Книга «Вогонь і лють» виграла відзнаку Ukrainian Design 2019 — коментар дизайнера про ідею та робочі ескізи

Фото — зі сторінки Kostya Martsenkivsky на Behance 

Книга «Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа» (#книголав) стала однією з переможців українського конкурсу дизайну Ukrainian Design в номінації A-6 «Книжковий дизайн та ілюстрація». Дизайн обкладинки створив Костянтин Марценківський, арт-директор Yakaboo. Він розповів читачам блогу про роботу над оформленням видання:

Ящо коротко про концепцію, то розлючений Трамп знаходиться ніби у пастці за ґратами, у вигляді американського прапора.

Мені подобається як пошуки шрифтового рішення об’єдналися з графікою у цій обкладинці. Ціную такі знахідки в дизайні і чудово, що видавництво довірилось мені.

Цікаво було працювати з образом Трампа. Персонаж абсолютно неприємний для мене і завжди хотілось якось пожартувати. От як на одному з ескізів, від крику в Трампа розриває голову, або ж деформує її:

Книга «Вогонь і лють» виграла відзнаку Ukrainian Design 2019 — коментар дизайнера про ідею та робочі ескізи 0
Книга «Вогонь і лють» виграла відзнаку Ukrainian Design 2019 — коментар дизайнера про ідею та робочі ескізи 0

До переліку переможців також увійшли ілюстрації до аудіоверсії книг від АБУК; оформлення книги “Howl’s Moving Castle” Тетяни Якунової; книга Viktor Sydorenko`s Hero, Object, Phantom: A Lexicon в оформленні ideofioz; «СтихиЯ» в оформленні Яни Мотицької.

Yakaboo
Найбільша online-книгарня України. Любимо книжки понад усе:)

1 297 thoughts on “Книга «Вогонь і лють» виграла відзнаку Ukrainian Design 2019 — коментар дизайнера про ідею та робочі ескізи

    Залишити відповідь