Солодкий листопад: 4 книги рецептів від українських кулінарів

Як тільки надворі стає холодно і сиро, теплий напій із смакотою стає найкращою відрадою. Коли ж в домі пахне ароматною випічкою, це найвище блаженство. Як обрати страву, щоб рецепт не підвів, а близькі раділи смачненькому? Пропоную вам кілька перевірених книг від українських кулінарів.


SolodkePechyvo_PNG (1)

«Солодке печиво»


«Солодке печиво» — це українська кулінарна класика. Є великий шанс, що у вашої мами чи бабусі було перше видання цієї книги із купою неймовірної випічки.

Рецепти Дарії Цвєк, яке проживала в Івано-Франківську, були відомі на просторах всього Радянського союзу.

Ця книга вперше вийшла у 1960 році, а у 2013 книгу перевидало «Видавництво Старого Лева» і вона перетворилась не лише на кулінарний шедевр, а і на видавничий. Матова обкладинка, з приємною м’якістю, сучасні атмосферні фото страв, глянцеві сторінки.

Окрім різноманітної випічки — печива, булочок, тортів, штруделів — тут ви також знайдете рецепти інших солодких страв та домашніх заготівель.

Завдяки тому, що книга писалась давно, рецепти, окрім того що вдалі, ще і без екзотичних складників. Ніяких крем-сирів і екзотичних фруктів — лиш доступні та знайомі звичайному українцю складники.

Особливо раджу приготувати: бабу святкову, пампушки без начинки, торт горіховий з кавовим кремом.


смачні2

«Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги»


Якщо вас тягне на несолодку випічку, однозначно для вас книга «Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги» — це перша книга Галини Артеменко, фуд-богерки з Кропивницького, яка вийшла у видавництві «КСД». Тут шукайте різноманіття хліба дріжджового і на заквасці, різних булочок, кишів, і закусочних мафінів з апетитними фото.

Велика перевага книги у тому, що авторка, як у своєму кулінарному блозі, так і в друкованому виданні не послуговується для міри ваги чашками, склянками й ложками — всюди грами. Це дуже зручно, особливо, для кулінара-початківця, адже не приходиться гадати скільки ж це «одна склянка борошна», бо ж склянки вдома різні.

Тут є і найпростіші рецепти й щось аби поекспериментувати. Наприклад, булочки з чорнилом каракатиці, чи кунжутно-рисове печиво.

Особливо раджу приготувати: томатний хліб, булочки з плавленим сиром, киш з копченою рибою.


смачні3

«Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»


«Львівські пляцки» кулінарки із Дрогобича Лесі Кравецької, вже давно тримаються в топі продажів кулінарних книг від «КСД». Все тому, що рецепти й фото до них дійсно неймовірні, а з авторкою багато любителів випічки знайомі ще з інтернет-просторів, де вона публікується під ніком medunya.

Ну і сама тема книги особлива. Що таке пляцки діти у Галичині знають з дитинства. Іншим мешканцям України ж пощастило менше.

Пляцки — це не торти й не пироги — це зазвичай цікаве поєднання кількох видів коржів і кремів. У книзі представлені й традиційні, знайомі багатьом із дитинства пляцки, і авторські рецепти. Тут є рецепти на щодень і такі шедеври на приготування яких може піти кілька днів, але вони однозначно стануть окрасою святкового столу і не залишать господиню без компліментів.

Словом, рецепти тут до кольору, до вибору на різні складники та кулінарний досвід.

Особливо раджу зготувати: торт «Різдвяна ніч», пляцок «Малиновий дзвін», пляцок «Шоколадний глінтвейн».


biskotti_cover_maket

 «BISCOTTI and chefs»


Якщо ви вже давно освоїли просту домашню випічку і вам хочеться чогось особливого, модного і стильного, то вам треба книга «BISCOTTI and chefs» від видавництва «Апріорі».

BISCOTTI — українська кондитерська компанія, що виготовляє печиво, тістечка, мафіни та багато іншої продукції. І саме в цій книзі кулінари проекту вирішили поділитись секретами своїх шедеврів. Звісно, деякі рецепти кондитерів можна знайти на їх офіційному сайті, але це не йде у порівняння із книгою, яку можна потримати в руках.

Дизайн і ілюстрації видання на найвищому рівні. Особливість книги ще і в тому, що рецепти у ній подають українською та англійською мовами, тож вона може стати прекрасним подарунком іноземним друзям.

У книзі ви знайдете не лише рецепти випічки, а й інші десерти, класику і авторські рецепти смаколиків. Книга ділиться на дві частини: у першій — тематичні розділи присвячені тортам, чізкейкам, кишам, пирогам, кексам і печиву, у другій — фірмові рецепти від знаних шеф-кондитерів Ігоря Заріцького, Валентини Штефаньо, Еліни Бойко, Дмитра Дударенка, Євгенії Сушко, Мирослави Новосад, Максима Гуменюка, Інесси Біназон-Дзіарра.

Особливо раджу зготувати: кокосово-горіховий торт, печиво «Кульки з апельсиновими цукатами», печиво «Нескінечний шоколад».


Читаємо та готуємо: 10 смачних книжок на осінь
Кулінарний лікнеп від знаменитих одеситів

Настя Дзюбак
Книжковий шопоголік. Не можу обійти паперову книжку. Гримуча суміш журналіста і філолога. Час від часу організовую у Кропивницькому зустрічі з письменниками. Лише з тими, яких люблю сама. У вільний від читання час готую і їм.
https://www.facebook.com/nastia.dziubak

9 thoughts on “Солодкий листопад: 4 книги рецептів від українських кулінарів

  1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

  2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl authors and blogs

  3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

  4. 379295 613665The next time I just read a weblog, I truly hope which it doesnt disappoint me up to this one. Get real, Yes, it was my choice to read, but I personally thought youd have something interesting to convey. All I hear can be a handful of whining about something you could fix within the event you werent too busy trying to discover attention. 790225

Залишити відповідь