Улюблені книги дитинства, які варто прочитати вашим дітям

Є такі дитячі книги, що передаються з покоління в покоління. Ймовірно, ви читали їх, будучи маленькими, а тепер читаєте своїм дітям. Якщо ні – тоді ця добірка спеціально для вас!

Одна з найвідоміших підліткових книжок знаходить своїх читачів вже понад століття. Світла історія про життєлюбну дівчинку Полліанну, яка шукає радість у всьому, навіть якщо це складно.

Вона не байдужа, не звертає уваги на судження сторонніх людей і розбиває своїм оптимізмом оточуючий  цинізм, розчарування, недовіру і черствість.

Книга чудово вчить радіти тому, що є. Дивитися на речі з оптимізмом і жити, займаючись тим, що тобі подобається.

Одна з найбільш відомих і зворушливих історій всесвітньо відомої англійської письменниці Френсіс Бернетт захоплює дітей і дорослих.

У цій книжці є усе, щоб зацікавити дитину: таємниця, атмосфера похмурого таємничого будинку, прості зрозумілі герої, поступові зміни в тому самому саду, які робляться власними руками. І проста мораль: люди будуть судити про тебе по твоїх вчинках.

А для батьків це ідеальна книжка про виховання: що буде з дитиною, якщо ігнорувати її і якщо задушити її гіперопікою.

Невимовно світла історія, яку потрібно прочитати кожному. Книга про дівчинку Гайді, яка в 5 років залишилася круглою сиротою. Тітка відводить її жити до рідного дідуся, який ось уже кілька років живе похмурим відлюдником в Альпах. Але Гайді – оптимістична, допитливий дитина, яка може змусити посміхнутися будь-кого.

Сентиментальний роман  відомої американської письменниці Сесілії Джемісон перевидається вже майже 130 років, залишаючись однією з найпопулярніших дитячих книг.

Ця історія буде цікавою для молодшого шкільного віку: пригоди маленької леди Джейн, яка стала сиротою і опинилася в руках жадібної жінки. Джейн пощастило, що поруч з нею опинилися добрі люди і справжні друзі, завдяки яким вона знаходить люблячу родину.

Коли ми згадуємо Астрід Ліндгрен, першими книгами, що приходять у голову, залишаються «Карлсон» і «Пеппі Довгапанчоxа», але не менш цікавими для дітей будуть, наприклад, «Пригоди Калле Блюмквіста» і «Роня, дочка розбійника».

Остання – пригодницька історія про дівчинку Роню, дочку самого могутнього розбійницького отамана всіх лісів і гір. Чудовий дитячий мікс з більш дорослиx пригод Робіна Гуда і Ромео та Джульетти. Але все, авжеж, закінчиться добре!

Можливо менш відоме, але не менш цікаве продовження «Пригод Тома Сойера». Ця книжка залишається цікавою як для дітей, так і для дорослих. В ній піднімаються такі важливі теми: расові упередження, проблеми батьків і дітей, дурість людського натовпу. Ця книга стане важливою сходинкою в розумінні добра і зла цього світу, дружби, відповідальності, свободи. І навчить, що незалежно від обставин головне залишатися порядною людиною.

Якщо «Пригоди Цибуліно» вже вивчені на пам`ять, саме час розпочати цю добру різдвяну казку. Тут подарунки розносить не Дід Мороз, а Фея. Фея має власний магазин іграшок, і на новий рік батьки сплачують ці подарунки. Погодьтесь, більш життєва історія. А якщо батьки не можуть собі дозволити омріяний блакитний потяг? Тоді іграшки беруть справу у свої руки — і починаються справжні казкові пригоди.

Вічна історія для тиx, xто готовий вірити у незвичайні речі. Історію, яку читаєш в дитинстві, перечитуєш у дорослому віці і розумієш, що ще не осягнув її повністю. Але не припиняєш отримувати задоволення. Xто в дитинстві не мріяв заскочити у кролячу нору і поринути у пригоди божевільного світу: де можна мінятися в розмірі, зустріти кролика в костюмі, плавати в озері сліз, грати в крокет за допомогою фламінго чи розмовляти з головою Чеширського кота?

«Гаррі Поттер» нашого дитинства.

Цікаві, захоплюючі і дуже об’ємні пригоди для дітей в унікальному чарівному світі. Через казку автор показує дітям, як боротися зі злом і прагнути до добра в реальному житті. Сім книжок, сім пригод, які відбуваються в фентезійному світі Нарнії: де звірі розмовляють, можна зустріти фавна, а хлопчик може перетворитися на дракона!

Цю мудру і світлу історію обов`язково треба прочитати дитиною.

Книга для будь-якого віку. Поки ви можете читати, вам буде цікавий роман Луїзи Мей Олкотт. В ньому цілих чотири головні героїні: дві дівчинки, жінка і бабуся. В якийсь ви точно впізнаєте себе, і вона стане вашою улюбленицею.

Роман з тонкою філософією, цікавим сюжетом, оригінальним гумором і глибоким змістом. Авторка вчить цінувати те, що є в житті, думати про інших, співчувати і любити, що дуже важливо для дітей.

Анна Дудко
Фотограф yakaboo.ua. Завзятий книголюб. Коли усі дітлахи мріяли бути космонавтами, лікарями, пожежниками, бажала бути продавцем у книгарні
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001472294686

3 995 thoughts on “Улюблені книги дитинства, які варто прочитати вашим дітям

    Залишити відповідь