«Золотий хрін – 2020»: Андрія Любку відмітили за найгіршу сцену сексу в українській літературі

Журі вчетверте оголосило лауреатів незвичної премії. Крім Андрія Любки на «Золотий хрен» претендували Юрій Андрухович з «Радіо Ніччю», Гліб Гусєв з дебютним романом «Не святий», Вадим Яковлєв з «Там, де починається територія», Софії Андрухович з «Амадокою», Дана Оханська з «#КОХАЙТЕ_ся» та Антін Мухарський з «Карантином».

Сцена з роману письменника Андрія Любки «МУР» отримала премію «Золотий хрін», яку щорічно присуджують за найгірший опис сексуальної сцени в українській літературі.

Цього року церемонія через карантин пройшла онлайн за участю журі: Юрія Володарського, Тетяни Трофименко, Тетяни Микитенко, Андрія Дрозда. Журі обирає сцену сексу за такими критеріями: недоречний, брутальний, позбавлений смаку

Головний герой роману «МУР» планує написати роман і в пошукає натхнення вирішує одружитися.
Журі відзначило сцену з однією з героїнь «МУРу» – Міленою, яка працює в штабі місцевої (дія відбувається в Ужгороді) демократично-європейської партії, яка просуває на виборах мера місцевого контрабандиста.  Мілені помстилися за всю українську політику: працівниці партії «вставляли за незаконну приватизацію» та нагадували про «злочинний режим Януковича».

А ось цитата, яка здобула лауреатство Андрію Любці:

«Я дер її, як останню сучку. В якийсь момент я усвідомив, що це моя помста усій українській політиці. Оскільки українські політики роками мали нас усіх у дупі, то тепер я мав у дупу її, українську політику. Я вставляв їй за незаконну приватизацію, бив по сраці за вбивство Чорновола, тягнув за волосся за Стіл національної єдності і поразку Помаранчевої революції, … за злочинний режим Януковича й політичні репресії, і кінчив у неї, навіть не спробувавши вийти, за всі сфальсифіковані вибори і змарновані надії нашого народу! Ось що я думаю про їхню політику».

А ось книжки переможця та номінантів на премію:

Андрій Любка
«МУР»

Юрій Андрухович
«Радіо ніч»

Софія Андрухович
«Амадока»

img_5129_1 (1)

Гліб Гусєв

«Не святий»

Вадим Яковлєв

«Там, де починається територія»

Дана Оханська

#КОХАЙТЕ_ся. Збірка еротичної лірики