«Живий ланцюг»: як віддані читачі допомогли переїхати невеличкій книгарні

Коли у Саутгемптоні (Велика Британія) невеликій книгарні October Books довелося переїжджати в сусідній квартал, власники захвилювалися: послуги з перевезення всіх книжок зайняли би багато часу та коштів. І тоді вони вигадали дієвий спосіб переїхати — організували «живий ланцюг» із добровольців. 

В неділю 28 жовтня десь сотня людей прийшли, щоб вистроїтися у ряд довжиною понад 150 метрів і передавати книжки із рук у руки — від старого приміщення до новенької книгарні. До акції долучалися кав’ярні, які пропонували волонтерам гарячі напої, випадкові перехожі, ті, хто очікував автобус на зупинці — всього понад 200 осіб.

«Живий ланцюг»: як віддані читачі допомогли переїхати невеличкій книгарні 0

Книгарня October Books відкрита для читачів з 1977 року і позиціонує себе як «більше, ніж книжковий магазин». У закладі продаються книги з  політики, суспільних відносин, художня та дитяча література, а також їжа та господарчі товари. Оскільки книгарня невеличка, власникам було важко сплачувати оренду, і влітку їм вдалося зібрати $400 тис., щоб купити стареньке приміщення — колишній банківський офіс. Кошти виділяли постійні відвідувачі за допомогою краудфандингу, пожертв та позик на певну кількість років виплати. За словами власників October Books, є багато людей, які купують книги в них вже 40 років, тому у підтримці бібліотеки зацікавлена значна частка жителів Саутгемптона.

«Живий ланцюг»: як віддані читачі допомогли переїхати невеличкій книгарні 0

Одна з працівниць закладу Емі Браун розповіла виданню NPR: «Це був дуже неочікуваний і позитивний досвід — бачити, як люди потроху підтягуються, бажаючи допомогти. І, думаю, їм вдалося стати частиною чогось більшого».

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

11 thoughts on “«Живий ланцюг»: як віддані читачі допомогли переїхати невеличкій книгарні

    Залишити відповідь