Yakaboo оголошує про партнерство з благодійним фондом «Вогонь запеклих не пече» у підтримку ГУР МО України

Книжка – це теж зброя! З виходом другого накладу нового бестселера “Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі” Артема Шевченка, національна книжкова платформа Yakaboo долучається до проєкту «Робимо вітер ворогу», який реалізовує БФ «Вогонь запеклих не пече».

Допомога військовим – пріоритетна задача кожного свідомого українця й кожного відповідального бізнесу. Національна книжкова платформа Yakaboo послідовно втілює у життя власні проєкти підтримки наших захисників та активно долучається до партнерських ініціатив. При цьому популяризація читання завжди залишається головною місією Yakaboo.

Відтепер користувачі платформи, які замовлятимуть бестселер Yakaboo Publishing “Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі” дадуть нам можливість відрахувати 3% з продажу кожної книги до Благодійного фонду «Вогонь запеклих не пече», а саме – на проєкт «Робимо вітер ворогу». Йдеться про збір коштів на придбання спеціального обладнання і програмного забезпечення для ГУР МО України.

“Сьогодні будь-яка допомога має значення: і книжка, і дрон, і тепловізор, і медикаменти. Все це потрібно робити разом і «на вчора». З огляду на неймовірну важливість діяльності ГУР МО для захисту нашої країни, велику підтримку у суспільстві, а також жвавий інтерес читачів до книги “Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі”, ми радо запропонували ініціативу, у якій любов до читання та цікавість до розвідницьких операцій працюватимуть на нові військові успіхи. Більше того, книга – це знання та інформація, що є важливою зброєю для розвідника і професіонала,” – зазначає співзасновник Yakaboo Юрій Кривошея.

Видання Yakaboo Publishing “Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі” – документальний часопис про найбільш успішні бойові операції ГУР МО України протягом 2022-2023 років. Книга, написана журналістом та військовим Артемом Шевченком, розповідає про те, як наші бійці проривалися повітрям на «Азовсталь», як звільняли o.Зміїний та Харківщину, як збивали російських льотчиків-асів. Книга містить інтерв’ю з безпосередніми учасниками подій та безліч документальних фото, передмову до неї написав начальник ГУР МО України, генерал-лейтенант, Герой України Кирило Буданов. Перший наклад книги повністю розпродано за перші два тижні після виходу книги з друку!

Новий наклад має особливу місію – допомогти розвідникам наближати нашу Перемогу!

Благодійна організація «Благодійний фонд «Вогонь запеклих не пече» була заснована у серпні 2023 року. За цей час Фонд здійснив вже декілька важливих гуманітарних акцій: допоміг гігієнічними наборами мешканцям і планшетами школярам Херсонської прифронтової територіальної громади, передав генератори та газові обігрівачі ГУ Нацполіції України в Херсонській області. Наразі в роботі Фонду знаходиться великий проєкт «Робимо вітер ворогу» – збір коштів на придбання спеціального обладнання і програмного забезпечення для ГУР МО України. До його реалізації і долучається Yakaboo та читачі книги Артема Шевченка.

“Ми свідомі того, що перемога залежить від кожного з нас. І переконані, що постійною має бути й підтримка наших захисників. Саме тому, паралельно з масштабуванням гуманітарної складової, вже кілька місяців поспіль разом з ПриватБанком реалізовуємо благодійний проєкт “Робимо вітер ворогу”. Це великий збір коштів на придбання спеціального обладнання і програмного забезпечення для ГУР МО України. Ми вдячні національній книжковій платформі Yakaboo за допомогу цьому важливому проєкту,” – заявила представниця Благодійного фонду «Вогонь запеклих не пече» Олена Мілош.

Для того, аби “зробити ворогу вітер” і допомогти бійцям ГУР МО у виконанні бойових завдань, замовляйте книгу Артема Шевченка “Воєнна розвідка України. У небі, на морі, на землі” на сторінці акції, а Yakaboo перерахує 3% від продажу кожного примірника до БО БФ «Вогонь запеклих не пече».

Додатково

У фокусі допомоги національної книжкової платформи Yakaboo – насамперед військові. Після 2014-го року Yakaboo запровадила ініціативу «Бібліотека для героїв» та передала сотні книг на запит самих захисників у військові частини. У жовтні 2023 року Yakaboo масштабувала проєкт «Бібліотека для героїв», створивши електронну поличку з літературою для військових у мобільному застосунку. Доступ військовим надається за промокодами та є безкоштовним.

Yakaboo є активним учасником проєкту «Книга на фронт», ініційованим ГО «Культурні сили України» за підтримки Мінкульту. Платформа долучилася до ініціативи влітку 2023 року та вже відправила на передову близько 1000 книг.

Yakaboo створює бібліотеки для поранених бійців у шпиталях – за допомогою професійних психологів ГО Do Ladu співробітники компанії сформували комплекти зі ста книг та особисто привезли у медичні заклади. Бо важливо не просто передавати, а обіймати, підтримувати та відчувати потреби захисників.

Від початку повномасштабного вторгнення Yakaboo перерахувала 3 млн грн на підтримку ЗСУ – і це тільки те, що надала сама компанія. Ще мільйони гривень – це особиста допомога засновників Yakaboo.

Понад тисячу книг книжкова платформа надала дітям загиблих героїв і допомагає збирати кошти благодійному фонду «Соборна», який опікується цими дітьми.

Yakaboo допомагає відновлювати бібліотечні фонди: майже 200 книг передали для бібліотеки Чернігова, яка постраждала від бойових дій. Понад 300 книг – для створення бібліотеки у дитячому просторі «Спільно» від Unicef на центральному залізничному вокзалі Києва.

А ще – у перші місяці повномасштабного вторгнення Yakaboo відкрила безкоштовний доступ до мобільного застосунку. Ним скористалися понад мільйон українців, отримавши змогу відволіктись від обстрілів та перезавантажитись, читаючи книги. Компанія долучилась до створення «Довідника безбар’єрності», активно підтримує Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?».

Yakaboo — українська національна книжкова платформа, послугами та продуктами якої користуються більш ніж 3,5 млн клієнтів по всьому світу.

Компанія співпрацює з найбільшою кількістю видавництв (партнерами є понад 500 українських і закордонних компаній) та пропонує понад 200 тисяч книг 71 мовою у паперовому, електронному та аудіо форматах.

У мобільному додатку Yakaboo – найкращий вибір українських електронних та аудіокнижок та можливість створювати корпоративні бібліотеки для компаній. Читачами додатку вже стали понад мільйон українців.

Компанія працює на ринку e-commerce з 2004 року та доставляє книжки по Україні та в інші країни світу. Проєкт Yakaboo «Платформа+» надає українським видавництвам та авторам комплекс послуг з організації друку, зберігання та розповсюдження книжкової продукції по Україні та за її межами.

Компанія також має власне видавництво — Yakaboo Publishing, пріоритетним напрямом якого є видання української та перекладної нон-фікшн літератури, дитячих книжок та художніх бестселерів.

Місія Yakaboo – зробити Україну найбільш читаючою країною Європи. Нація, яка читає навіть у часи війни — непереможна!

Замовити книги