних проектів обертаються провалом.

Учасники: Олександр Михед

Гейміфікація книжок на смартфонах як спосіб залучення покоління Y i Z до читання

Польська компанія «Good Books Consulting» допомагає видавцям, бібліотекарям, авторам та іншим учасникам видавничої та освітньої індустрій покращувати свої результати внаслідок активнішого та ефективнішого використання нових технологій. На фестивалі Book Space фахівці компанії Марчін Скрабка та Божена Король прочитають лекцію про те, як використати мобільну гру на кшталт PokemonGo та її елементи в анімації, читанні, культурі та освіті.

Учасники: Божена Король, Марчин Скрабка

Джерело фото: FB «Culture Bridges»

Велика сцена

19:30

22 червня 2019

Павільйон з картинками

12:30

Зустріч із Вахтангом Кіпіані. Презентація книжки «Справа Стуса»

Журналіст Вахтанг Кіпіані провів дослідження справи Василя Стуса: про суд, останні роки життя, справжні причини смерті та те, чи був у письменника шанс здобути Нобелівську премію.

Учасники: Вахтанг Кіпіані

Модератор: Ігор Зарудко

Переосмислення готичної прози Едґара По у творах сучасних українських авторів

У травні 2019-го вийшла друком збірка творів переможців конкурсу «Вбивство на вулиці…». Конкурс і видання книги посприяли популяризації й сучасному переосмисленню готики Едґара По, розвитку «темних» жанрів у нашій літературі та відкрили нові письменницькі імена в українській химерній прозі.

Учасники: Володимир КовальСергій РибницькийСвітлана Тараторіна

Модератор: Вікторія Гранецька

Видавничий майданчик

12:00

війна у 140 знаках

Велика сцена

14:00

Нові форми війни: соцмережі, великі дані та загроза демократії

Девід Патрикаракос у своїй книзі “Війна в 140 символах: як соціальні медіа змінюють військовий конфлікт XXI століття” використовує багато прикладів із україно-російської війни, яка все ще триває. Автор знає про неї багато і як воєнний журналіст бачив її на власні очі з обох сторін фронту.

Дмитро Кулеба, автор книги “Війна за реальність. Як перемагати в світі фейків, правд і спільнот“, також переконаний, що війна віртуальна, війна з багатьма фронтами, супроводжує війни реальні. Він пропонує рецепти, як опиратися інформаційній агресії.

Учасники: Дмитро Кулеба, Девід Патрикаракос

Модератор: Юрій Макаров

Як продавати книжки в найближчому майбутньому? Лекція від найбільшого ритейлера Yakaboo.ua

Yakaboo розповість про особливості книжкового ринку сучасності та майбутнього.

Учасники: Катерина Аврамчук

Куди піти на фестивалі BookSpace в Дніпрі 0

Павільйон з картинками

14:00

Куди піти на фестивалі BookSpace в Дніпрі 0

Павільйон з картинками

15:00

Мельничук і Джойс у мережі: веб-ресурс як форма існування літератури

Презентація двох цікавих кейсів використання веб-ресурсу як форми існування книги: віртуального музею Тараса Мельничука та інтерактивного он-лайн видання “Джакомо” Джеймса Джойса. Про них розкажуть автори проектів.

Учасники: Василь Карп’юк, Роман Малиновський

Оксана Забужко презентує «У карнавалі історії» Леоніда Плюща

Презентація-лекція Оксани Забужко про літературознавця, правозахисника, дисидента Леоніда Плюща, книгу його мемуарів “У карнавалі історії”, де йдеться зокрема про перебування дисидента в Дніпропетровській психтюрмі у 1973-1976 роках. У 2018 році видавництво “Комора” перевидало твори Леоніда Плюща у спробі повернути постать інтелектуала із забуття.

Видавничий майданчик

16:00

23 червня 2019

джвандзи

Сцена над водою

12:00

Презентація першого українського перекладу «Джвандзи» – одного з найпопулярніших творів давньокитайської філософії

Презентація давньокитайської класики “Джвандзи” – збірки приповістей, роздумів та історій із ІІІ ст. до н.е.

Учасник: Володимир Селігей

Модератор: Світлана Призинчук

Книжки починають та виграють: чому в кіно популярні екранізації?

 В чому секрет популярності екранізацій? Які переваги мають вони над оригінальними сценаріями? І головне – чи втрачають, а чи виграють від того книжки?

Учасники: Юрій Макаров, Олександр Михед, Юрій Поворозник

Модератор: Вікторія Наріжна

movie-918655_960_720

Павільйон з картинками

12:00

Видавничий майданчик

15:00

Презентація книжки Ірени Карпи «Добрі новини з Аральського моря»

Зустріч з Іреною Карпою, авторкою книжки “Добрі новини з Аральського моря”. До написання роману Ірену надихнув переїзд до Парижу кілька років тому. В основі сюжету – пригоди чотирьох героїнь, яких об’єднує українське походження і секрети з минулого, а також бажання звільнитися від них і почати нове життя.

Учасник: Ірена Карпа

Модератор: Ірина Славінська

Презентація українського перекладу книги Клариси Пінколи Естес «Жінки, що біжать з вовками»

Від 1992 року, коли було вперше опубліковано книжку доктора Клариси Пінколи Естес “Жінки, що біжать з вовками”, світовий наклад перевищив два мільйони примірників. До українських читачок (а ця книжка насамперед для читачок) вона прийшла, як це часто буває, у російському перекладі більше 10 років тому. За цей час багато з них змінилися, подорослішали, і вихід українського перекладу дає привід поговорити про те, наскільки ця книжка була свого часу потрібною, наскільки вона актуальна для нових поколінь жінок і в чому секрет її успіху.

Учасники: Ірена Карпа, Ірина Славінська

Велика сцена

19:00

10 thoughts on “Куди піти на фестивалі BookSpace в Дніпрі

    Залишити відповідь