Книжкові сонечка: 20 книжок з жовтими обкладинками до літнього бінго

Червень вже компенсовує холодну весну спекою, та буває й не найкраща погода, тоді у нагоді стануть наші жовті книжкові сонечка. Підготували для вас два десятки книжок, які дихають теплом.  

Друга книжка серії про капітана Віндгема (зверніть увагу й на «Людину, що підводиться»). Цього разу калькутські поліцейські шукають вбивцю сина магараджі, більше того вони були свідками цього зухвалого злочину. Спадкоємець престолу прагнув провадити реформи, тому підозра одразу падає на закостенілих владців, яким не подобалась діяльність принца Адгіра. Чи можливо тут все значно складніше? Капітанові Віндгему та сержантові Банерджі доведеться поринути у вир політичних інтриг та пройти шлях принца, щоб зрозуміти, хто ж міг його так ненавидіти. 

Конституція – це наш будинок із законів, у якому добре та затишно. Конституція оберігає і встановлює правила гри у межах всієї країни. Книжка Лариси Денисенко призначена, насамперед, для юних читачів, але згодиться і й старшим, які хочуть для себе з’ясувати, як працює основний закон України, дізнатись більше про гілки влади та їхні повноваження загалом. Адже Конституція – не тільки текст, це орієнтир, який вказує на те, якими українці хочуть бачити себе і свою державу. Вона про права і свободи, обов’язки і можливості. Вона – над усім, що нас оточує. 

Міцний дебютний роман у теплій жовтогарячій обкладинці. «Чаполоч» – притча про пошук себе у світі, де можна розчинитись у самотності і стати невід’ємною часткою природи, перетворитись на алегорію самого себе. Бачити все довкола незамиленим оком і відчувати усю глибину кожного подиху. Що з кожним з нас робить жорстокий та хаотичний світ людей? Чи можна залишитись у ньому, зберігши чисту душу дитини? Чи тільки потужний панцир байдужості може врятувати від черствості. Сила у байдужості чи що править світом, з якого давно вигнали любов.  

Довгоочікуване продовження епічного «Лонтано». Ерван Морван вирушає до Африки, щоб віднайти сліди Людини-Цвяха, невловимого привида, який вбивав у Франції, а заодно побачити, з чого починався клан Морванів. Лонтано – давно покинуте містечко, яке опинилось в епіцентрі війни. Звідти важко вийти живим, але Ерван спробує. Тим часом хтось прибирає причетних до колтанових копалень у Конґо, вириваючи їм серця. Африканська помста – за що? Та чи буде старий Морван наступним? І що все-таки сталось з Людиною-Цвяхом у Франції? Роман нарешті поставить крапку у цій справі.

Трійця друзів Філіп, Фло і Кароліна страшенно люблять солодощі з локрицею. Вони – постійні клієнти цукерні дядечка Лео. Не менше за них смаколик подобається комісару Ларсу, який теж часто відвідує цукерню. Ласуни невдовзі стануть спільниками у розкритті нахабного злочину – викрадення золотого скіпетра і не тільки. Вони знайдуть театрального злодія і викриють шулерів. Кому краще вдається викривати зловмисникам детективам з агенства «Локриця» чи карному розшуку? На кожній сторінці читачі знайдуть загадки, підказки та докази, дбайливо промальовані автором.  

Відчуваєте, що з вашим колективом не все гаразд? Іцхак Адізес – майстер налагоджувати ефективне управління. Він підкаже, як впоратись з несприятливою атмосферою у колективі, знайти найкращі варіанти для організації процесу, перетворювати проблеми на переваги, не зациклюватись на помилках і вперто йти вперед. Планування, мотивація, розподіл обов’язків та підбір персоналу – про все це є у жовтому томику. Кажете, що це занадто гарно звучить, щоб бути правдою? Методи Адізеса справді працюють, якщо, звісно, впроваджувати їх впевнено та без страху. 

Підлітковий технотрилер відкриває величеньку серію романів про нерозлучну трійцю: винахідника Фелікса, програміста Нета та дівчинку з надсилами Ніку, яких доля звела в один клас. Їхня школа ще на початку навчального року опиняється в епіцентрі дивних подій: там з’являються привиди і коїться якась чортівня. А тим часом Варшаву тероризує банда «Невидимих» – зухвалі крадії, які грабують банки та зникають безслідно. Друзі разом зі штучним інтелектом Манфредом розплутують загадки, шукають скарби та рятують усе місто, викривши бандитів. 

Коти завжди задоволені життям і знають, чого хочуть? Може, взяти з них приклад і перестати ганятись за примарами, насолоджуючись тим, що є тут і зараз. Щастя у простих речах – щоразу переконують нас коти: солодко поспати, гарненько потягнутись, добре поїсти, погратись, помуркотіти і все це повторити. Стефан Гарньє розповідає, чому його навчив його чорний кіт Зіґі – майстер дзен, безстрашний воїн та просто дуже лагідний звір. Запам’ятайте: що б не робив кіт, він завжди робить це з гідністю, його поява не залишається непоміченою, а грація тішить око. Тож думайте і дійте як коти. 

Соковита жовта обкладинка таїть неймовірну історію про бабусю-супергеройку. Може, ваша бабуся теж опанувала супергеройські штучки, просто не демонструє їх за кожної зручної нагоди? Хіба що тільки свої фірмові пиріжки, рецепт яких неможливо відтворити більше нікому. Якщо так розібратись, то не так багато ми знаємо про своїх бабусь. Ви ж помічали, як вони загадково посміхаються, ховаючи очі за товстими скельцями окулярів, коли готують черговий кулінарний шедевр. От тільки Мандарина Сергіївна – особлива бабуся, і ви скоро в цьому переконаєтесь, коли візьмете до рук цю книжку. 

Класична повість, яка у цьому оформленні дуже підходить до нашого завдання. «Палата №6» – парадоксальний твір, який водночас здається і депресивним, і оптимістичним. Лікар Рагін довго лікував психічно хворих, і ось він тепер сам по інший бік – у «Палаті №6», з якої немає виходу. Він не вийде звідти і не витримає тиску. Ми спостерігатимемо за його спробами та роздумами на вічні теми, а ще спробуємо відчути, як же це нести у собі божевілля і наштовхуватись на суспільний осуд. Не дивно, що «Палата №6» – популярна на театральних сценах, адже вона розкриває безодню справжніх почуттів. 

Сучасна людина мусить постійно бути на піку своєї продуктивності, інакше успіху не досягти. Кріс Бейлі зібрав 25 ефективних методик, які підтвердив безліччю експериментів. Та ця книжка містить не тільки теорію і практичні завдання для покращення продуктивності, а й особисті спостереження автора, ситуації, у які він потрапляв, а також розмови з відомими коучами та просто високоефективними людьми. «Рік продуктивності» – настільки концентрований, що замінить вам десяток книжок цієї тематики, а отже збереже дорогоцінний час.

Смілива та дуже літня спекотна збірка оригінальних поезій та переспівів рок-хітів. Це не просто книжка, а ціле шоу, спектакль, який не зупиняється лише на віршуванні, а виходить далеко за межі римування та ритміки. Автор часто влаштовує декламації, тож ці вірші винятково сценічні та вміють достукатись до слухача і читача. Шалене кохання, життя, яке не скидає обертів, а тільки набирає швидкості, кожне відчуття – немов тонка струна бринить, а може й поранити. Спробуйте заміксувати її з улюбленим альбомом. 

Легендарний графічний роман DC, який показує окремий всесвіт, де цокає годинник судного дня. Вартові – переважно не супергерої, далеко не всі з них мають надсили. Вони треновані та сміливі і готові боронити Нью-Йорк, який тоне у крові. Вони ефективні та непідкупні, та одного разу все летить шкереберть і їм доводиться йти у підпілля на роки. Ця історія починається з смерті одного із них – неоднозначного та нестримного Комедіанта. Роршах, який прагне справедливості за будь-яку ціну починає розслідування, він не підозрює, що чудово знає того, хто готовий винищити все живе.  

Жовта і життєствердна книжка розповість по 50 українок, які змогли – досягти успіху, дивувати талантом, увійти в історію і назавжди змінити світ довкола. Великі кроки та маленькі – як ці жінки створили сучасне обличчя України. Художниці, письменниці, науковиці, спортсменки, правозахисниці, журналістки, військові, громадські діячки – їхні історії захоплюють волею йти та боротись за мрію, амбіціями, підкріпленими щоденною працею. Силу дівчат варто прочитати кожній, хто час від часу сумнівається у своїх силах. Адже у дівчат є сила – і ця сила переможна. 

Розпечена ямайським сонцем сага про те, що стається, коли всю владу захоплює беззаконня. Острів’яни, мов манни небесної чекають, концерту Співака – того, кому вдалось здійснити мрію всієї країни: не змарнувати життя на Ямайці. Втекти до Америки і там нарешті зажити. Він водночас має стати і миротворцем, і надією на краще життя. Та це тільки одна грань цього багатокутника – Марлон Джеймс зачіпає безліч проблем: криміналітет, який виховує дітей з пелюшок, брак роботи та безнадія, вічне протистояння поколінь і пошуки месії, які дозволяють не втрачати віру у буремні часи. 

Безтурботне дитинство – так і хочеться залишитись в ньому. Але ж час тече невпинно, а в дорослому житті стільки всього цікавого. «Хто я?» – дорослішання без болю: органічне і за власним бажання. Оскар Бреніф’є – талановитий педагог, який наполягає на тому, наскільки важливо вчити дітей критично мислити, самостійно приймати рішення та заходити відповіді, не випитуючи батьків та інших дорослих. Формувати аж ніяк не інфантильного індивіда. Сприймати світ по-своєму, довіряючи собі та не опускатись до шаблонів – саме це завдання «Хто я?» 

У Вуді Аллена, здається, немає незручних тем і сюжетів, які він не міг би подати по-своєму: ефектно та з гумором (чи радше сарказмом). Він деконструює дійсність, щоб зібрати з неї щось зовсім нове і несподіване. Його неможливо упіймати, передбачити, не любити. Він створює і доводить до абсурду, висміює і хвалить (хоча частіше просто регоче), він вірить, що людській дурості немає меж – і в цьому з ним легко погодитись. Його чорний гумор може ображати, та ніколи не стосується безпосередньо вас. Геній у кіно виявився вельми майстерним у короткій прозі.  

Ґрід – система універсальна і винятково ефективна, яка дозволяє приймати рішення, опираючись на міцний фундамент. Вона допомагає мінімізувати ризики та досягти оптимальної якості товару чи послуги, планувати на довгу перспективу та працювати у єдиній команді не тільки з колективом, а й з партнерами, а ще вона дозволяє виокремлювати взаємозв’язки. Книжка побудована на порадах та готових бізнес-кейсах, які стануть у пригоді і великим компаніям, і невеличким підприємствам.  

Нове українське фентезі, яке розповідає про незвичайну дівчину Елі, для якої одного дня відкривається зовсім інший світ, світ можливостей та дивовиж. Вона набуває друзів, але й знаходить ворогів. Вона бачить і благородні вчинки, і підступи. Коли вона дізнається таємницю здійснення бажань, виявляється, що то не така вже й таємниця і що багатьом хочеться її досягти – і заради цього вони здатні на жахливі речі. Який же вибір зробить вона: зберегти серце чистим чи забруднити руки. 

Тринадцяте століття: Київська Русь потерпає від набігів монгольської орди. Галичу теж дістається від загарбників. У гру вступають чарівні істоти: давні боги, вовкулаки, відьми… Бісівщина часто коїть капості, але й допомогти може. А боги – традиційно хочуть поклоніння та безмежної влади – що з цього вони отримають? Крім того, у цьому романі ми зустрічаємо юного Захара Беркута, який здобув свою мудрість, ставши учнем могутньої богині Морени. До речі, в Олега Говди низка романів на історичній основі і всі вони нещодавно вийшли у жовтому дизайні. 

Юлія Дутка
Трилероїд, інтроверт та психоаналітик-аматор. Ви хочете про це поговорити? За фахом - журналіст, та більше тяжію до редагування. Люблю соло-подорожі, важкий метал, м’яке світло, волохатих корів, Скандинавію та бензопили. Мрію попестити ісландських коників та потиснути руку Чакові Поланіку.
http://tarels.blogspot.com/%20

55 thoughts on “Книжкові сонечка: 20 книжок з жовтими обкладинками до літнього бінго

    Залишити відповідь