5 книг про їжу та кулінарію для дітей

Приготувати собі їжу – одне із основних вмінь потрібних кожній людині. Коли ж починати цьому вчитись як не в дитинстві? Пропонуємо вам кілька книг, які допоможуть зацікавити дитину кулінарією, а також показати, що це не просто практично а і весело.


18_03_06

Катерина Галицька, Ольга Черепанова «Книжка-з’їжка»


У вигляді художньої історії і покрокових картинок діти, разом із героїнею книги дізнаються, для чого ж на кухні різний посуд, з чого готують салати, а з чого пироги, як вариться каша.

В легкому викладі дітям розкажуть, чому потрібно тримати кухню в чистоті,  чому без дозволу батьків не можна вмикати плиту, як правильно сервірувати стіл.

Завдяки дуже вдалим ілюстраціям книгу буде цікаво розглядати малечі. Адже, наприклад, в ній пояснюється чим столова ложка відрізняється від десертної і чайної, показано наглядно.

До речі, крім паперового варіанту ця книга існує у вигляді інтерактивного додатку для смартфонів та планшетів.

Книга розрахована на дошкільнят і молодший шкільний вік.


18_04_06

Віолетта Борігард «Принцеса-кухарка»


Це книга-розмальовка про пригоди принцеси, яка раптом потрапила на кухню свого палацу. І скільки цікавого вона там знайшла. Як і на справжній кухні, на сторінках книги — велике поле для творчості. Малювати можна скрізь. Тістечка і піца, яку вигадає малюк, може бути будь-якого кольору. Загалом, все як і на кухні.


18_05_06

Наталія Чуб «Казки-вітамінчики»


Дитина зможе вивчити нові фрукти, дізнатись, які в них живуть вітаміни і чим кожен фрукт чи овоч корисний для здоров’я.

До того ж ілюстрації книги зацікавлять малюка і змусять проекспериментувати батьків, адже створені вони зі свіжих овочів та фруктів.

Тож окрім нової інформації книга розвиває уяву. Це і не дивно, авторка ж Наталя Чуб — психолог за освітою.


18_06_06

Оксана Стехіна, Наталія Самойленко «Що в тарілці»


«Що в тарілці» – це книга і для дорослих, і для дітей, яка має на меті розказати про основи здорового харчування. Пояснити і дорослим, і малим, чому ж таким важливим є те, що ми їмо, де ховаються білки, а де вуглеводи, та чому не можна їсти лише смачні солодкі пундики.

Дитяча частина побудована як казка, доросла – як порадник із здорового харчування та добіркою корисних рецептів. Головне, що одна із авторів книги — лікар дієтолог-ендокринолог Наталія Самойленко, тож її поради базуються на фактах.

Основний меседж книги – ваші діти будуть харчуватись так як і ви, тож важко буде привчити дітей до корисної їжі, якщо ви за обидві щоки їсте гамбургери і олів’є.


18_07_06

Леся Кравецька «Смачно з Лесею Кравецькою»


Це єдина в цьому списку книга, розрахована на підлітків і молодих господинь. Відома в мережі фуд-блогерка дібрала в ній рецепти від найпростіших (оката яєчня, правильно зварена манка і рис, омлет в духовці, оладки) до складніших – випічки, страв з м’яса і риби.

Рецепти мають покрокові фото і чіткі інструкції, а також низку порад для новачків. Завершує книгу інформація про правила і терміни зберігання продуктів та поради, як використати залишки продуктів, аби створити з них нову смачну страву, а не викинути.

Всі рецепти базуються на основі простих, доступних українцям продуктів.

До речі, це прекрасна можливість зайняти підлітка на канікулах, запропонувавши йому приготувати щось смачне.


Схожі книги: Дарія Цвєк «Малятам і батькам», Туве Янссон і Саві Маліла «Рецепти Мумі-мами».


Читати: БараБука назвала найкращі дитячі, підліткові та родинні книжки 2017 року

Читати: «Культ предків»: інтерактивна книга про українські звичаї, які зникають

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

20 thoughts on “5 книг про їжу та кулінарію для дітей

    Залишити відповідь