Ти підтримаєш саламандру чи чорного лелеку? WWF-Україна закликає зробити новорічний подарунок природі

Підтримати традиційну новорічну кампанію Всесвітнього фонду природи WWF в Україні можна внеском на будь-яку суму. Кожен благодійник може вибрати одного або декілька отримувача допомоги з 10 тварин. Знайомся з «червонокнижними» тваринами та даруй їм свято!

Новорічний  збір коштів, до якого долучилася і компанія Yakaboo,  триватиме з 14 грудня до 14 січня.  З кожним роком площа природних територій та чисельність популяцій диких тварин, які там живуть, зменшується через господарську діяльність. В Червону книгу України зараз занесено понад п’ятсот видів тварин.

У новорічному проєкті – https://specials.wwf.ua/newyear2021  експерти WWF розповідають про життя та потреби 10 визначних тварин, які мешкають в Україні, та потребують нашої уваги до збереження іхніх природних домівок.

На 2021 рік у WWF великі плани. Так, буде проведена робота  по ідентифікації та заповіданню найбільш цінних лісів України, зокрема пралісів, які є прихистком для безлічі живих істот. У WWF-Україна переконані, що створення природоохоронних територій, зокрема, заповідних (національні парки, заповідники тощо) сприятиме збереженню рідкісних видів та їх оселищ. Станом на 1 січня 2020 року в Україні лише 6,77% площі країни заповідні.

Крім того, заплановано  вивчення та захист екологічних коридорів між Україною та іншими державами, поширення практик мирного співіснування з великими хижаками, посилення відповідальності за нелегальне полювання, відновлення річок та шляхів міграції риб.

Ти підтримаєш саламандру чи чорного лелеку?  WWF-Україна закликає  зробити новорічний подарунок природі 0

Чим займається Всесвітній фонд природи WWF

WWF - найвпливовіша у світі незалежна організація, яка займається захистом довкілля. З 1961 року місія організації - побудувати майбутнє, в якому люди живуть у гармонії з природою. З 1970 року чисельність популяцій тварин зменшилася по всьому світу майже на 70%. Тільки уявіть, що з вашого будинку зникло дві третини сусідів. Причина полягає в господарській діяльності людини - розширенні площ для ведення сільського господарства та будівництва. Але в наших силах допомогти природі відновитися -і збільшити заповідні території, більш стало споживати та виробляти. Без цього, одним з наступних видів, що зникає, можемо стати ми самі.