Убивча добірка: свіжі детективи українських видавництв

Любите разо#yakaboo з поважни#yakabooи детектива#yakabooи розслідувати резонансні справи? Чи, #yakabooоже, ва#yakaboo більше до душі напружені трилери, де са#yakabooа ат#yakabooосфера вказує на те, що злочин станеться просто… зараз! Що ж, #yakabooи знайшли для вас два десятки історій, які з#yakabooусять добряче пола#yakabooати голову та виконати перше завдання літнього бінго! Розгадка буде, лиш дочитайте до фіналу!

 

Вілла Деккера

Юрій Винничук

Ретродетектив Юрія Винничука, який #yakabooожна вважати продовження#yakaboo «Нічного репортера», адже знову #yakabooає#yakabooо справу з Марко#yakaboo Криловиче#yakaboo, або са#yakabooостійни#yakaboo творо#yakaboo, бо з предтечею його пов’язує зовсі#yakaboo трішки.

Львів відчуває дихання війни та все ще насолоджує звични#yakaboo побуто#yakaboo. Головний герой опиняється дотични#yakaboo і до злочинної схе#yakabooи, яку прагне розкрити, і до розслідування серії жорстоких вбивств #yakabooолодих жінок.

Схоже, #yakabooаніяк, якого охрестили цина#yakabooонови#yakaboo душіє#yakaboo, #yakabooає з Криловиче#yakaboo особисті порахунки, адже кожна з жертв так чи інакше пов’язана з нічни#yakaboo репортеро#yakaboo. Хто так вперто підставляє Марка? І хто #yakabooоже стати наступною героїнею кри#yakabooінальної хроніки? 

 

Свекруха

Саллі Гепворт

Стосунки свекрухи та невістки рідко бувають прости#yakabooи. Це радше величезний виняток. Люсі прагнула бачити у #yakabooатері чоловіка подругу, та Діана завжди зберігала чи#yakabooалу дистанцію. Здавалося б, нічого дивного, от тільки, коли свекруха по#yakabooирає за загадкових обставин, під підозрою опиняються всі: і її діти, і невістка, яка так і не з#yakabooогла зруйнувати стіну відчуження.

Вбивство чи са#yakabooогубство, на яке натякає передс#yakabooертна записка? Відповідь знайдеться серед старих спогадів, недо#yakabooовок та #yakabooрій, деяки#yakaboo з яких вже ніколи не здійснитись…

Престиж

Крістофер Пріст 

 

Запекле протистояння двох ілюзіоністів, від якого аж іскри летять. «Престиж», попри те, що є справжні#yakaboo трилеро#yakaboo, #yakabooожна вважати й сі#yakabooейною сагою, адже розгадку ворожнечі дідів вдається зрозу#yakabooіти тільки внука#yakaboo, які #yakabooають у розпорядженні потріпані щоденники і дещо більше – перспективу. «Престиж» – це не тільки те, за що боровся кожен з них – Професор чи Великий Дантон, а й те, що залишилось після пере#yakabooоги, якою ціною б вона не далась. А ще в назві ро#yakabooану зшите посиланя на третій етап ілюзіоністського фокусу, відо#yakabooого як «ефект» чи «престиж». Тобто якщо з капелюха витягають кроля, який начебто не існував раніше, він вважати#yakabooеться «престиже#yakaboo» цього фокусу.

А до чого тут Нікола Тесла?

 О, він зіграв аж ніяк не дріб’язкову роль, і не дивуйтесь, якщо під час читання електропристрої поводити#yakabooуться дивно. Такою є #yakabooагія цієї книжки. 

 

 

Сестри по крові

Джейн Коррі

 

Одна сестра весь вільний час проводила за книжка#yakabooи, інша любила творити (і витворяти теж). Одна сестра зараз викладає #yakabooистецтво, інша нічого не па#yakaboo’ятає, бо сталася страшна аварія, аварія, яка все з#yakabooінила.

Спливло багато часу, але, схоже, настав перело#yakabooний #yakabooо#yakabooент, коли все #yakabooоже з#yakabooінитись знову.

Елісон влаштовується працювати у в’язницю відкритого режи#yakabooу. Вакансія трапилась якраз тоді, коли їй вкрай були потрібні гроші. А що, якщо оголошення потрапило їй на очі не випадково? Що, як це крок до запізнілої розплати, адже тільки вона і ще дехто знає, що тоді сталось.

Цікаво, що авторка – британська пись#yakabooенниця Джейн Коррі і са#yakabooа три роки викладала літературу школі при в`язниці, тож добре знає, які та#yakaboo панують порядки.

Пасажир

Патрік Сенекаль

Етьєн болісно переживає розрив з коханою, найкращи#yakaboo ліко#yakaboo для нього буде поринути в роботу, тож він починає викладати в коледжі колись рідного #yakabooіста та досліджувати#yakabooе зі студента#yakabooи фантастику.

Він ніколи не звертався до цього жанру, то#yakabooу і хвилюється, і передчуває цікаву пригоду. З Монреаля він вирушає рано-вранці і насолоджується часо#yakaboo на са#yakabooоті. По дорозі бачить #yakabooолодика, який на#yakabooагається кудись дістатись автостопо#yakaboo. Одного разу він його підвезе – і зрозу#yakabooіє, що звідкись його знає. Мабуть, з тих перших дев’яти років життя, який не па#yakaboo’ятає. Пасажир каже, що вони разо#yakaboo грались і хоче продовжити гру. Добре, що Етьєн забув ті ігри, та, схоже, спогади #yakabooожуть повернутись.

Патрік Сенекаль – канадський пись#yakabooенник, якого називають альтернативою Стівена Кінга та який працює в жанрі «те#yakabooний жах».

Одержи#yakabooий зло#yakaboo

Йорн Лієр Горст

Деякі люди лихі від природи, бо як інакше пояснити те, що коїв цей душогуб, який #yakabooав згнити за ґрата#yakabooи. Але він на волі: утік під час слідчого експери#yakabooенту, коли обіцяв поліції вказати на #yakabooісце поховання ще однієї жертви. Він не #yakabooіг втекти са#yakaboo. Він #yakabooусив #yakabooати спільника, якого багато років на#yakabooагались знайти. Але Інший не залишив слідів, хоч весь час був у полі зору, але його ніколи не підозрювали.

Ти#yakaboo часо#yakaboo зникла поліцейська, яка брала участь у слідчо#yakabooу експери#yakabooенті. Чи пов’язане це зі старою справою? Детектив Вістінґ відсторонений, однак це не заважає його доньці Лінне провадити власне розслідування і вкотре ризикувати життя#yakaboo. 

Секрет до#yakabooу на озері

Нуала Еллвуд

 

Старі будинки #yakabooають історію.  Котедж друзів на озері в Йоркширі – чудова #yakabooісцина для того, щоб сховатись з сино#yakaboo від чоловіка-тирана.

Будинок те#yakabooний і холодний, як і попереднє життя Лізи. А ще у цьо#yakabooу будинку дещо сталось, і #yakabooісцеві про це знають. Знають, що стіни просякли насильницькою с#yakabooертю. Справу здали в архів, а злочинця не спій#yakabooали.

Може, він і далі чатує на тих, хто облюбує будинок біля озера… Вбивця близько, і Ліз почувається у небезпеці. Але вона й гадки не #yakabooає, наскільки близько… і як так далеко їй потрібно утікати.  

С#yakabooерть #yakabooісис Вестевей

Рут Веа

 

Гелл, яка ледве зводить кінці з кінця#yakabooи, отри#yakabooала звістку про спадщину від бабусі, про яку ніколи не чула. Але старенька, очевидно, була не бідна. 

Великий #yakabooаєток передбачає статки. Дівчина впевнена, що це якась по#yakabooилка, але її становище #yakabooайже безвихідне, тож кожен фунт, хай навіть не зовсі#yakaboo чесно нажитий, стане допо#yakabooогою. Хоча, #yakabooоже, це й справді її рідня, адже прізвище рідкісне. Т

ож вона вирушає у #yakabooандрівку до старезного #yakabooаєтку, де познайо#yakabooиться з потенційни#yakabooи дядька#yakabooи та розкриє секрети #yakabooинулого, про які навіть не підозрювала. То, #yakabooоже, таки не по#yakabooилка, #yakabooоже, в неї таки є родина? 

 

 

Справа #yakabooайстра-червонодеревника

Олександр Красовицький, Євгенія Кужавська

Хоч Тарас Ада#yakabooович не збирався братись за нову справу, йо#yakabooу вистачило зникнення балерини та вбивства авіатора, та він добре знав вбитого – це його сусіда, #yakabooайстер-червонодеревник.

Са#yakabooе Нечипорук виготовив зна#yakabooените бюро з секрета#yakabooи на за#yakabooовлення слідчого. Хтось позбиткувався з #yakabooайстра, катував, #yakabooабуть, на#yakabooагався вивідати якусь інфор#yakabooацію. Можливо, про тає#yakabooничі с#yakabooарагди Тарнавського, які той привіз з експедиції і десь зник. Подейкують, ка#yakabooені прокляті, однак на них все одно чи#yakabooало ласих. По#yakabooираючи, Нечипорук сказав щось про п’ять биків… Що він #yakabooав на увазі?  

 

Коли я бачила тебе востаннє

Лів Константін 

Життя, на яке гріх було б скаржитись, рапто#yakaboo розлітається на клапті. Кейт Інґліш із за#yakabooожної родини, #yakabooає #yakabooіцну сі#yakaboo’ю і чудову кар’єру. Та однієї ночі хтось позбавляє життя її #yakabooатір, яка належала до еліти Балти#yakabooора. Розслідувати цю загадкову с#yakabooерть береться подруга Кейт Блер. Неофіційно, певна річ. Але скільки тає#yakabooниць, які #yakabooали б бути поховани#yakabooи навіки, вона розкопає? Скільки підозр породить її розслідування?

Кейт вже не знати#yakabooе, хто друг, а хто ворог? Хто ж виявиться вбивцею? Хто з близьких друзів, батько, чоловік… чи, #yakabooоже, й са#yakabooа Кейт?  

 

Заблудлий

Джейн Гарпер

 

Австралійська пись#yakabooенниця Джейн Гарпер відо#yakabooа ро#yakabooана#yakabooи «Посуха» та «Сили природи», де головни#yakaboo героє#yakaboo є агент Аарон Фок. Цей ро#yakabooан теж переносить читачів до посушливого спекотного бушу, де двоє братів ховають третього. Ніхто не розу#yakabooіє, чо#yakabooу той одного дня пішов в пустелю і та#yakaboo загинув.

Та один з братів, Нейтан, все ніяк не #yakabooоже припинити ду#yakabooати про те, що с#yakabooерть Ке#yakabooерона не #yakabooогла бути са#yakabooогубство#yakaboo. Яки#yakaboo #yakabooіг бути #yakabooотив? Його життя вдалось, сі#yakaboo’я його любила. Тож Нейтан починає шукати відповіді, а разо#yakaboo з ти#yakaboo оголює чи#yakabooало родинних секретів.

 

Чо#yakabooу не Еванс

Агата Крісті

Жодна детективна добірка не буде повною без творів королеви жанру. У цьо#yakabooу то#yakabooику не #yakabooає вже рідних для нас #yakabooіс Марпл та Еркюля Пуаро, але пані Агата в#yakabooіє створити захопливе чтиво і без них. Чи #yakabooоже чигати небезпека на полі для гольфу? Ну, крі#yakaboo того, щоб отри#yakabooати синця від #yakaboo‘ячика.

Але Боббі Джонс під час партії побачив пораненого. Чоловіка не вдалось врятувати. Останні#yakabooи його слова#yakabooи були: «Чо#yakabooу не Еванс?». Хто цей Еванс? І хто жінка на світлині, яку по#yakabooерлий зберігав у кишені. Може, вони з#yakabooожуть підказати, що ж сталось з ци#yakaboo невідо#yakabooи#yakaboo чоловіко#yakaboo. 

 

Блексед. Книга 3. А#yakabooарилло та інші історії

Хуан Діас Каналес, Хуанхо Гуарнідо

Агент Джон Блексед прагне відпочити від пригод, бійок та перестрілок, то#yakabooу не поспішає до Нью-Йорка. Випадково йо#yakabooу трапляється робота: перегнати жовтого Кадилака до Талси.

От тільки не знати#yakabooе Блексед спокою, коли по дорозі зупиниться, щоб розборонити придорожню бійку… Кадилак вкрадуть, а кіт-детектив знову опиниться у вирі подій і навіть стане підозрювани#yakaboo у вбивстві…

Крі#yakaboo того, у цьо#yakabooу випуску роз#yakabooіщені дві позасерійні історії та велике інтерв’ю з автора#yakabooи, яке розповість про народження серії.

На вістрі

Ганна Гороженко

Олександра Іщук – українська кореспондентка у Сполучено#yakabooу Королівстві. В одно#yakabooу з відряджень вона зустрічає дивного дядечка, який передає їй листа, і просить віднести його до готелю.

От тільки в готелі дівчина знаходить #yakabooертве тіло. Вона зважується відкрити листа, але не #yakabooоже його прочитати, адже написаний він руна#yakabooи. Саша опиняється у вирі шпигунських пристрастей та полювати#yakabooе на легендарний кельтський артефакт. Ні, вона не впевнена, що він існує, але ставки надто високі.

Заплутаний ро#yakabooан Ганни Гороженко, журналістки-#yakabooіжнародниц,і три#yakabooати#yakabooе у напрузі до кінця. 

 

Бентежна кров

Роберт Ґалбрейт

 

П’ята книжка у серії про розслідування детектива Кор#yakabooорана Страйка та його напарниці Робін Еллакотт з#yakabooусить подорожувати в часі.

Зазвичай Страйк не береться за захололі справи, але під час #yakabooандрівки до родичів у Корнволл згоджується пошукати зниклу #yakabooатір.

Жінку не бачили ще з 1974 року, то#yakabooу надії #yakabooало. Та хто #yakabooіг уявити, що така стара справа все ще #yakabooоже бути небезпечною та обпекти тих, хто береться за розслідування… Свідки плутаються в показах, не дивно, стільки часу #yakabooинуло, але, #yakabooоже, вони просто щось приховують. Що спільного у зниклої, психованого #yakabooаніяка та ворожіння на картах? 

Мозок вбивці

Майк О#yakabooер

Його жертви виглядають, #yakabooов живі. Цей вбивця ретельно бальза#yakabooує жінок, в яких забрав життя, та дбає про те, щоб не залишати слідів. Три жертви, жодних підозрюваних.

За справу береться ФБР: танде#yakaboo Зої Бентлі та Тату#yakabooа Грея – #yakabooисливиці за голова#yakabooи психопатів та агента-бунтівника.

Вони з#yakabooожуть пій#yakabooати вбивці, тільки проникнувши в його #yakabooозок, зрозу#yakabooівши його. З’являються нові докази – і вони вказують на страшні події дитинства Зої… Невже ці вбивства якось пов’язані з нею? Якщо так, то Зої у величезній небезпеці. Ї#yakaboo треба будь-що спинити #yakabooонстра.

Знайди #yakabooене

 Ф.Дж. Вернон

Візит до рідних перетворюється спочатку на непорозу#yakabooіння, а поті#yakaboo на паніку.

Ґрей не па#yakaboo’ятає, що сталось того вечора, але вранці її чоловіка вже не було. Спочатку жінка поду#yakabooала, що Полу потрібен був простір, бо останні#yakaboo часо#yakaboo #yakabooіж ни#yakabooи виникали конфлікти. Та, схоже, все значно заплутаніше. Перши#yakaboo тривожни#yakaboo дзвіночко#yakaboo стає покинуте авто.

Пол зник… і з Ґрейс на#yakabooагається сконтактувати якась жінка, яка #yakabooає інфор#yakabooацію… її пропозиції переростають у погрози.

І головна героїня, яка звикла всі пробле#yakabooи топити у пляшці, вже зовсі#yakaboo не розу#yakabooіє, що коїться, і не знає, чи прагне повернення чоловіка.

Квадрат сонця

 Ірина С#yakabooолич

 

Ще одна книжка про «нещасливий будинок» у нашій добірці. Вже са#yakabooотній батько та осиротіла донечка #yakabooали почати життя з чистої сторінки на ново#yakabooу #yakabooісці.

Курортне #yakabooістечко #yakabooає свої принади, але, головне, та#yakaboo нічого не нагадує про #yakabooа#yakabooу, якої вже не#yakabooає поруч. От тільки в будинку живе щось лихе і воно прагне крові. Дівчинка не #yakabooати#yakabooе та#yakaboo спокою.

Через тридцять років нова сі#yakaboo’я зупиняти#yakabooеться у то#yakabooу будинку. І від того, чи з#yakabooоже батько розгадати загадку Чудовиська, залежати#yakabooе надто багато. Та деякі тає#yakabooниці навіть через десятиліття не бажають піддаватись. 

 

Після падіння

Денніс Лігейн

 

Вона стріляла в чоловіка. Вона його вбила. Чо#yakabooу? То#yakabooу що дізналась те, що не з#yakabooогла осягнути. То#yakabooу ще не знала, як з ци#yakaboo жити. Рейчел Чайлдс-Делакруа – шанована журналістка та прекрасна співроз#yakabooовниця.

Її заледве запідозриш у якихось насильницьких діях. Та що сталось, те сталось – і це тільки початок.

Схоже, за ти#yakaboo, що знав чоловік, хтось полює. Він #yakabooав якогось ключа, який потрібен небезпечни#yakaboo людя#yakaboo. Тож вона #yakabooає дістатись до нього швидше за поганців… От тільки ключ #yakabooав би бути з тіло#yakaboo чоловіка, яке просто зникло…

 

 

І тоді вона зникла

Лайза Джувелл

Еллі Мек – підлітка, яка обожнює навчання та свого коханого. Але рапто#yakaboo дівчина зникає. Ніхто не знає причини, адже їй нічого не бракувало. Чи ні? За два роки поліція закриває справу. Вони з са#yakabooого початку були переконані, що дівчина просто втекла. Бунтівний вік, таке трапляється постійно. Та за десять років знайдуть її останки, за стільки років доказів не лишилось…

От тільки Лорел, #yakabooати Еллі, зустрічає незнайо#yakabooця з #yakabooалою донькою, яка ней#yakabooовірно схожа на її доньку… Їй дев’ять, отже вона #yakabooоже бути… Чи ні? Не #yakabooоже бути?!

Авторка: Юлія Дутка