Дивись сюди: віммельбух як тренажер для споглядання

Вивчаємо найкращі віммельбухи про міста та транспорт

Віммельбух – книжка для споглядання. Її назва походить від німецького  «wimmeln» — миготіти. І справді над цими малюнками  зависають навіть розбишаки, яким й на хвильку важко зупинитися. У віммельбухів не має віку. Як і гарний вчитель, вони розвивають непомітно.

Наймолодші  розглядають картинки та впізнають тварин чи машини, дошкільнята починають рахувати, а першачки вчаться читати (в деяких «похідних» віммельбухах  є мінімум тексту) та видумують власні історії.

На кожному розвороті віммельбуха – сотня деталей та сюжетів. Зазвичай картинки добре промальовані. А секрет цих книг – це деталі, які повторюються на різних  розворотах, наприклад будинок, який зводять сторінку за сторінкою або дерево, яке зеленіє навесні та вбирається в золотаві шати восени.

Розглядати книжки, насичені деталями – перший крок до читання та дружби з книжками.

Знайшли для малих урбаністів круті віммельбухи про міста та транспорт:

Комплект з чотирьох книг

Річард Скаррі

Річард Скаррі – справжній класик дитячої літератури – тиражі його книг сягають 100 мільйонів. Особливо популярною в малечі стала книга місто професій.

В книгах Скаррі є не тільки малюнки, але й текст, який пояснює що відбувається. Як-от котик Бі-Бі вирушив до Лондону шукати щастя на службі у королеви.

Твій перший віммельбух. Місто

Дмитро Турбаніст

Автори ведуть малюків (рекомендовано від 2 до 5) у подорож містом. Ми відвідаємо   центральну площу,  набережну, зоопарк та аеропорт. Маленькому читачу пропонують цікаві завдання, вивчати англійські слова та знайти чарівника, який заховався на барвистих сторінках.

Сходинки до знань. Спробуй відшукай

Книгу рекомендують для юних шукачів пригод, яким Шерлок Голмс поки зарано. На сторінках «Сходинок» знайдете завдання для тренування уваги та перевірки спостережливості. Наприклад, знайти серед планет цукерки чи предмети, які зайві при складанні сніговика. Книгу рекомендують для читачів віком від 2 до 6 років.

Мій супертовстий Віммельбух

Розглядати супертовстий Вімельбух від видавництва «Абрикос»- справжня насолода. Міста ніколи не сплять і робота тут кипить: гарчить техніка на будівельних майданчиках, на вулицях шумлять колоритні ярмарки, а на дорогах мегаполісу транспорт зупинився в корках.

І в малюка буде багато роботи: порахувати, перелічити, знайти подібне, запам’ятати та переказати свій варіант історії батькам.

Легенди Львова

Катерина Дем`янчук, Белла Логачова

Герої книги шукають щось дуже важливе і кличуть на допомогу малого читача. Наприклад, треба знайти трьох левів біля монастиря Бернардинців. Цей монастир був зведений ще в 1460 році та двічі горів.

А після вивчення книги батьки будуть змушені купити квитки до міста Лева на показати своєму досліднику всі пам’ятки.