18 книжок, які душила жаба купити: тепер зі знижкою на честь Чорної п’ятниці

У кожного є такі книжки, на які облизуєшся, але не можеш собі дозволити купити. Довго ходиш кругами, дивишся на книжку, перечитуєш анотацію знову та знову, але велика зелена жаба не дозволяє здійснити свою мрію. 

Завдяки Чорній п’ятниці ви можете дозволити собі купити омріяні книжки. Блог Yakaboo зібрав 18 книжок, які багато читачів давно хотіли купити, а тепер можуть придбати зі знижкою. 

Одна з найвідоміших українських критиків – Ганна Улюра – зібрала 365 книжок, які варто прочитати, щоб виглядати пристойно у спільноті розумних людей. Докладніше про цю книжку – в інтерв’ю з авторкою

Це книжки з різних країн та континентів, різноманітних жанрів, тем та настрою. А Улюра пише про кожну книжку так, що не прочитати їх після цього просто неможливо. 

Зараз ви можете добряче зекономити та придбати цю книжку на 165 гривень дешевше, ніж зазвичай – усього за 385 гривень. Дозвольте собі це задоволення! 

Книжка для тих, хто хоче зрозуміти про мистецтво трохи більше. Чому «Мона Ліза» стала суперзіркою? Кому було вигідно зробити з Ван Ґоґа геніального безумця? Як крадуть твори і як їх підроблюють? Про все це й про багато іншого ви дізнаєтесь із одинадцяти «справ» цього направду фундаментального і водночас захопливого арт-детективу.

Щоб легше було визначитись, уривок з цієї книжки читайте ТУТ.

За акційною ціною вона коштує 315 гривень (звичайна ціна – 450).

Книга містить близько 200 унікальних фотографій монументальних панно: зображені на них величезні робітники, селяни, космонавти і спортсмени з кольорової смальти або кераміки ілюструють радянське життя таким, яким воно мало бути офіційно представлене. Деякі мозаїки, фотографії яких представлені в книзі, були зруйновані незабаром після подорожі Євгена в силу так званих законів про декомунізацію, які забороняють комуністичну символіку та гасла. Хоча зміст творів мистецтва був під контролем радянської пропаганди, українським художникам вдалося розробити візуальну мову, яка виходить за межі соцреалістичного канону. Сьогодні ці роботи є не лише історичним свідченням, але також важливою сторінкою в історії мистецтва ХХ століття.

Ця книга дуже крута, але доволі недешева – понад 1200 гривень. Зараз ви можете її придбати за 964 гривні. 

Такої кулінарної книжки ви ще не бачили! В ній понад 1000 якісних ілюстрацій. А ще – це не просто страви, а ціла кулінарна філософія.

Зазвичай в кулінарних книгах даються окремі рецепти, тут же вони зібрані в цілісні, збалансовані меню. Для кожного вечері запропоновані 3 страви: закуска або суп, основне блюдо і десерт.

Автори розробили справжню систему для вашої кухні. Вони наводять перелік усіх продуктів, які вам знадобляться. Розписано все, що треба заздалегідь купити або розморозити. Більш того, до кожного вечері складено графік приготування. Зрозуміло, що готувати три блюда одночасно (тим більше якщо ви робите це вперше) – непросте заняття. Але в книзі все розраховано. Ви не заплутаєтеся і нічого не пропустите.

Звичайна ціна на книжку – 1 375 грн, ціна для Чорної п’ятниці – 963 гривні.

Ця книжка – витвір мистецтва. Це дуже красивий та несподіваний подарунок на Новий рік чи День народження. Папір, картинки, загальна атмосфера – все продумане до дрібниць, гортати її – справжнє задоволення. Ви прогуляєтесь нічним Лондоном, почуєте бій Біг-Бена і, звичайно ж, потрапите в незабутню подорож у чарівний світ Мері Поппінс.

Звичайна ціна на книгу – 850 гривень, зараз – 765. Повірте, воно того вартує. 

Це Біблія для всіх, хто пише будь-які тексти. Ця книга має бути в арсеналі кожної людини, яка пише будь-що: від статей у ЗМІ до постів у Фейсбук. Ви навчитесь прибирати зайве, позбудетесь штампів, ваші тексти дочитуватимуть до кінця.

У зв’язку з Чорною п’ятницею наразі найкраща ціна на цю книжку – 293 гривні!

«Казки на ніч для дівчат-бунтарок» – це переклад гучного проекту “Good Night Stories for Rebel Girls”, що зібрав кілька мільйонів доларів на Kickstarter

Для книжки «Казки на ніч для дівчат-бунтарок» було зібрано історії про життя 100 видатних жінок зі всього світу. До проекту залучили 60 ілюстраторок, які працюють у різних стилях. Кожен розворот книги містить невеликий біографічний нарис у формі казки та яскравий портрет героїні. 

Популярність видання «Казки на ніч для дівчат-бунтарок» зумовлена тим, що вона стала першою збіркою такого формату про жінок з усього світу та їхні видатні вчинки. Книжка висвітлила актуальну й нині проблему гендерної нерівності, яка наявна навіть у розвинених і прогресивних суспільствах.

Встигніть купити цю книжку сьогодні за 320 гривень, бо її звичайна ціна – 400 грн.

«Граф Монте-крісто» та «Джейн Ейр» в українському перекладі (#книголав, 2018)

Хороший переклад коштує дорого, тому ці книжки, що вийшли у видавництві #книголав, доволі недешеві. Багато читачів на них облизуються, але не можуть дозволити собі придбати. 

У зв’язку з Чорною п’ятницею ціни на них не так сильно кусаються.

Нова збірка віршів Сергія Жадана викликає мурашки. А ще вона прекрасно ілюстрована – харківським художником Гамлетом. Книжка вийшла у двох версіях – чорно-білій та кольоровій. Чорна п’ятниця – чудовий привід дозволити собі кольорову версію. Вона ж стане крутим подарунком для друзів та коханих на Новий рік. 

Якщо ви ще не читати свіжу книжку Юрія Андруховича, то самий час це зробити. Це така книжка, яку варто мати в бібліотеці – вона стильно оформлена, з хорошим папером та приємна на дотик. Про тексти – ми взагалі мовчимо, бо це ж Андрухович! 

Ціна зі знижкою – 192 гривні. 

Це третя довгоочікувана книга віршів популярної сучасної поетеси Віри Полозкової. Якщо ви любите її поезії, подаруйте собі цю збірку і гортайте довгими зимовими вечорами. Полозкова вражає влучністю кожного слова – її вірші запам’ятовуються, їх хочеться цитувати і перечитувати. 

Дуже красива книжка, з яскравими ілюстраціями для тих, хто закоханий у мистецтво. 

Давайте вирушимо в захоплюючу подорож крізь історію мистецтва — від доісторичних наскельних малюнків до сучасних інсталяцій! Британський мистецтвознавець Майкл Бьорд майстерно проводить нас через основні етапи становлення мистецтва та знайомить із такими митцями, як: Альбрехт Дюрер, Вінсент ван Гог, Фріда Кало, Мікеланджело, Рембрандт, Дієго Веласкес, Джексон Поллок, Леонардо да Вінчі та багатьма іншими! Цікаві оповіді про шедеври та їх таємниці оживають на сторінках книги завдяки чарівним ілюстраціям Кейт Еванс, і дозволяють відчути та зрозуміти, що хотіли сказати нам художники різних часів і з чого складається історія світового мистецтва.

Акційна ціна – 747 гривень.

Діаманти вічні, люди – ні. Але саме люди творили історію цих прекрасних блискучих каменів. Шукачі та покупці, королеви та майстри, інвестори та інноватори, красуні та закохані в них… Всі вони так чи інакше причетні до багатовікового полювання на коштовності. 

У книзі «Блиск і полум’я. Біографія діамантів» ви дізнаєтеся про непросту подорож діамантів з африканських шахт до прилавка ювелірного магазину. Чому ограновані камені так приваблюють людей і як ці «кращі друзі» роблять жертвами моди своїх володарів? Читайте на сторінках книги «Блиск і полум’я. Біографія діамантів» Рашель Берґстін! Книга увійшла до списку найкращих нон-фікшн книг червня 2016 на Amazon і мастрід Harper’s Bazaar.

Акційна ціна – 266 гривень (звичайна – 350 грн). 

Для любителів коміксів – це чудовий подарунок! 

«Довгий Гелловін» — не просто комікс. Це епічна трагедія.

Герой у костюмі, що доходить гіркого висновку — не довіряй нікому. Кримінальний бос, що намагається попередити розпад імперії. Чесний окружний прокурор, що приховує страшну таємницю. А також дружба, що може бути зруйнована навіки. Усе це чекає на вас у детективному романі «Довгий Гелловін».

Акційна ціна – 321 грн.

Ідеальний подарунок для бізнесменів, топ-менеджерів та всіх людей, які цінують гроші та мислять глобально. 

Книга розповідає про етапи становлення та розвитку нафтової галузі та того, як чорне золото управляє світовою економікою. 

Звідки фінансових новин щоденно починаються з вартості барелі, економічна стабільність багатьох країн вимірює запаси нафтопродуктів. Ситуація на нафтовому ринку суттєво впливає в цілому на ситуацію у світі. 

В цій книзі зібрані біографії тих, хто будував нафтову галузь протягом останніх двох століть. Учені та технології, винахідники та чиновники, менеджери та підприємці, інвестори та арабські шейхи – всіх їх об’єднувала нафта, і саме вони сформували основу сучасної економіки. Книга розповідає про їхні професійні шляхи, відкриття, досягнення, внесок в нафтову галузь і, звичайно, про них самих – їх характери, принципи, правила життя та філософію.

Щоб бути здоровим, зовсім не обов’язково виснажувати себе жорсткими обмеженнями раціону. Популярний дієтолог Наталія Самойленко допомагає тримати себе у формі багатьом зіркам українського шоу-бізнесу, і тепер її магічні секрети доступні кожному. У своїй книзі Наталія ділиться простими правилами харчування, пояснюючи також, на що саме впливає та чи інша корисна звичка в плані людської фізіології, дії гормонів та психології. Це справді доречна і важлива книжка.

«Їж, пий, худни» тепер можна придбати лише за 240 грн.

Неймовірне ілюстроване видання за творами Джоан Ролінґ можна придбати на 130 грн дешевше. 

Ньют Скармандер проведе вас у магічний світ незвичайних істот, розповівши цікаві факти про кожну з них. Розглядаючи малюнки та читаючи інформативні тексти з купою пізнавальних відсилок, ви й не зчуєтеся, як забудете про всі свої проблеми та надовго застрягнете у чарівному всесвіті. Для всіх, кому потрібен справді дієвий антистрес і хто любить фантастичні історії. 

Тетяна Гонченко
Маю в житті чотири пристрасті: журналістика, подорожі, література і котики. Тож багато пишу, багато їжджу по світу, багато читаю і маю двох котиків. Зрештою, ці сфери тісно пов’язані: хороший журналістський текст – це теж література. А книги – це ще один спосіб подорожувати. Котики ж прекрасні самі по собі. Веду телеграм-канал про книжки: http://t.me/npzbvnkngchtn
https://www.facebook.com/atanoissapa

20 thoughts on “18 книжок, які душила жаба купити: тепер зі знижкою на честь Чорної п’ятниці

    Залишити відповідь