4 книжки, які допоможуть дитині зрозуміти своє тіло

Коли дитина досягає віку «чомучки», багато запитань будуть стосуватись тіла, адже малюк пізнає не лише світ, а і сам себе. Допомогти батькам із відповіддю на питання про людський організм можуть книги.

Новинка, яка лише днями потрапила на книжкові полиці магазинів. Книжка-гра із безліччю завдань відправить вашого малюка у подорож людським організмом, аби дізнатись про таємниці власного тіла.

Як і навіщо повітря потрапляє в легені? З чого складається кров і чому вона буває артеріальна і венозна? Що роблять мікроби? Звідки взялося життя? На 32 сторінках знайдете 17 лабіринтів, які і навчать, і розважать.

Книга розрахована на молодший шкільний вік.

У вигляді книги-інфографіки діти не просто дізнаються про основні системи організму, а знайдуть відповідь на питання, які їх цікавлять. Як народжуються діти? Що відбувається коли ти поїв? Що всередині людського тіла?

Окрім вдалих малюнків із короткими поясненнями у книзі ще є віконця, які малюк має відкрити, щоб дізнатися про певні секрети організму. Що ж там за картонним «віконечком», цікаво дізнатись навіть дорослим.

Книга розрахована на дошкільнят.

Енциклопедія для дошкільнят та молодшого шкільного віку доступно розкаже малюкам про органи чуття і те як відбувається дихання,для чого нам кров і чому міцні наші кістки, чим хлопчики відрізняються від дівчаток, як живе дитинка в животику мами, як змінюється малюк від народження.

Словом, тут малюк знайде цікаву інформацію про своє тіло.

Книжка для спільного читання з малюками, і почату відвертої розмови про статеве виховання.

Якщо у решті книг «звідки я взявся» згадується на парі сторінок, то тут малюку розкажуть, що таке стать і чим відрізняться тіло залежно від цього зовні і всередині, які зміни відбудуться в організмі під час статевого дозрівання, що означає «кохатися» і як настає вагітність.

Важливо, що в книжці є делікатна інформація про сексуальне насилля, аби пояснити дітям що це і як його уникнути, а також є поради вчителям і батькам, як здійснювати правильне сексуальне виховання дитини.

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

1 433 thoughts on “4 книжки, які допоможуть дитині зрозуміти своє тіло

    Залишити відповідь