Від книжок до “пташок”: Yakaboo запускає збір на дрони та спорядження для Фонду Андрія Хливнюка

Національна книжкова платформа Yakaboo долучається до роботи Фонду Андрія Хливнюка зі збору коштів на придбання БПЛА та спорядження для нашої армії. Адже разом ми здатні зробити набагато більше для нашої Перемоги. 

Освіченість, культура, мова, читання є визначною складовою свідомої нації. Читаюча нація може допомогти наблизити Перемогу і буквально також – читанням і придбанням книг. Бо книга – зброя. Відсьогодні можна допомогти армії отримувати сучасні та потужні дрони, просто замовивши книжку на сайті Yakaboo. Національна книжкова платформа тепер відраховуватиме до Фонду Андрія Хливнюка 3% від продажу кожної книжки власного видавництва Yakaboo Publishing.

“Ми постійно шукаємо нових можливостей підтримати наших захисників. Yakaboo активно бере участь у різних соціальних проєктах, а також різних напрямках з допомоги військовим, успішно реалізує і власний – електронну “Бібліотеку для героїв”. Але ми ніколи не зупиняємося. У партнерстві з Фондом Андрія Хливнюка ми закликаємо читати більше книжок нашого видавництва Yakaboo Publishing, у видавничому портфелі якого є нішевий нонфікшн, якісна художня література та добрі книжки для дітей. З кожної проданої книжки ми будемо робити відрахування до Фонду, створеному Андрієм Хливнюком, артистом, який подарував натхнення мільйонам, а зараз і сам боронить Україну”, – зазначають у національній книжковій платформі Yakaboo.

Кожен користувач платформи також може приєднатися до збору! На сайті Yakaboo є можливість задонатити напряму до Фонду Андрія Хливнюка будь-яку суму.

“Читайте і донатьте на сили оборони України!” – закликає всіх українців Андрій Хливнюк, лідер гурту “Бумбокс”.

Андрій Хливнюк, який з початком повномасштабного вторгнення став до лав підрозділу “Софія” Національної Поліції України, відкрив влітку 2022 року власний благодійний фонд. Головною місією Фонду Андрія Хливнюка є забезпечення військових сучасними дронами. З моменту заснування по січень 2024 року завдяки неймовірній підтримці всіх небайдужих людей Фонд зібрав 71 859 463 гривні. Андрій Хливнюк фактично став амбасадором українського ударного БПЛА Punisher – 19 комплексів закуплені Фондом, більшість літають і досі. Фонд також закуповує та відправляє на фронт такі потужні українські БПЛА як Чаклун, Міні-Шарк, Сич.

Нація, яка читає – непереможна.

Разом переможемо!

Додатково

У фокусі допомоги національної книжкової платформи Yakaboo – насамперед військові. Після 2014-го року Yakaboo запровадила ініціативу “Бібліотека для героїв” та передала сотні книг на запит самих захисників у військові частини. У жовтні 2023 року Yakaboo масштабувала проєкт «Бібліотека для героїв», створивши електронну поличку з літературою для військових у мобільному застосунку. Доступ військовим надається за промокодами та є безкоштовним. 

Yakaboo є активним учасником проєкту Книга на фронт, ініційованим ГО «Культурні сили України» за підтримки Мінкульту. Платформа долучилася до ініціативи влітку 2023 року та вже відправила на передову близько 1000 книг.

Yakaboo створює бібліотеки для поранених бійців у шпиталях – за допомогою професійних психологів ГО Do Ladu співробітники компанії сформували комплекти зі ста книг та особисто привезли у медичні заклади. Бо важливо не просто передавати, а обіймати, підтримувати та відчувати потреби захисників.

Від початку повномасштабного вторгнення Yakaboo перерахувала 3 млн грн на підтримку ЗСУ – і це тільки те, що надала сама компанія. Ще мільйони гривень – це особиста допомога засновників Yakaboo. 

Понад тисячу книг книжкова платформа надала дітям загиблих героїв і допомагає збирати кошти благодійному фонду «Соборна», який опікується цими дітьми.  

Yakaboo допомагає відновлювати бібліотечні фонди: майже 200 книг передали для  бібліотеки Чернігова, яка постраждала від бойових дій. Понад 300 книг – для створення  бібліотеки у дитячому просторі «Спільно» від Unicef на центральному залізничному вокзалі Києва.  

А ще – у перші місяці повномасштабного вторгнення Yakaboo відкрила безкоштовний доступ до мобільного застосунку. Ним скористалися понад мільйон українців, отримавши змогу відволіктись від обстрілів та перезавантажитись, читаючи книги. Компанія долучилась до створення «Довідника безбар’єрності», активно підтримує Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?».

Замовити книжки Yakaboo Publishing