Засиналочки. Казки на ніч від Татусі Бо

«Засиналочки» — найцінніша книжка для усіх турботливих батьків. Адже матусі й татусі так потребують допомоги у надзвичайно важкій справі — укладанні свого невгамовного малюка до ліжечка. Ніжні, добрі вірші та казочки Татусі Бо заколишуть найнепосидючишу дитинку. Ласкаво просимо в загадковий світ дитячих снів, де збуваються найзаповітніші мрії і казки стають реальністю! Книжка незабаром вийде у видавництві  Vivat.

zasipalo4ki_ua230

Про авторку: Татуся Бо – журналістка, блогер, учасниця сатиритичного клубу Рєпка та відомий автор-суржикописець. Автор ілюстрацій – Галина Рогова.


 

1
Де народжуються сни


А сни народжуються у дивовижному світі веселок. Так-так, саме там, поміж веселок і грайливих рожевих цуценяток, у дивних блакитних, мов хмаринки, квітах, народжуються сни.

Квіточки поволі відкривають пелюстки — і звідти, мов дивні птахи, випурхують кольорові сни. І летять до діток. Одні сни — про яскравих поні. Інші — про паровози й великі машини. А бувають сни про маму чи тата. Снів дуже багато, бо кожній дитині щоночі приходить яскравий сон про зайчика-стрибайчика, про веселого равлика, а може, і про сірого котика-муркотика.

2

Сни обов’язково прийдуть, просто на них треба правильно чекати. Коли лягаєш спати, закривай оченята й починай мріяти про світ казкових пригод, про веселі паровозики, про добрих чарівників, про пухнастих ведмежаток… У світі чарівних веселок обов’язково почують твої мрії та подарують тобі дивовижний сон.

Татків цілунок


Спить маленьке зайченятко,
Вже його поцьомав татко.
Спить маленьке цуценятко —
І його поцьомав татко.
Спить Надієчка мала,
Бо вже спатоньки пора.
Тато, таточко, цілуй!

15996326_1296978216992277_240676795_n

Пальчики-неслухнянчики


У маленької Надійки посварилися пальчики. Пальчики неслухнянчики хотіли кожен робити своє. Великий волів малювати. Вказівний бажав нечуваних пригод. Середній хотів лагодити старого годинника, підмізинному хотілося збирати крем із тортика, а малому мізинчику хотілося втекти на майданчик і там грати у м’яча.

— Доню, чому ти не спиш? Уже пізня година.

— Мамо, мої пальчики — такі неслухнянчики: насварилися, посварилися й тому не хочуть спати. Я їх до подушки — а вони то зайчика за вушко тягнуть, то м’ячика кидають, то печиво у тарілочці шукають — ну як же тут спати?

— А давай їх помиримо. Ось так, тримай долоньку.15995649_1296978226992276_278937046_n

 

Великого пальчика треба полоскотати. Вказівний пальчик треба поцілувати. Середній треба обняти. Підмізинний погладити. А маленький мізинчик, бачиш, уже аж хилиться, так спатки хоче. Тому треба їх скласти докупки та миттю під щічку, хай твоїм пальчикам насниться веселий сон.

Добраніч, пальчики!


Читати: Топові дитячі книжки 2016 року: п’ять видань за версією БараБуки

Ксеня Різник
Редакторка blog.yakaboo.ua, блогерка в Етажерка. 10 років пишу про книжки (OpenStudy, газета День, gazeta.ua, MediaOsvita, власний блог та блог Yakaboo). Природний для мене стан: читати, розповідати та писати про книжки. Трішки схиблена на сучасній британській літературі, шпигую за лауреатами усіляких премій, найкращих додаю у список "читати негайно"). У вільний від книжок час знайомлюсь із птахами, марную фарби та олівці.
http://ksenyak.wordpress.com

13 thoughts on “Засиналочки. Казки на ніч від Татусі Бо

    Залишити відповідь