6 проривних книг 2016 року, які рекомендує kmbs

Наші друзі й партнери – Києво-Могилянська Бізнес Школа радить найбільш проривні книжки 2016 року для прочитання.


Віктор Франкл

«Людина в пошуках справжнього сенсу»


Ця книжка про джерело перемог та неймовірних звершень, яке існує в кожному з нас. Віктор Франкл віднайшов стратегії, які утримують людину над прірвою, захищають розум та дають сенс життю. Праця автора допомогла мільйонам людей віднайти себе та змінити життя.

1949

Віктор Франкл доводить, що, тільки-но людина знаходить сенс свого існування, вона отримує сили, щоб здолати будь-які випробування. Поради людини, яка зазнала нелюдських випробувань у концтаборі, варті того, щоб бути почутими. «Віктор Франкл дарує нам, людству, працю свого майже сторічного життя, що проявляє в нас кращу складову нашої природи – волю до перетворення, до творчості, до смислу», – декан kmbs.

Читати: Який сенс можна знайти у концтаборі?


Айн Ренд

«Джерело»


Айн Ренд — американська письменниця, сценаристка. Вважається творцем філософської системи «об’єктивізму». На основі чотирьох персонажів книжки «Джерело» авторка відобразила певну матрицю нашого суспільства, де зображено ницість, бажання влади, велику пристрасть, велич.

1953

Книжка «Джерело» рекомендується kmbs, бо вона про людей, які не бояться йти проти течії, ламати стереотипи та створювати щось нове, бо вона про людей, які здатні надихати нас на генерування проривних ідей.

«Кажуть, найгірше, що можна зробити з людиною, – це вбити в ній самоповагу. Але це не правда. Самоповагу вбити не можна. Набагато страшніше вбити претензії на самоповагу», – Айн Ренд.

Читати: 5 книг для успіху в креативному бізнесі


Вахтанґ Кебуладзе

«Чарунки долі»


«Чарунки долі» – це збірка есеїв, за написання яких автор став лауреатом Премії імені Юрія Шевельова. «Чарунка – це лунка, фрагмент чогось в одній площині. У книзі немає наскрізного сюжету, це фрагменти думок, життів, епох. Разом з тим, це все частинки великої історії мистецтва та філософії», – саме так автор пояснює назву своєї роботи.

1946

На сторінках книжки зустрічаються філософи й митці з різних країн і часів. Автор змушує їх говорити одних з одними. Із цих розмов народжуються нові історії, з яких і складено цю книжку. Ці історії про красу, розум, політику, пам’ять, інтелігентність, вино, місто, чуття, досконалість, міру, сексуальність, добре суспільство, владу і насильство.

Читати: Володимир Єрмоленко для #ПроЧитання: “Бібліотека – це ніби квиток на кожен день у будь-яку точку світу”


Дарон Аджемоґлу, Джеймс Робінсон

«Чому нації занепадають»


«Сьогодні для людей, які ухвалюють рішення та беруть на себе відповідальність у нашій країні, ця книжка має бути обов’язковою до прочитання»,Олександр Саврук, декан Києво-Могилянської бізнес школи [kmbs]. Ця книжка потрапила в список рекомендацій kmbs, оскільки вона є своєрідним посібником, який допоможе краще зрозуміти причини, які впливають на процвітання чи занепад держав.

1947

Ґрунтуючись на п’ятнадцятирічних дослідженнях у галузях історії, політології та економіки, автори легко і доступно пояснюють, чому економічний успіх держав не залежить від культури, клімату чи географічного положення.

Читати: Як пройти шлях «Від нуля до одиниці» і створити компанію, яка завоює світ


Тетяна Філевська (загальна редакція)

«Казимир Малевич. Київський період 1928-1930»


Можливість наново відкрити для себе Казимира Малевича з’явилась після того, як в особистому архіві Мар’яна Кропивницького знайшли невідомі раніше рукописи Казимира Малевича, які стосуються київського періоду творчості художника.

1941

Kmbs рекомендує цю книжку через те, що в ній ми в абсолютно новому світлі бачимо великого художника, людину, яка навчилась відображати Сенс без необхідності відображати Форму. Ця книжка про спробу Малевича реалізувати київський проект, нову художню школу. Крім того, в ній ми чітко бачимо, що сам Казимир Малевич асоціював себе з Україною, а не з будь-якою іншою країною, що часто замовчується різними дослідниками творчості Малевича.

«Кожна людина, яка мислить, проживає якісні зміни світогляду, що їх прожило людство у своєму розвитку. Ми маємо пройти і наново відкрити парадигми, що їх раніше вже відкрили Великі. Один з таких Великих – киянин Малевич. Він сміливо, і водночас, дражливо для багатьох запропонував людству новий абсолют, той, що відрізняє природу людини від природи інших істот – абсолют концепту», – Олександр Саврук, декан kmbs.

Читати: 10 книг про художників, які варто прочитати


Чарлз Дахіґґ

«Сила звички. Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі»


Чарлз Дахіґґ показує, як утворюється звичка. Що саме у “звичці” змушує нас чинити так, а не інакше. І що значить “мати волю”. У цій книжці можна відшукати “гвинтики” звичного для нас способу дій і підкрутити їх – щоб утриматися від звичної реакції, відчути себе господарем над собою.

1956

«Людина – це сукупність її звичок. Книжка ґрунтується на дослідженнях і переконливо доводить, що звичками можна й потрібно керувати, набути корисних і позбутися тих, які завдають шкоди. Головне – повірити в себе. Аналогічно звички працюють в організації. Саме звички й творять організаційну культуру та є її віддзеркаленням. Розуміння сили звичок в суспільному, організаційному та приватному житті може стати наріжним каменем сучасного управлінця», – Едуард Мальцев, заступник декана kmbs з питань розвитку та інновацій.

Книжка заслуговує на рекомендацію kmbs за свою неймовірну практичність та простоту. У ній можна переконатись як доволі прості речі, як, наприклад, прибирати ліжко вранці кардинально перебудовують спосіб життя в цілому. Це стосується і великих компаній, чиї звички привели до кардинальних змін в цілому.

Читати: #ПроЧитання: читацькі звички та улюблені книжки Тетяни Терен


Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

44 thoughts on “6 проривних книг 2016 року, які рекомендує kmbs

    Залишити відповідь