Враження від новинок Komubook

Фото: Олександра Мельника

За всією цією передфорумною біганиною забув вам розповісти про свій досвід отримання книжок із другої черги видань від краудпаблішингової платформи Komubook — але спішу виправити цю помилку. Тим більше, що ці новинки теж вийшли до Форуму Видавців.

ОБРОБКА ЗАМОВЛЕННЯ

Почну з того, що на листи Павло Швед, засновник Komubook, реагує досить швидко; а ще від імені платформи приходили регулярні оновлення та листи із повідомленням, що доставку книжок другої черги буде трохи затримано (щоправда, там обіцяли впоратися до Дня незалежності, а вийшло вже після, але це незначна відстрочка). За декілька днів після 24 серпня мені зателефонувала дівчина, представилася і сказала, що вона — від інтернет-магазину Yakaboo, який і обробляє та доставляє замовлення (якщо чесно, цієї інформації я раніше не знав, тому це для мене стало сюрпризом — але приємним). Вона уточнила дані доставки, внесла деякі корективи — і пообіцяла, що книжки будуть у мене за декілька днів.

ДОСТАВКА ЗАМОВЛЕННЯ

Другий приємний сюрприз — це швидкість. Повідомлення про доставку від «Нової Пошти» прийшло вже наступного дня опівдні — а отже, я рушив у відділення забирати свою доставку. Книжки було упаковано ось у таку коробку з фірмовою клейкою стрічкою Yakaboo:

Заплатив я лише за доставку: вартість замовлених книжок вже було внесено на етапі краудфандингу на сайті. Тож вдома я вже зміг зазирнути всередину і переглянути моє замовлення.

ЩО В КОРОБЦІ

Одразу скажу, що багато книжок не замовляв, усього три найменуання, одну із книг — у двох екземплярах. Все це було акуратно загорнене у бульбашкову плівку + накладна про замовлення:

КОРОТКО ПРО КНИЖКИ

Як я вже казав, вирішив підтримати на платформі три книжки:

«Сніданок у Тіффані»

Неймовірно атмосферна та сповнена щемкої ностальгії, повість «Сніданок у Тіффані» – це маленька книжка про велику мрію та вічні пошуки людиною того місця у світі, яке вона цілком могла б назвати своїм. Але коли темною стіною нависло минуле, від якого з усіх сил намагаєшся утекти, як відрізнити цей пошук від розпачливої втечі з заплющеними очами?

«Життя Голлі Ґолайтлі, привабливої та вишуканої молодої дівчини, на перший погляд може видатися справжнім втіленням мрії. З вікон її квартири на Мангеттені щоночі лунає гучна весела музика і рікою ллється шампанське. Мільйонери, голлівудські бонзи та гангстери вважають за честь бути її гістьми. Де б вона не з’являлася, вона миттєво спричиняє справжню сенсацію. Здається, весь Нью-Йорк лежить біля її ніг… Але за блискучим фасадом успіху криється розгублена та налякана людська істота, яка наосліп женеться за фантомами щастя, сама до кінця не вірячи у них, аби лише уникнути необхідності зупинитись та озирнутись назад…»

«Чи мріють андроїди про електроовець?»

Коли Рік Декард, мисливець за головами, отримує завдання ліквідувати групу андроїдів «Нексус-6», що нелегально проникли на планету Земля, він сприймає це як подарунок долі, як свій шанс врешті-решт втілити заповітну мрію свого життя – стати власником справжньої живої тварини.

«Однак у цьому похмурому постапокаліптичному світі ніщо не є настільки простим, як видається, і місія Декарда швидко перетворюється на кошмарний заплутаний калейдоскоп подвійної гри та обману, де мисливець, сам того не помічаючи, поступово перетворюється на здобич… Розмиваючи межі між людським та машинним, класика літературного кіберпанку, роман «Чи мріють андроїди про електричних овець?» (1968) культового американського фантаста Філіпа К. Діка (1928 – 1982) змушує нас по-новому поглянути на сутність того, що ми називаємо людським буттям. Роман є особливо актуальним сьогодні, коли симбіоз між біологічними формами та кібертехнологіями видається як ніколи реальним.»
В 1982 році роман було екранізовано знаменитим британським режисером Рідлі Скоттом під назвою “Той, що біжить по лезу/Blade Runner”.

«Етика. Нарис про розуміння зла»

Ця невелика за обсягом книжка визначного сучасного французького філософа була написана для популярної серії видавництва Nous, присвяченої основним філософським поняттям.

«Однак там, де можна було очікувати на сухий та тезисний вступ, Ален Бадью наважився на палкий памфлет проти панівної сьогодні етичної ідеології. На думку Бадью, головна помилка сучасної ліберальної етики полягає в тому, що вона спершу намагається дати догматичне визначення зла, а вже потім переходить до окреслення добра або істини як його відсутності. На противагу своїм опонентам Бадью пропонує позитивну доктрину, яку він називає «етикою істин», стверджуючи, що справжній філософ повинен перш за все визначити те, що є «добрим» або «істинним», ідентифікуючи зло просто як зраду або відхід від цих істин.»

Етика істин, яку пропонує Ален Бадью, ґрунтується на ширшій філософській системі автора, що спирається на математичну теорію множин, і яку він виклав у своїх основних роботах «Теорія суб’єкта» (1982), «Буття та подія» (1988) та «Логіки світів» (2006). Хоча «Етика» Алена Бадью намагається в першу чергу привести читача до більш глибокого розуміння природи добра і зла, вона може також слугувати чудовим вихідним пунктом для більш загального знайомства з філософськими концепціями цього визначного мислителя, який в Україні поки що, на жаль, залишається відносно маловідомим.

Ось таким був мій досвід із другою чергою краудпаблішингу на Komubook; новинки вже можна придбати у магазинах мережі «Книгарня Є», а також замовити в інтернет-магазині Yakaboo.

Олександр Мельник

Джерело: 5books

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

14 thoughts on “Враження від новинок Komubook

    Залишити відповідь