Сила українського мистецтва «СередСвоїх». Зустрічайте нову серію від Yakaboo Publishing

Видавництво Yakaboo Publishing починає тривалу у часі видання і жанрово різноманітну серію української сучасної літератури «СередСвоїх». Йдеться про літературу, яка твориться у наш час, в Україні і поза нею, і зразки якої є потужним свідченням того, наскільки сильним і вартим уваги сьогодні є українське слово зокрема і українська культура в цілому. Це особливо важливо для нас як нації, яка сьогодні відстоює у великій визвольній війні право на власне існування, на життя у власному культурному просторі, на власну культуру і літературу.

Серія поєднує твори як вже відомих авторів, так і яскраві дебюти, бо тут всі — «СередСвоїх», а отже – тут місце поважній поезії і легкій прозі, драмі і роману, есеям і повісті, критичним нарисам і новелістиці.

Творчість авторів, представлених у серії, поєднана із візуалами від українських художників, як знаних у всьому світі авангардистів, так і художників мало відомих сьогодні. Обкладинки книг серії «СередСвоїх» – це окрема історія цінування свого: увага і фокус на українському художньому мистецтві задля того, щоб пересічний читач отримав книгу, яка несе не лише якісний і новий український текст, але і заохочує пізнати українське мистецтво через яскраву презентацію і візуалізацію. «СередСвоїх» – це серія про читання, пізнання, споглядання, розуміння і прагнення усвідомити цінність своєї культури у всіх її виявах.

Будьмо СередСвоїх!

ЙО-КЕ-ЛЕ-МЕ-НЕ. 55 історій з дитинства
Наталія Кальченко

«ЙО-КЕ-ЛЕ-МЕ-НЕ. 55 історій з дитинства» — це збірка яскравих біографічних оповідань сучасної української авторки Наталії Кальченко. Кожна історія спонукає вас усміхнутися, здивуватися, пригадати своє, приснути від сміху від думок про власні дитячі пригоди. Вас потішать тонка іронія, море по-дитячому світлої любові і трохи справжніх, майже забутих чудес. Для широкого загалу читачів, для покоління дорослих людей, які пам’ятають своє дитинство і прекрасні моменти минулого, навіть якщо тоді вони сприймалися геть інакше. Книга для дорослих, які люблять свої спогади.

Обкладинка книги – картина “На грушці” Надії Кушнір, сучасної української художниці та дизайнерки книг.

Майстер ілюзій
Олексій Тимошенко

Світ фантастичних оповідань пропонованої читачеві збірки змальовує іншу реальність крізь призму понять і категорій щоденної буденності. Ми живемо надто швидко, щоб помічати деталі, які вже є ознаками майбутнього. У цій збірці читач побачить звичайних героїв у незвичайних обставинах і, можливо, у комусь із них впізнає себе, свої проблеми та знайде відповідь на одвічні питання про сенс буття, зазирне за лаштунки дійства, незнаного досі, але імовірного.

Обкладинка книги – картина відомого українського художника-авангардиста Олександра Богомазова “Трамвай. Львівська вулиця. Київ”.

Паноптикум. Література. Статті та есеї
Анатолій Дністровий

У виданні представлені аналітичні, літературно-критичні, літературознавчі, культурно-філософські есеї та статті Анатолія Дністрового, написані упродовж останніх 25 років і присвячені знаковим постатям, темам і процесам як світової літератури, так і української літературної традиції. «Паноптикум. Література» — це своєрідна «книга спостережень» автора, багатовекторний аналіз літератури, критичний огляд особистого творчого шляху в контексті розвитку українського літературного процесу крізь призму змін культури та глобальних трансформацій у соціумі. Для широкого кола читачів та всіх, кому цікава фахова літературна аналітика.

Паноптикум. Політика. Статті та есеї
Анатолій Дністровий

До уваги читача — історико-політичні, культурологічні, філософські есеї та статті Анатолія Дністрового, написані упродовж останніх 25 років. Держава, індивід, соціальні та політичні трансформації пострадянського суспільства, постідеології — ці та інші теми автор розглядає крізь оптику міждисциплінарного підходу та в контексті сучасних культурних та історичних реалій України. Книга адресована читачам, які цікавляться становленням сучасного суспільства, політичною філософією, питаннями глобального поступу. На думку автора, кожен письменник рано чи пізно прийде до своєї «Книги спостережень» у традиціях видатного українського мисленника та поета Євгена Маланюка. «Паноптикум. Політика» є своєрідною віхою у творчості Анатолія Дністрового як письменника та інтелектуала.