Мастрід Яніни Соколової: що читає журналістка та авторка проєкту «Я, Ніна»

Яніна Соколова — журналістка, акторка, телеведуча. Нещодавно вона запустила мультимедійний проєкт, заснований на реальних подіях з її життя, — «Я, Ніна», в рамках якого у видавництві #книголав виходить однойменна книжка. А що читає сама її авторка — дізнавайтеся у цьому мастріді.

Щемка психологічно-соціальна драма про родинні цінності та те, що звикли замовчувати у свої колах батьки та діти. А ще — про увагу та її брак, підліткові проблеми та байдужість дорослих до них. У центрі розповіді постає родина Лі. Здається, вони — взірець ідеальної сім’ї для їхнього оточення. Однак, за дверима родинного гнізда ховається багато несказаного. Для батьків донька Лідія — центр всесвіту. Мати вкладає все найкраще у розвиток дівчинки, в той час коли двоє інших дітей лишаються без належної уваги. Мрія матері цілком зрозуміла — виростити з доньки успішну жінку-лікарку. Проте одного дня всі мрії розбиваються вщент через страшну реальність: Лідія зникає. З того часу чорна діра над родиною починає затягувати всіх її членів глибше й глибше до епіцентру страшних наслідків. Чи наважаться рідні, опинившись на краю прірви, нарешті сказати те, про що мовчали?

Історія-рефлексія француженки про віднайдення себе після втрати чоловіка. Головна героїня починає вчитися жити наново, відчувати та пізнавати світ. Все це доповнюється пошуками жінки віри в себе та аналізом походження самотності. Історія поділяється на «до» та «після», а головна героїня з кожною сторінкою постає перед читачем все відвертішою й відвертішою.  

«Стрімголов» — завершальна автобіографія американського невролога Олівера Сакса, що підсумовує його життєвий шлях та наукову діяльність. Особливим є й той факт, що автор працював над мемуарами вже знаючи про смертельний діагноз. Остання книжка Олівера Сакса розповідає про подорож науковця крізь життя та те, яким воно було для автора у кожному важливому етапі — дитинстві, стосунках із батьками та родичами, що сформували його як особистість, складних рішеннях, перепонах та нагородах. роботі, поезії.  І звісно — коханні.

Гіларі Клінтон «Важкі Рішення» (Наш формат, 2016, пер. Лесь Герасимчук)

У своїх мемуарах жінка ділиться спогадами про непрості часи, що потребували важких рішень. Пicля пpoгpaшу нa пpeзидeнтcькиx пepeгoнax 2008 poку, Гiлapi Клiнтoн пpиймaє пpoпoзицiю пocicти пocaду Дepжceкpeтapя CШA, дe плiч-o-плiч пpaцює зi cвoїм кoлишнiм cупepникoм Бapaкoм Oбaмoю.

«Важкі рішення» — насамперед, книга-взірець того, до образу якої жінки варто прагнути: самодостатньої, сильної, але водночас, й жіночної та ніжної. 

Для фанатів історії у книжці теж знайдеться багато епізодів, вартих уваги. Наприклад, Гіларі Клінтон пpoливaє cвiтлo нa вiйну в Aфгaнicтaнi тa злicну пpoблeму CШA — Cиpiю; пoкaзує, як Aмepикa змoглa вийти зi cкaндaлу з WikiLeaks та вкoтpe пiднiмaє тaкi вaжливi питaння, як пpoблeмa змiни клiмaту тa пopушeння пpaв людини.

Мастрід Яніни Соколової: що читає журналістка та авторка проєкту «Я, Ніна» 0

Поезії Іздрика — гостре ножове поранення у самісіньке серце. Просто та лаконічно Іздрик пише про найголовніше — кохання, звісно. 

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

17 thoughts on “Мастрід Яніни Соколової: що читає журналістка та авторка проєкту «Я, Ніна»

    Залишити відповідь