Архів Габріеля Гарсіа Маркеса виклали у відкритий доступ

Фото: inspireportal.com

Техаський університет відкрив для дослідників доступ до архіву величного колумбійського письменника, майстра магічного реалізму Габріеля Гарсіа Маркеса. В університетській бібліотеці знаходяться рукописи, листи і фотографії, придбані у 2014 році за $ 2,5 мільйона.

Колекція документів охоплює більш ніж 60-річний період життя і творчості письменника. В архіві Нобелівського лауреата – близько 40 коробок із текстами, написаними з 1948 по 2009 рік, серед яких чернетки романів “Любов у часи холери”, “Сто років самотності”, “Про кохання та інших демонів”. Тут само більше десятка ящиків листів, датованих 1961-2013 роками, в тому числі адресовані японському кінорежисерові Акірі Куросава, екс-генсеку ООН Кофі Аннану і чеському письменнику Мілану Кундері. У колекції фотографій Маркеса, починаючи з 1930 року, присутні знімки з американським кінорежисером Вуді Алленом, іспанським та мексиканським кінорежисером Луїсом Бунюелем і колишнім кубинським лідером Фіделем Кастро.

Незабаром бібліотека Техаського університету, яка спеціалізується на відновленні та збереженні історичних матеріалів, має намір створити електронний архів письменника.

Гарсіа Маркес помер у 2014 році у віці 87 років.

Читайте також у рубриці Особистості: Неперевершений Габріель Гарсіа Маркес

14 thoughts on “Архів Габріеля Гарсіа Маркеса виклали у відкритий доступ

    Залишити відповідь