Що читають блогери: Роман Сініцин

Yakaboo продовжує дізнаватись, яку літературу читають топові українські блогери. На цей раз спитали у Романа Сініцина — відомого волонтера з організації «Народний тил». У Романа понад 50 тис. підписників у Facebook, за плечима безліч поїздок в АТО та тонни і тонни гуманітарної допомоги, відправленої на фронт. Які ж книги читає Роман Сініцин? Зараз дізнаємось.

quote1

Раніше, в дитинстві і в студентські часи, читав багато і «запоєм», зараз читаю не так часто і взагалі різне. Пов’язано це з браком часу, або через те, що я думаю, що у мене брак часу, хоча на Фейсбук браку часу не спостерігається.

Хоча книги купую постійно і з книгарні завжди виходжу з чимось, іноді це щось не влізає у два пакети, але книги переважно лежать і чекають своєї черги.

Читаю іноді багато професійного з маркетингу, реклами. Багато непрофесійного, багато шлаку, який починаю читати і забиваю. Останнім часом також став читати «АТО-шну прозу», з’явився такий жанр і є вже з два десятка непоганих книг.

«Атланта» починав разів десять, оце зараз вчергове, і це мій хрест, цей Атлант, мабуть коли дочитаю всі три – можна буде спокійно лягать і вмирать.

Мій список — це якийсь дивний і алогічний мікс, але насправді, якщо задача звучить як «10 книг, які порекомендував би», то десь так мабуть і є.  Усі вони прочитані в різний період, багато з них періодично перечитуються.


24_13_071. «Таинственный остров» – Жуль Верн


Прочитав мабуть разів двадцять, востаннє, правда, років десять тому. Друга книга після «Робінзона Крузо», яку взагалі прочитав ще десь класі в третьому.


24_14_072. «Холодний Яр» — Юрій Горліс-Горський


Літературна ін’єкція від «старшого брата» і руского міра. Їх є багато ін’єкцій, але ця дуже вдала. Не знаю, чи вона уже в шкільній програмі, сподіваюсь, що так.


24_15_073. «Мафіозна Держава» — Люк Гардінг


Про путінську Росію від західного журналіста, ще одна ін’єкція.


4. Сергій Кузін «Донецкая мафия»


Власне, якби цю книгу читало побільше людей – навряд чи у нас би обрали двічі судимого президента з цілою свитою своїх кримінальних друзів, переважна більшість з яких зараз — поважні члени суспільства, бізнесмени та мізантропи.


24_21_075. «11/22/63» — Стівен Кінг


Люблю Стівена Кінга, і це мабуть найкраще зайшло.


6.Стефан Цвейг – новели.


В принципі, усі вони у Цвейга круті, мені дуже зайшло ще в дитинстві, зараз періодично можу перечитувати.


24_17_077.«Колгосп тварин» — Джордж Орвелл 


Тут без коментарів, треба читати і не тільки це у Орвелла.


24_18_078.«Фірма» — Джон Грішем


Люблю детективи, на Грішема з його «юридичними» детективами підсів, коли вчився на юрфаці ще, перечитав усього, можна радити в принципі усі його книги. «Фірма» просто нібито найпопулярніша.


24_19_079.Наомі Кляйн «No Logo»


Пам’ятаю, наскільки вразила мене ця книга і наскільки стало страшно. Це про бренди і їх проникнення в наше повсякденне життя, про маніпуляції, про рекламу і про бюджети.


24_20_0710. «Огилви о рекламе» — Девід Огілві


Мастрід для тих, хто займається публічною діяльністю, рекламою, продажами. У автора є ще багато штук, типу «Откровения рекламного агента», але цю треба точно читати.


[irp posts=”29252″ name=”Що читають блогери. Юрій Гудименко “]

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

166 thoughts on “Що читають блогери: Роман Сініцин

    Залишити відповідь