Весняна свіжість: 10 книжок про красу та стиль

Нормально про косметику

Маша Ворслав, Адель Міфтахова

Щоб підкреслити природну красу чи створити особливий образ, не обов’язково вигадувати щось надзвичайне. Маша Ворслав, візажистка та б’юті-редакторка, й Адель Міфтахова, б’юті-блогерка, спільно підготували must have книжку про догляд за шкірою та макіяж.

Основа догляду – встановити тип шкіри, адже ваш спосіб життя, клімат і гормональний фон відображаються на обличчі. Як обрати косметику, що таке гіперпігментація та зневоднення, як організувати догляд за шкірою, які засоби дійсно працюють і як ними користуватися, як правильно наносити декоративну косметику та робити макіяж – у цій б’юті-біблії є відповіді на всі потрібні питання. Окрема глава висвітлює усе про чоловічу косметику, але самі авторки наголошують, що основні етапи догляду за шкірою для жінок і чоловіків нічим не відрізняються.

Уроки мадам Шик

Дженніфер Л. Скотт

У цій книжці письменниця Дженніфер Л. Скотт згадує, як вона, ще студентка, опинилася в Парижі. Брала участь у програмі обміну студентів і познайомилася з жінкою, що стала для неї справжнім взірцем смаку, краси та витонченості. Мадам Шик була досвідченою наставницею для авторки, допомогла їй сформувати власний стиль і отримувати щодня насолоду від життя.

Кожен розділ книжки присвячено одному з уроків від мадам Шик. Ось кілька з них:

  • не перехоплюйте їжу на ходу;
  • не обмежуйте себе;
  • займайтеся спортом;
  • відчуйте свободу завдяки гардеробу з десяти речей;
  • спробуйте стиль «нюд»;
  • знайдіть свій справжній стиль;
  • доглядайте за шкірою;
  • розвивайте мистецтво жіночності;
  • додайте у життя особливі правила та ритуали.

Ви відкриєте для себе мистецтво харчування, коли нічого не потрібно забороняти, одягання з обмеженим гардеробом і догляду за собою. Кожен із секретів можна з легкістю впровадити у своєму житті, незалежно від того, де мешкаєте чи скільки заробляєте.

Кохання, вареники чи підбори. Що допомагає українкам підкорювати світ?

Унікальність цього видання у тому, що десять відомих українок ділиться дівчачими секретами та хитрощами. Єлизавета Даниловська, Cвiтлана Тарабарова, Ольга Харлан, Марiя Собко, Катерина Сільченко, Анна Кушнерук, Дар’я Коломієць, Наталя Левензон, Олена Мельник і Наталiя Подгорна розкажуть стільки захопливих історій, що це буде щось. Ви побуваєте у них на кухні, в гардеробній, у спальні, сходите з ними на перше побачення, відсвяткуєте Великдень і станете гостями на їхньому весіллі.

Олена Мельник розповість про догляд від нігтів до кінчиків вій, а Катерина Сільченко – про українку на шопінгу. Ліза Даниловська розкриє суть гену чепуріння, Анна Кушнерук – особливості українського сексу. Світлана Тарабарова поділиться секретом вибору чоловіка, а Наталя Левензон – важливими складниками виховання дітей. Читати буде легко та цікаво.

Виживання найгарніших. Наука краси

Ненсі Еткофф

Чому людство одержиме красою? Що змушує зазирати в дзеркало чи цікавитися модними трендами? Психологиня Ненсі Еткофф, спираючись на десятки наукових праць і досліджень, пояснює чіткий зв’язок між тим, що люди вважають красивим, та їхніми еволюційними потребами. Вона розглядає людську зовнішність і деталізує, що саме ми намагаємося побачити чи підкреслити у своїх образах і що бачать у нас інші. У різні періоди жінки наносили на шкіру отруйний свинець і ртуть, змішані з яєчними білками, лимонним соком, молоком і оцтом. Аби імітувати прозорість шкіри, підмальовували блакитним кольором вени на грудях.

З книжки ви дізнаєтеся: що таке краса та як формувалися канони впродовж століть, чому нас приваблюють одні люди, а інші – ні, відчуття прекрасного – набуте чи закладене в генах, як індустрія моди здобула визначне місце в нашому житті та багато іншого.

Одяг… та інші важливі речі

Александра Шульман

Александра Шульман була редакторкою британського Vogue упродовж 25 років, тож фешн-журнал і одяг стали для неї невід’ємною частиною життя. 2005 року її навіть нагородили орденом Британської імперії за внесок у розвиток індустрії друкованих ЗМІ. Авторка розповідає про 556 речей із власного гардеробу, про місце цих речей в її житті та про свої стосунки з одягом ще з дитинства. Мені сподобалася оповідь про звичний елемент гардеробу сучасної жінки – колготки: «Колготки – це ще один крок до свободи жінок. Вони дали нам змогу носити короткі спідниці без натяку на вульгарність і без мережив, що можуть просвічуватися з-під спідниці. Ми можемо впевнено підніматися східцями в автобус, заходити й виходити з автівок, можемо вдягти їх під короткі шорти».

Александра Шульман створила надзвичайну книжку – це поєднання мемуарів, історії моди та соціального коментаря. А ще на її сторінках ви знайдете безліч QR-кодів, які можна відсканувати та переглянути цікаві зображення відразу на смартфоні. Зазирніть за куліси світу моди та замисліться про те, що значить одяг конкретно для вас!

 

Дівочі секрети. Мода та стиль

Це більше, ніж просто книжка, це робочий зошит, створений спеціально для дівчат від 9 років і підлітків. Починається книжка як дівчача анкета, де треба заповнити свої дані – ім’я, вік, зріст, кольори, що личать, улюблений стиль одягу та свій девіз. А ще є місце, де можна намалювати себе чи наклеїти свою світлину. З книжки читачки дізнаються корисні факти зі світу моди, зможуть вигадати нові луки, створити оригінальний дизайн одягу та аксесуарів, а також втілити найсміливіші ідеї. 

Наприклад, тут по пунктах розписано характеристики чотирьох базових стилів: романтичного, класичного, спортивного та кежуал. Показано, як вдало поєднувати кольори, а також подано кілька сторінок, які можна розмалювати, а відтак спробувати себе в ролі стиліста.

Мати стильний вигляд та бути експертками у фешн-індустрій для дівчат – надзвичайно важливо, навіть якщо вони не планують стати дизайнерами, модними-блогерками чи стилістками. З цією книжкою бути в тренді легко.

Шик назавжди! Французькі секрети неминущої краси, бездоганного стилю і виняткового шарму

Тіш Джет

З чим у вас асоціюються француженки? З особливим шармом і харизмою? Зі стилем? Чи, можливо, з усім цим відразу? Письменниця та блогерка Тіш Джет тривалий час жила серед французів, вивчала їхні звички, смаки та уподобання, до того ж дізналася безліч їхніх таємниць, якими з радістю ділиться з вами.

Їхнє гасло – «Найкраща інвестиція – це інвестиція в себе». Вони ставлять себе на перше місце. А ще один із найважливіших принципів – бути природними у всьому. Підтримка гарного стану шкіри, догляд за обличчям і волоссям, заняття спортом і харчування, особливості стилю та арсенал базових аксесуарів для створення різних образів – авторка поетапно описує практики, що дають змогу француженкам мати молодий, живий та стильний вигляд протягом усього життя. А ще тут зібрано поради професіоналів – дерматологів, косметологів, перукарів і стилістів. Підкорення світу ще ніколи не було таким легким.

Щоденник Стилю

Олена Ліпман

Олена Ліпман створила стильний щоденник, у якому зібрано безліч інструментів і рекомендацій для повноцінного перетворення. Для його ведення немає жодних правил. Виконуєте завдання, записуєте враження свої та оточення – ось і все. Для початку – нафарбуйте губи червоною помадою. Який відтінок вибрати відповідно до тону шкіри, як підготувати губи та як наносити помаду, як закріпити результат – уся інформація розписана поетапно.

З цим нотатником ви не тільки знайдете власну фішку, проекспериментуєте та спробуєте те, на що давно не наважувалися, навчитеся по-новому комбінувати свій одяг, розважитеся та отримаєте задоволення від своїх нових луків. А ще здивуєте усіх своїми сміливими образами.

Библия парикмахера колориста. Главная книга по созданию идеального цвета волос

Валентина Миллер

Ця книжка занурить у перукарне мистецтво швидко та безпрограшно. Експертка з колористики міжнародного рівня Валентина Міллер навчила вже понад 5 000 майстрів і з радістю ділиться своїми вміннями з читачами, байдуже ви новачок чи справжній гуру. У цей доробок вона вклала понад 16 років  професійного досвіду.

Яка фізична та хімічна будова волосся, як забезпечити ідеальне салонне фарбування в домашніх умовах, як перефарбувати брюнетку в блондинку, які особливості фарбування сивини, як надати «швидку допомогу» волоссю під час складного фарбування – з книжки ви почерпнете теорію та практику, дізнаєтеся секрети колористів з усього світу та авторської методики роботи з волоссям. Усі тонкощі та лайфхаки для перукарів-колористів – усередині.

Бьюти-минимализм. Чем опасен гиперуход за кожей и что делать, чтобы не навредить себе

Сенді Скотніцкі, Крістофер Шульган

Якщо вас лякає кількість баночок у ванній кімнаті чи косметичці, тоді ця книжка стане вам у пригоді. Сенді Скотницкі, канадська дерматологиня з 20-річним стажем, допоможе почистити ваші полиці. На її переконання, головний ворог здорової шкіри – гіпердогляд, зловживання косметикою та б’юті-процедурами. Адже тисячі років тому люди практично не доглядали за шкірою і лише приблизно 70 років тому почали щодня приймати душ, щогодини використовувати мило, один-два рази на день наносити зволожувальні засоби та робити макіяж.

Авторка пропонує розумне використання засобів по догляду та розкриває ряд важливих б’юті-питань:

  • що таке проблемна шкіра;
  • де знаходять особливі ділянки шкіри;
  • що таке справжня алергія;
  • як правильно очищати шкіру;
  • у чому підступність реклами косметики та як не дати себе ошукати;
  • як правильно доглядати за шкірою, щоб не нашкодити;
  • без яких б’юті-продуктів можна спокійно прожити, а які – конче потрібні.

Ця книжка буде помічна тим,  у кого шкіра потребує особливого догляду: акне, атопічний та контактний дерматит, лупа, псоріаз, реакція на косметичні процедури, розацеа, суха і потріскана шкіра, чуттєва шкіра голови та тіла.

Авторка: Любов Ляшко