Ya_читаю: які книжки рекомендує Гарік Корогодський

Гарік Корогодський, найбільший життєлюб України та автор трьох книг-бестселерів «Як витратити мільйон, якого немає, «У нас був секс» у двох частинах. Ми й досі пам`ятаємо, як Гарік зробив «Як витратити мільйон, якого немає», найбажанішою книжкою на Yakaboo, заховавши в 10 примірниках першого тиражу по 100 доларів. Людина-свято, людина-перфоменс, а ще комерсант, письменник, філантроп, співзасновник фонду «Життєлюб», читає різні книжки, про які розповів на презентації ребрендингу Yakaboo. Вибрали для вас найцікавіше!

Гарік Корогодського зібрав велику бібліотеку. Книги живуть всюди:  в туалеті, на столі, і на книжних полицях. В особистій бібліотеці письменника багато книжок по літературі, філософії, та класики, як-от поезія Бродського чи «Діти Арбату» Рибакова.

«Іноді між двома гарними книжками мені треба почитати щось інше – у такому випадку я беру книжку Незнанського  і наче зернятком кави да смаки перебиваю», – зізнається письменник.

Зараз він намагається читати щодня: годину, 10 хвилин, хоч три хвилини часу виділити на книжки.

У дитинстві на Гаріка вплинув роман «Дорога йде в далечінь» Олександри Бруштейн, де авторка описує життя підлітки у 1893-1901 роках у місті Вільно (наразі Вільнюс).

«Це дівчачий підлітковий роман – у дитинстві я тусив з компанією старшої сестри в літературному гуртку і ми читали цю книжку по ролях», – згадує Гарік.

Його відносини з книгами не завжди були рівними:  

«До 20 років читав запоєм, і з задоволенням, а потім почалися студентські роки, бізнес і я на 25 років відійшов від книг, про що дійсно жалкую».

Роман Ромена Гарі – «Обіцяння на світанку» – книжка, яка навернула Гаріка до читання. Роман йому подарувала подруга Олена Шаганян.

«Раджу цю книжку читати у старому перекладі, бо спочатку я вважав роман дуже нудним, а потім зрозумів, що вся справа у поганому перекладі – жінка перекладала чоловіка і це дуже відчувалося.

Після цього моя помічниця пішла у бібліотеку та сказала, що хоче вкрасти старий переклад Гарі, а натомість бібліотека може просити все, що завгодно», – зізнається Корогодський.

Ya_читаю: які книжки рекомендує Гарік Корогодський 0

Коли Гарік починає писати книжку, то він відкриває  з будь-якого місця «250 фішок, що їх має знати письменник» Чака Вендіга, де сконцентровані дійсно толкові поради. Цікаво, що Корогодський перечитує і власні книжки, щоб зрозуміти, де він міг написати краще.

Ya_читаю: які книжки рекомендує Гарік Корогодський 0

Безперечний книжковий фаворит комерсанта  – «12 стільців» Євгена Петрова та Іллі Ільфа.

«Я дуже люблю Жванецького, але Жванецького має читати Жванецький, а «12 стільців» Ільфа та Петрова може читати будь-хто і це моя настольна книга»

На запитання глядачів, про книгу, яку має прочитати кожен, Гарік відповів, що у кожної людини – своя книга, і він не зміг прочитати «Уліс» Джеймса Джойса, який за різними рейтингами називався романом №1.

Ya_читаю: які книжки рекомендує Гарік Корогодський 0