Відкривайте книжкову Азію: 10 видань від азійських письменників

Азійська культура – одна з найбільш загадкових і в той же час найцікавіших у світі. Сьогодні запрошуємо зробити ще один крок до відкриття книжкової Азії, адже ми підготували 10 цікавих видань від азійських авторів, з якими точно варто познайомитись. Тож читайте – і розширюйте внутрішні горизонти. 

Доки кава не охолоне
Тосікадзу Кавагуті  

Уявіть собі затишну кав’ярню, в якій можна не тільки попити кави, але й вирушити у подорож… подорож часом. Щоб зустрітися з близькими людьми, з якими життя колись розлучило. Головне, повернутись назад, доки кава не охолоне. Захотіли в таку мандрівку? Вирушайте – на сторінках книги Тосікадзу Кавагуті. 

Швидкісний поїзд
Котаро Ісака  

Із Токіо до Моріоки вирушає швидкісний поїзд. На перший погляд, усі його пасажири – звичайні люди, які їдуть у своїх буденних справах. Але дехто опинився тут геть не випадково. І не всі доїдуть до своєї зупинки. Адже цей поїзд по праву можна вважати поїздом вбивць. Чому – читайте в романі Котаро Ісаки. 

Не відпускай мене 
Кадзуо Ішіґуро  

У романі Кадзуо Ішіґуро «Не відпускай мене» є все: елементи наукової фантастики, антиутопія, любов, дружба, безвихідь і пошук відповідей. Головній героїні доведеться зрозуміти та прийняти своє дитинство у привілейованій школі-інтернаті, свою інакшість від людей та призначення бути донором. 

Записки в узголів’ї
Сей-шьонаґон   

Філософська лірична сповідь середньовічної японської письменниці Сей-шьонаґон вже понад тисячу років викликає захоплення в багатьох поколінь читачів у всьому світі. Перекладений багатьма мовами, твір «Записки в узголов’ї» є одним із флагманів «золотої доби» японської класичної літератури. 

Кім Джійон, 1982 року народження
Чо Намджу  

«Кім Джійон, 1982 року народження» – це роман про нелегке життя жінки у консервативному патріархальному суспільстві. Ця відверта й розпачлива історія «другої статі» є своєрідним протестом проти остогидлих суспільних норм. І сотні тисяч жінок в усьому світі пізнають у ній себе. 

Прошу, оберігай маму
Шін Ґьонсук 

Ця історія про самовіддачу й любов і водночас – про нечулість й сліпоту, жорстоку правду життя. Книга спонукає задуматись: чому те, що ніби мусить виходити на перший план у родинних стосунках, дуже часто так і залишається непроговореним, невисловленим, і часом уже запізно щось із цим удіяти. 

Чотири скарби неба
Дженні Тінхвей Чжан  

«Чотири скарби неба» – це історичний фантастичний роман, який переносить читача у кінець 19 століття та демонструє усю жорстокість цього періоду. Авторка переплітає тогочасну реальність із давньою китайською міфологією, витворюючи унікальне тло роману та абсолютно нове звучання художнього тексту в літературі. 

Симпатик
В’єт Тхань Нгуен  

Захопливий шпигунський роман В’єт Тан Нґуєна являє собою зворушливу розповідь про любов, дружбу, людські ідеали та підступну зраду. Капітан в’єтнамської армії разом зі співвітчизниками перебирається до Америки, щоб розпочате нове життя. Подвійне життя – адже він шпигун. 

Мішечок із цілінем
Тянь Сіньсінь  

Пекінська опера входить до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. А «Мішечок із цілінем» є однією з найпопулярніших п’єс її репертуару. Ця книга – її адаптація. Хвилююча історія добросердної панночки не лишить байдужим жодного з читачів видання та слухачів опери. 

Червоний гаолян: iсторiя одного роду
Мо Янь  

Книга «Червоний гаолян: iсторiя одного роду» є найвідомішим романом китайського письменника Мо Яня – лауреата Нобелівської премії з літератури 2012 року. Мирне життя китайського селища перериває вторгнення японців. Односельці стають на захист рідних полів, і земля зрошується горілкою та кров’ю.