«Афиновий ведмедик»: інструкція як зробити кожен день дивовижним

Видавництво Віват створило книгу-календар для малечі і їхніх батьків, яка допоможе зробити кожен день цікавим, особливим, незабутнім.

«Афиновий ведмедик» – це не звичайна книга-календар, яка розповість малюку про різні пори року, як це популярно було в радянських виданнях для дітей. Ця книжка навчить мислити і фантазувати.

Що б сталось, якби особливий чорничний, або ж афиновий, ведмедик раптом потрапив у наш світ, щоби прожити тут рік? Він би дивувався кожному дню!

Авторка тексту Анастасія Волховська й ілюстратора Яна Фефелова зробили все, щоб книга дихала добром і ніжністю.

Календар базується на міжнародних святах і пропонує тему для кожного дня. Проте, що саме робити в «День білого кольору» чи от «День зігрівання земної кулі» можуть придумати самі батьки. «Головне – мріяти із дитиною і вигадувати нові забавки» – зазначають автори.


А от для деяких днів є інструкції:

У Капітошковий день треба стрибати по калюжах, співати пісень і мріяти про літо.

16_8_04


У День називання кольорів треба обов’язково дізнатись про новий відтінок або навіть вигадати назву для свого улюбленого.

16_6_04


Хто такі ці баглаї й чому є День годування баглаїв? Виявляється, так говорять тоді, коли хтось байдикує й нічогісінько не робить. Що ж, інколи варто просто відпочити –  відчути, як сильно хочеться зробити щось важливе.

16_4_04


Також ця книга чудовий поштовх дізнатися більше про свій рід та запровадити родинні традиції, наприклад, ввести дні спогадів про дитинство бабусі й дідуся, дні перегляду старих фото, а також полюбити кожен місяць у році.

Лютий – не лютує, – пояснив Ведмедик. – Люди  так чекають на весну, що не помічають: лютий тримає її в долонях, захищає, мов сплячу дитину, і разом з усіма чекає часу квітування.

16_7_04


Одного разу весна розцвіла за вікнами черемшею.

– Що це так смачно пахне? – спитав Афиновий Ведмедик.

– Травень – відповів я.

16_9_04


Вересень видзвонював шкільним дзвоником, пхнув новими підручниками й зошитами, розфарбовував дерева в жовті та червоні відтінки й дарував багато теплих днів.

16_5_04


Це книга для дітей від трьох років, але така атмосферна що проситься в руки й дорослих, так і підмовляє проводити й кожен свій день особливо щасливо, радіючи різнобарвним шкарпеткам, улюбленим книгам і літнім ягодам – простим дивам, які завжди поруч.


Читати: Доброта, розум і пригоди: 5 книг про особливих дітей

Читати: Життя, іронія й мистецтво: 5 книг із картинками для дорослих


Придбати книжку в Yakaboo

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

29 thoughts on “«Афиновий ведмедик»: інструкція як зробити кожен день дивовижним

    Залишити відповідь