10 чудових українських bookstagram. Перша п’ятірка

Тегу bookstagram_ua не існує. Спочатку цей факт засмутив, а потім навпаки – надихнув поділитись з вами добіркою найкращих українських bookstagram! Які історії виникнення книжкових instagram та про що розповідають їхні власники своїм читачам? Дізнайтесь у цій статті.


Доки готуємо продовження матеріалу, запрошуємо приєднатись до профілів усіх героїв публікації й Instagram Yakaboo та розповісти про ваші улюблені bookstagram у коментарях 🙂

ann_dubyna

Анна, @ann_dubyna


Кількість публікацій: 629
Кількість читачів: 2 081


Історія мого читання розпочалася ще далеких 8 років тому. До того чтиво займало невелику роль у моєму житті. Якось я сходила у книгарню і придбала книгу Брема Стокера «Дракула» – і все почалося… З кожним роком ставало все серйозніше, це певне через те, що починала читати серйознішу літературу. Останні декілька років збираю свою книжкову колекцію, вона наразі налічує 590 книг. Зібрати таку колекцію було нелегко, адже на це пішло чимало коштів та часу. Формувала свою бібліотеку років з п’ять точно. Трохи сама купувала, трохи дарували рідні та друзі на різні свята. У мене, навіть, на таке є свій список бажаних книг, друзі і рідні вже знають мою манію, підглядають у список і таким чином знають, що мені дарувати.

Обожнюю читати та подорожувати. Втім, якщо немає можливості мандрувати, я не засмучуюся, а відкриваю книгу і таким чином подорожую. Ти можеш легко потрапити у будь-який куточок світу: як у холодну Англію, так і в чарівний Відень, прогулятися вічними вуличками і попити кави. Варто лише захотіти пофантазувати. І до речі, прочитати книгу набагато крутіше, ніж подивитися кіно. За допомогою книги ти сам твориш своїх героїв, уявляєш міста та події. Ще не було такого фільму, знятого за мотивами художнього твору, який би перевершив мої враження від прочитаної книжки. Тож у всіх випадках я кажу своїм друзям: «Фільм кепський, читайте книгу».

Що ж стосовно мого профілю, гадаю все почалося з того, що друзі часто радилися зі мною, яку книгу їм придбати, яку подарувати рідним та цікавилися моїми відгуками. Я вирішила об’єднати корисне з приємним. У своєму профілі розповідаю про прочитані книги, цікаві новинки, різноманітні лайфхаки чи просто розказую цікаві історії)) А ті книги, які справді варті великої уваги ставлю під хештегом #полицярекомендує. Спитаєте чому? Це уже тягне зовсім іншу історія, а саме хобі, яке стало роботою. Я створила ресурс для таких, як я «книгоманів» – «Твоя Полиця». Це мій студентський проект, у який можуть долучатися усі книголюби. Дуже тішить ще й те, що я переконалась у тому, що люди справді читають. Багато читають, а особливо студенти. Адже раніше чомусь думала, що книги не входять до інтересів студентства.

Я люблю книги й своїм профілем, ну, от дуже-дуже намагаюся показати людям, що кожен може знайти підходящу книгу, яка підтримає, розрадить і надихне. Просто потрібно уміти шукати, а я показую як. І сподіваюсь, що людям подобаються мої балачки… А ще хочу подякувати Брему Стокеру, без нього цього б не було =)


sashamartbooks

Олександра, @sashamartbooks


Кількість публікацій: 152
Кількість читачів: 1 738


В instagram’i я вже 2 роки, завжди захоплювалась людьми, що гарно роблять предметні фото з книгами та вирішила сама спробувати. Сподіваюсь, що виходить непогано.

Я намагаюсь публікувати фото кожен день, бо читаю дуже багато. Бувають моменти, що викладаю фото через 3-5 днів, бо фізично не встигаю зробити фото.

Маю чотири рубрики: огляди книг, куплені книжки, книжкові теги та підсумки місяця. Але дуже скоро хочу створити та зробити постійною рубрику про фільми, серіали.

Спочатку я вела свій профіль у мінімалістичному стилі, тобто на фото лише книга, акцент саме на огляді. Згодом, вирішила додати фарб. Почала використовувати багато речей для оформлення. Наразі я використовую блискітки, вони додають антуражу фото. Це певна стилістика мого instagram’y.

Книжковий профіль – моє дітище. Я обожнюю читати і хочу донести свою захоплення до багатьох користувачів instagram.


helga_reads

Ольга@helga_reads


Кількість публікацій: 272
Кількість читачів: 1 643


Я веду блог про книги @helga_reads з початку 2016-го року. Приблизно рік до створення власного книжкового профілю дивилась відео про книжки на YouTube і слідкувала за іншими букстаграмерами, потім вирішила, що теж так хочу! Читати любила завжди, але коли вийшла в декретну відпустку, часу на улюблене зайняття з’явилось більше.

Пишу російською, бо мені так звичніше і маю багато російськомовних підписників. Публікую пости приблизно раз на два дні, але виходить по-різному, тому що в першу чергу це моє хоббі і без натхнення нічого доброго з того не вийде 🙂

Майже всі мої пости про книжки, які прочитала (до речі, слідкую за новинками і полюбляю читати українською), в кінці місяця підводжу підсумки прочитанного, планую книжки наперед – можемо читати щось разом 😉

Завітайте і залишайтесь, будемо дружити!


belle_library

Поліна, @belle_library


Кількість публікацій: 149
Кількість читачів: 1 164


Скільки я себе пам’ятаю, я завжди була у захваті від книжок. Моїм улюбленим заняттям у дитинстві було перебирати всі книжки, що були у домі, переглядати їх, переставляти з місця на місце. Згодом я навчилася читати, і з того часу з книжками ми вже ніколи не розставалися.

Коли соціальні мережі почали активно розвиватися, я відкрила для себе світ, де люди обмінювалися думками про прочитане. Більше того, в цьому світі книжкової толоки не було кордонів. Спочатку я довго спостерігала за всіма, не наважуючись приєднатися.

Проте, минулого року ідея створення власної сторінки перетворилася на реальність, і з жовтня 2016 року з’явився мій маленький блог у мережі instagram – belle_library. З того часу я почала читати більше, стала більш вибаглива до сюжетів, і, що найважливіше, перестала соромитись своєї власної думки, навіть якщо вона відрізнялася від інших.

Тобто, книжковий instagram показав мені, що популярні книжки не обов’язково повинні подобатися, і що мати своє власне, але обґрунтоване, судження – це класно.

За ті півроку, що веду свою сторінку, я ще й досі не знайшла ідеального концепту її наповнення, і ще досі знаходжусь у постійному експерименті. У мене немає графіку для виходу постів, адже це більше залежить від настрою – коли щось робиш тільки тому, що це «треба», то може вийти гірше, ніж коли все йде від серця. Так виходить, що три рази на тиждень я публікую нові відгуки. Також, кожного місяця підводжу підсумки – скільки прочитано за минулий місяць та які нові книжки з’явилися на поличках у шафі. Я сама обожнюю дивитись на книжні покупки інших, тому і собі завела таку традицію. Іноді на сторінці з’являються і мої персональні фото, і фото з відпочинку, бо я дуже люблю подорожувати. Але переважна більшість віддана книжковим фото і відгукам.

Моя сторінка для мене – це спосіб відволіктися від рутини робочих буднів (я перекладач, тому більшість часу проводжу за комп’ютером з науковими текстами), знайти спілкування з такими ж захопленими читачами зі всього світу, і можливість долучити більше людей до читання. Бо я впевнена, що красиве фото та цікавий опис книги може спонукати людину почитати. І коли мені у приватні повідомлення пишуть, що після мого відгуку людина вирішила прочитати книгу і вона їй сподобалася – для мене це щастя і повне виправдання того, що я роблю. Такі моменти дарують натхнення на подальшу роботу над розвитком своєї сторінки, написання кращих текстів та більш прискіпливого вибору літератури.


nbooklover

Настя, @nbooklover


Кількість публікацій: 109
Кількість читачів: 947


Моя любов до читання була ще з дитинства. У моїх дідуся і бабусі є величезна бібліотека, де налічується близько 300 книг. Коли маленька Настя приходила до них в гості, то бігла саме туди і грала у бібліотекаря.

Я завжди любила розповідати про книги та писати різні історії і, напевно, саме це було поштовхом, щоб зробити маленький світ під назвою «nbooklover». Свої публікації я намагаюся робити у теплих кольорах, а виставляю їх раз на чотири дні.

Instagram – це прекрасна річ, саме тут я знайшла однодумців та дуже хороших людей, які завжди радо допоможуть. Майже, два роки я пишу для чудових та чуйних людей. Я вас всіх дуже люблю ❤


Читати: 5 блогерів про вибір книжок та скретч-постери

Читати: Люда Дмитрук для #ПроЧитання : “В планах зібрати справді велику бібліотеку на понад 10 тисяч книжок”

Читати: Наталія Чуловська для #ПроЧитання: “Чашка кави та гарна книжка, і можна читати хоч до понеділка”

Катерина Молочко
SMM в Yakaboo.ua, книголюб та автор проекту Best Books https://vk.com/b__books. Читаю лишень книжки з певною загадкою (детективи) або важкі психологічні твори (трилери), загалом усе те, що Джої заховав би у морозилку. Вірю, що поганих книжок не існує, є просто не та цільова аудиторія.
https://katemolochko.wixsite.com/blog

11 thoughts on “10 чудових українських bookstagram. Перша п’ятірка

    Залишити відповідь