Ви гуман, чи екон? Тест за мотивами книги «Поштовх»

Якщо зазирнути до підручників з економіки, то можна дізнатися, що гомо економікус здатен думати як Альберт Ейнштейн, зберігати інформації як блакитний велетень “Ай-бі-ем” (IBM) і розвивати силу волі як Махатма Ганді. Без жартів. Але, люди насправді, зовсім не такі.


Майстри теорії наджів – Річард Талер та Кас Санстейн у своїй книжці «Поштовх», яка вийшла у видавництві Наш Формат пишуть про два типи особистостей, залежно від того, яка система прийняття рішень в них спрацьовує – раціонально-рефлекторна чи інтуїтивно-автоматична. Автори умовно виділяють дві групи людей – гуманів і еконів.

За мотивами праці «Поштовх» представляємо до вашої уваги тест на приблизне визначення вашого типу прийняття рішень.

Легка та місцями гумористична форма тесту наближає читачів до основних відправних точок теорії наджів, мотивує прочитати книгу повністю та проаналізувати свою поведінку при прийнятті рішень.



Ірина Варламова
Десь два роки тому в моїх профайлах можна було побачити: юрисконсульт, депутат, помічник керівника... Усе так, певною мірою, і залишається, та зараз моя найголовніша роль - мама. А найбільшим хобі завжди було читання. То ж я заснувала спільноту про читання дітям "Читата: читає мама і тато". Зі своїми дописами можу трапитись вам ще на Барабуці та в блозі Видавництва Старого Лева, у рубриці "Книготерапія" в сумській студентській газеті "Academix". Допомагаю бібліотеці в рідному селі поповнювати фонд та триматися сучасності. Просто так. Мрію відкрити книгарню-кав’ярню з дитячою кімнатою. Мотиваційна література для батьків, дитліт; книги для бізнесу та саморозвитку, історичні романи завжди знайдуться на моїх поличках і сторінках блогу.

14 thoughts on “Ви гуман, чи екон? Тест за мотивами книги «Поштовх»

    Залишити відповідь