Тиранія смаку. В Україні заснували Міжнародну літературну премію імені Ісаака Бабеля

Фото: babel-premia-odessa.org.ua

Одеська обласна державна адміністрація та Всесвітній клуб одеситів, президентом якого є Михайло Жванецький, заснували Міжнародну літературну премію імені Ісаака Бабеля.

Премією будуть нагороджуватися найкращі зразки сучасної художньої словесності в жанрі оповідання (новели), написаного російською мовою як в Україні та Росії, так і в інших країнах світу. Основним критерієм відбору творів на здобуття премії, за висловом Ісаака Бабеля, повинна бути “тиранія смаку”.

Відтепер щороку в день народження Бабеля 13 липня в Золотому залі Одеського літературного музею відбуватиметься нагородження трьох переможців. Крім диплома лауреата, вручатиметься грошова винагорода в розмірі 60 000 гривень, 30 000 гривень і 15 000 гривень відповідно. Письменник, що посяде перше місце, отримає головний приз – мініатюрну статуетку «Колесо долі».

У 2016 році в журі премії увійдуть онук Ісаака Бабеля актор, режисер і літератор Андрій Малаєв-Бабель, письменник і сценарист Андрій Дмитрієв, головний редактор журналу «Радуга» Юрій Ковальський, письменник Сергій Махотін, письменник і журналіст Борис Мінаєв, літератор Валерій Хаїт.

17 thoughts on “Тиранія смаку. В Україні заснували Міжнародну літературну премію імені Ісаака Бабеля

    Залишити відповідь