Загубитися в книжкових хащах: Книжки з зеленими обкладинками

Книжки з нашого списку можуть стати вашим стильним аксесуаром до Дня святого Патріка, яскравим супутником для весняної прогулянки чи вдалим оформленням інтер’єру, коли замість квіткових вазонів по всій кімнаті лежатимуть то тут, то там соковито зелені книжечки.

Перша частина тетралогії про Саллі Локхарт переносить читачів до вікторіанської Англії –  перлини імперії, що вражає могутністю. Перед нами розгортається історія дівчини, яка втратила батька. Мішок бід тільки розв’язався, і ось за Саллі вже полюють злочинці, які вважають, що вона приховала таємничу коштовність – рубін магараджі. Юнка, яка залишилась зовсім сама у цьому світі, знаходить у собі сили протистояти противнику та знаходить вірних союзників, які готові на все, щоб захистити її.

Класика готичної прози, яка з перших рядків накидає на плечі холодне рядно жаху. Дві повісті, віддалено пов’язані між собою спільними персонажами, спочатку покажуть низку загадкових смертей, які спричинили фантастичної краси ляльки, що та схожі на людей. Оповідь здаватиметься такою реальною, що викликатиме дрижаки кожним абзацом. Історія про тінь більш міфічна та сюрреалістична, але читати її ввечері теж не варто, адже Мерріт вміє добряче налякати й тих, хто вважає, що нічого не боїться.

Праця шведського психолога-біхевіориста допоможе знаходити спільну мову з будь-ким, навіть з найнестерпнішими представниками людства. Томас Еріксон схематично поділяє людей на чотири кольорові типи за поведінкою і показує, яка підібрати ключик до кожного з них. Якщо ви стрімкий Червоний, то вас біситимуть помірковані Зелені, якщо ж ви стриманий Синій, то балачки Жовтих діятимуть вам на нерви. Книжка розповідь, яку стратегію обрати для кожного типу, щоб знайти порозуміння.

Повна назва цього роману за обсягом тягне на есей. Робінзон – юний авантюрист, який всупереч волі батьків вирушає у морські мандри, та його корабель розбивається під час шторму. Робінзон – єдиний, хто вижив, і тепер йому доведеться вікувати на тропічному острові у цілковитій самотності. Як він влаштовує свій побут та що робить, щоб не збожеволіти без товариства – читайте у цьому класичному творі. До речі, Робінзон мав реального прототипа – шотландського моряка, який був на самоті на острові чотири роки.

Зухвалий вбивця Абеткар кидає виклик відомому детективу – манірному бельгійцю Еркюлю Пуаро. Маніяк обирає жертв за алфавітним принципом – місіс Ашер з містечка Андовера, міс Барнард з Бексгіллу-на-морі… Він не планує зупинятись, заграючи з детективом у кожному листі, який для когось означає смерть. На місці злочину зловмисник залишає товстенний довідник АВС як свій кривавий підпис. Коли з’являється невиразний слід, Пуаро та Гастінґс одразу кидаються за ним.  

Відома дослідниця, авторка бестселера «Злюб», розповідає що робити, щоб уціліти і морально, і фізично, якщо ви опинились у вирі бойових дій. «Вояки» не тільки про бойовий дух, а й про опанування власних страхів, адже солдатів не так виснажують ворожі дії, як відчуття постійної загрози, паніка та виснаження тіла та нервової системи. Ось звідки небойові втрати. Книжка Мері Роуч дозволить вам по-іншому глянути на військову доблесть та осягнути, що таке стояти на сторожі батьківщини.

Болюча історія матері, яка втратила дитину. Малого Джейкоба збило невідоме авто, яке примчало ніби нізвідки й одразу зникло. А до дому залишалось кілька метрів. Невтішна матір не може залишатись у місті, де все нагадує їй про трагедію. Поліція силкується знайти винного, та ніхто нічого не бачив. Не те, що номерного знака, кольору авто ніхто не запам’ятав. Тільки повернення в минуле – крок за кроком – дозволить побачити цю подію з іншої перспективи й нарешті розкрити злочин, що зруйнував стільки життів.

Зворушлива історія дружби вуличного музиканта Джеймса та рудого кота Боба стала натхненням для мільйонів читачів. Життя чоловіка та кота змінилось назавжди, разом вони подолали наркотичну залежність та знайшли домівку. До друзів прийшов успіх та визнання, а що було потім? Саме про це «Світ очима кота Боба» – книжка про силу духу, взаємну довіру та дружбу, міцнішу за крицю. Зворушлива історія, написана без прикрас та згладжування кутів про те, що насправді важливо у цьому житті.

Словосполучення «ощадливе виробництво» зараз лунає звідусіль. Запровадили його на Toyota після Другої світової війни, коли Японія відчувала не тільки брак ресурсів, а й робочої сили. Таке управління дозволило не тільки наростити продуктивність вдвічі, а й так само вдвічі зменшити витрати та виробничі площі. Принципи «ощадливого виробництва» універсальні – їх можуть використовувати і великі традиційні виробництва, і високотехнологічні гіганти, і невеличкі компанії, зосереджені на наданні послуг.

Кора Сіборн не мала щастя у шлюбі, тож, коли її чоловік помирає, вона відчуває не смуток, а полегшення. Жінка залишає Лондон та переїжджає на периферію, щоб дати лад думкам. Та у графстві Ессекс неспокійно, селищем шириться хвиля таємничих зникнень людей. Вони кажуть, що це лютує змій. Кора не вірить в містику і разом з місцевим священиком переконує селян, що міф не міг ожити. Молода вдова та пастор знаходять між собою чимало спільного, і вже невдовзі їх поглинає вир загадкових подій.

Темне епічне фентезі, яке не затьмарює навіть сага Джорджа Мартіна, адже сили в них рівні. «На лезі клинка» – історія протистояння Союзу та варварської Півночі. Вискочка Бетод силою зумів взяти під контроль племена, та він не більш, як самозванець. У ці тяжкі часи повертається Перший з-поміж магів Баяз, якого й шукати покинули, бо вважали загиблим. Чаклун робить все можливе, щоб Союз, до створення якого він доклався, уцілів, тож збирає тих, хто допоможе зупинити варвара Бетода.

Гроші відіграють важливу роль. Вони можуть наблизити нас до здійснення мрій та їх ніколи не буває забагато. Завжди хочеться ще. Тому лотереї досі процвітають чи не у всіх країнах. Що роблять гроші, коли ми за ними не стежимо? Ця книжка розповість, як гроші циркулюють у банках, стають інвестиціями, надходять до бюджету. Авторка у формі гри з казками-приповідками та науковими дослідженнями показує малечі безперервний та захопливий рух грошей в економічній системі.

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

18 thoughts on “Загубитися в книжкових хащах: Книжки з зеленими обкладинками

    Залишити відповідь