35 порад для ідеальної читацької осені

Кожна пора року має свій читацький шарм. Літо сприяє читанню на вулиці в гамаку, або під деревом, взимку добре загортатися у м’яку ковдру із чашкою чаю чи какао, весна навіює романтичний настрій, який так і надихає на читання (а можливо і писання) поезії. А от восени сама атмсофера є книжковою: жовтаве листя, бажання кутатись та вихід новинок, усе, усе сприяє читанню. А ось ще декілька порад, як не прогавити цю пору, і сповна її наповнити книжками.

  1. Прочитайте з ліхтариком увечері страшну історію. Восени вечоріє рано. А свічка, ліхтарик чи лампа додадуть читанню романтичної атмосфери.
  2. Облаштуйте гарний куточок для читання. Ну як же без м’якого крісла та підставки для чашки чаю?
  3.  Влаштуйте поетичну мандрівку. Прогулятися парку із томиком улюбленої поета чи поетки і читати його або її вірші вголос чи про себе – гарна ідея.
  4. Виріжте чи розмалюйте “літературного” гарбуза.
  5. Влаштуйте тематичну вечірку. Ви можете присвятити її творам Мері Шеллі чи Едгару Алану По. Або ж це може бути Дракула-паті. Усі теми пасуватимуть.
  6. Спробуйте скласти з обгорток від цукерок поетичний рядок.
  7. Влаштуйте довгу мандрівку у місцях, де багато опалого листя. Поки будете насолоджуватись прогулянкою, прослухайте гарну аудіокнижку.
  8. Пошукайте в бібліотеці книжки зі словами “яблуко”, “листя” чи “осінь” у назвах. Оберіть одну і прочитайте її за вихідні.
  9. Купіть новий записник і вписуйте туди улюблені цитати про осінь. Або просто улюблені).
  10. Спробуйте приготувати нові супи з осінніх овочів. Для цього буде потрібна нова книжка рецептів.
  11. І наступна порада теж про готування. Тільки цього разу у головній ролі пироги! Вони теж бувають смачними із запашних яблук та яскравих гарбузів.
  12. Оберіть один вечір щотижня для перегляду книжкової екранізації, або для фільмів, які ви давно мріяли переглянути.
  13. Сходіть на виставу за п’єсою Шекспіра. Театр дуже надихає.
  14. Сходіть на студентську виставу. Зазвичай, є друзі, які часто запрошують на власні дебютні виступи, але ви завжди не маєте часу. Ось він і настав.
  15. Зв’яжіть рукавички, або капелюшка, або іграшку амігурімі у вигляді літературного героя.
  16. Завітайте до місцевої букіністичної крамнички та перевірте запаси. Там можуть ховатися справжні скарби.
  17. Дізнайтеся, як любив одягатись на Хеллоувін ваш улюблений літературний герой. Спробуйте намалювати його у своїй варіації.
  18. А що ваш улюблений літературний герой робив на День Подяки? Яка його улюблена страва? Це теж цікава вправа для пошуків.
  19. Придбайте та прочитайте книжку, або дві, або десять про корінні народи та племена, що жили на твоїй батьківщині.
  20. Замість Чорної п’ятниці (шопінгу під час тотальних знижок) влаштуйте день читання у ліжку. Лише свічки, дзен та улюблені письменники.
  21. Візьміть участь в осінньому флешмобі в Інстаграмі, або ж просто наробіть гарних фото на пам’ять.
  22. Раз на тиждень робіть собі смачний напій (каву, какао, чай чи може мате?) та сьорбайте його разом із цікавою книжкою.
  23. Немає часу на довге читання? Скачайте додаток під час відвідання затишного кафе для швидкого читання (наприклад Serial чи Litsy).
  24. Проведіть вечір на свіжому повітрі, кутаючись у ковдру та спостерігаючи за зірками. Потім читайте книжки про космос, Всесвіт та все, що в ньому є.
  25. Допоможи місцевій літературній організації. Ти можеш подарувати їм пару книжок, чи провести разом захід.
  26. Розфарбовуйте.
  27. Відвідайте місцевий фруктовий сад чи ярмарку, візьміть із собою книжку про осінній урожай чи фермерство.
  28. Захопіть довідник із листя, дерев чи птахів, та вирушайте до місцевого парку чи заповіднику. Використовуйте гід, що вивчити місцеву флору і фауну.
  29. Це також і футбольний сезон. Оберіть книжку про футбол, або про улюблену команду, або про аутсайдерів, які вже зійшли з дистанції. Оберіть жанр, який вам подобається.
  30. Оберіть серію книжок, яку вже читали раніш, і прочитайте щось із неї вдруге.
  31. Запросіть друзів на читацьку тематичну вечірку та влаштуйте обговорення.
  32. Вивчіть на пам’ять поему.
  33. Прикрасьте гелловінського гарбуза книжками.
  34. Створіть літературні костюми для себе, дітей та тварин, або ж для своєї другої половинки. Хай знайомі вгадають, ким ви є.
  35. Переглядайте кожну наступну адаптацію “Франкенштейна”.

Джерело: bookriot.com

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

13 thoughts on “35 порад для ідеальної читацької осені

    Залишити відповідь